親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我的育兒心得勳章 環保接龍勳章

嘩, 都有排行喎............
我去頭兩日係假期 ? 真係有點驚難 BOOK 位 ?
如果你兩日都是假期, 唔係酒店車要排, 是樣樣都有排你排, 小火車隨時排你2/3小時.
連早餐晏d去都無位坐.

車線係唔係點都點呢 ?
唔係, 只是去恩特拉根酒店(住酒店可用vip入茶溪谷)
or 去大峽谷(下山), 不過我地住酒店不可由大峽谷入, 一定要經茶溪谷入才去大峽谷.

我計過加加埋埋 $2800 左右.
都好似唔係好平!

複式洋房

SALLY MAMA,

Thank you!等我查問一下先!
原帖由 SALLY媽媽 於 09-11-16 13:46 發表
各位, 我剛去完回來啦!

強烈見意各位要平日去, 星期五同星期六的境況差好遠,
星期五我可以直接上小火車,
星期六9時多已經要等差不多一小時!
如在W ...

伯爵府

THANK YOU VERY MUCH
原帖由 SALLY媽媽 於 09-11-16 20:05 發表
嘩, 都有排行喎............
我去頭兩日係假期 ? 真係有點驚難 BOOK 位 ?
如果你兩日都是假期, 唔係酒店車要排, 是樣樣都有排你排, 小火車隨時排你2/3小時.
連早餐晏d去都無位坐. ...

禁止訪問

男爵府

我是買 package包的, 好似around $100, 小朋友都可以入!有浮版可借用, 戶外有一個親子池是有滑梯的

原帖由 甲蟲媽媽 於 09-11-17 12:57 發表
咁個spa係幾錢架, 因都想去, 不過有小朋友唔知入唔入得去呢?

複式洋房

房車酒店

同小朋友去
不好住房車酒店
太不方便
9点半前經酒店VIP通道
無人係度
可和小朋友遊花園....無人理不需要買飛

大宅

SALLY媽媽

請問礦泉SPA 室內有否暖水泳池可以游水?
另如果冬天係在室外SPA, 小朋友會否容易凍親?

謝謝!

原帖由 SALLY媽媽 於 09-11-17 15:49 發表
我是買 package包的, 好似around $100, 小朋友都可以入!有浮版可借用, 戶外有一個親子池是有滑梯的

男爵府

室內SPA是有不同水溫, 個池也有大有細!
室外就要小心D. 池水有40度,但一上水就....
你可以帶定外套!

原帖由 kittyqiu 於 09-11-23 09:47 發表
SALLY媽媽

請問礦泉SPA 室內有否暖水泳池可以游水?
另如果冬天係在室外SPA玩, 小朋友會否容易凍親?

謝謝!

大宅

我book左24/12在大梅沙喜來登酒店住1晚, 第2日25/12先出發去華僑城玩, 而你地所講果日咁只玩排隊 咁我應否book多晚在華僑城酒店住, 但25/12房租勁貴, 點算好呢, 大家幫忙俾d意見 (而+我book左25/12 8pm上車走, 值唔值玩多晚)

大宅

回覆 48# SALLY媽媽 的文章

Thanks, SALLY媽媽

Sorry, 想再問室內大池是否暖水呢?

大宅

回覆 49# sarah1223 的文章

我覺得只係大人去, 住一晚就可以 (如為咗慳錢).

但係如果有小朋友, 住多一晚好啲. 小朋友冇咁辛苦.

男爵府

室內有幾個池都ok大, 是暖水的.

原帖由 kittyqiu 於 09-11-24 09:08 發表
Thanks, SALLY媽媽

Sorry, 想再問室內大池是否暖水呢?

男爵府

24/12 應該唔係大陸假期, 可能無咁多人, 你可以盡量玩哂先, 第二日去大梅沙其他地方!
你小朋友幾多歲呀!我覺得啱小朋友玩的地方真的唔太多!
茶溪谷多數是行的!
大峽谷 d game 又太刺激!

原帖由 sarah1223 於 09-11-24 08:49 發表
我book左24/12在大梅沙喜來登酒店住1晚, 第2日25/12先出發去華僑城玩, 而你地所講果日咁只玩排隊 咁我應否book多晚在華僑城酒店住, 但25/12房租勁貴, 點算好呢, 大家幫忙俾d意見 (而+我book左25/1 ...

大宅

唉, 仲想24/12在喜來登酒店嘆下, 25/12先出發.
因為我坐12:15車上, 喜來登3PM CHECK-IN, 想RELAX 下, 第2天10:30酒店有車直接去華僑城, 我買左8PM車返港.

咁我小朋友6歲大, 有咩野岩玩? 有邊到可以唔洗去?

SALLY媽媽俾D意見, THANKS~

原帖由 SALLY媽媽 於 09-11-24 15:28 發表
24/12 應該唔係大陸假期, 可能無咁多人, 你可以盡量玩哂先, 第二日去大梅沙其他地方!
你小朋友幾多歲呀!我覺得啱小朋友玩的地方真的唔太多!
茶溪谷多數是行的!
大峽谷 d game 又太刺激!

...

男爵府

你第1日咁晏先到, 應該唔夠時間玩, D 谷好似6:30就關門!
可以坐下小火車, 在雲中部落有個(雲霄飛輪)看下風景,
室內水上樂園, 4D影院...

原帖由 sarah1223 於 09-11-24 16:10 發表
唉, 仲想24/12在喜來登酒店嘆下, 25/12先出發.
因為我坐12:15車上, 喜來登3PM CHECK-IN, 想RELAX 下, 第2天10:30酒店有車直接去華僑城, 我買左8PM車返港.

咁我小朋友6歲大, 有咩野岩玩? 有邊到可以唔洗去?

SALLY媽 ...

大宅

唔該晒~

好, 第2日一早跟你行程出發~

thanks sally 媽媽~

原帖由 SALLY媽媽 於 09-11-24 17:35 發表
你第1日咁晏先到, 應該唔夠時間玩, D 谷好似6:30就關門!
可以坐下小火車, 在雲中部落有個(雲霄飛輪)看下風景,
室內水上樂園, 4D影院...

男爵府

如果你去水上樂園, 記得帶泳衣 & 毛巾!
spa只要帶泳衣就ok, 入面有很多毛巾任用地

原帖由 sarah1223 於 09-11-24 18:03 發表
唔該晒~

好, 第2日一早跟你行程出發~

thanks sally 媽媽~

首頁

尾頁

跳至