懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問現在已踏入21週的太太們,你地個小B有冇係你在肚內郁來郁去呢? 因我今次已是陀第二個B, 唔知係咪個感覺會大D? 好似小B唔需休息咁! 陀第一個囝時, 胎動並不多和大, 印象中在好後期才Feel, 加加埋埋都只有20多次~ 可能個時自己沒有經驗掛, 所以初時我和先生的感覺十分新鮮和奇妙!

別墅

我係第一胎....
我大約18week就feel到..但之前唔係每日都feel到....呢個星期,開始每日都feel到dd...不過小b通常都係夜晚/半夜郁...日頭反而冇咩.....
我c6話小b係夜遊人喎

別墅

我19W feel到胎動..坐係度間中就feel到佢跳下跳下,都郁得幾多下..e家27w喇..都成日郁..不過力度就大佐好多..有時郁到個肚皮都震埋..
不過每個b都唔郁得同..因為分文靜b同活躍b,我覺得我個係活躍b..成日郁...見到佢郁好開心架..同佢傾計用手指篤下肚皮叫佢郁下,佢真係郁架...好神奇

伯爵府

好羨慕呀!

別墅

原帖由 irene_the_pooh 於 09-10-19 20:09 發表
好羨慕呀!

其實都冇咩咁羨慕,做過媽咪都有呢個感覺,bb係肚入面真係好神奇..感覺好奇妙
你e家幾w喇

子爵府

我而家廿二週,都係第二胎,呢幾日覺得bb開始郁多左~第一胎feel到胎動係十五週幾,d人話第二胎會快d感覺到,反而我要十八週幾先確實係bb郁~上胎個肚越大,bb郁得越犀利~今胎唔知會唔會又係咁呢~

首頁

尾頁

跳至