樓市動向

跳至

首頁

尾頁

別墅

..

大宅

其實佢地無standard架, 睇你借幾多同你入息, 最好walk in去問~

大宅

報紙雜誌o個d係"官方"利率
你自己去銀行問,會有唔同offer

複式洋房

原帖由 joelam1997 於 20-10-2009 11:00 發表
請問邊度可以睇到不同banks 做緊咩plan?
請指教. 謝謝.

你可以去搵d 中介人搵最適合既plan 同銀行比你麻, 唔會收你錢架, 是銀行比返佣佢地架~~

我就o係"18居"度搵既, 而家用緊 hibor plan 供樓, 利息慳好多, 你可以o係以下網頁輸入晒資料後, 過幾日就會有人聯絡你, 如想快些, 你可以pm 我, 我比個聯絡人電話你, 我o係度講明先, 我係一個仙佣都冇既, 只係我覺得, 幫下人冇所謂既心態, 而且幫我跟果個人好好交帶, 跟得好足, 佢o係呢行做左9年了, 當時我比過一次我既入息證明, 臨時買賣合約既資料佢後, 填左一份 form同轉介聲明後, 佢會分析同做晒你要既plan , 用邊間銀行最好, 分幾多年供, 每月大概要供錢多錢既資料比你, 解釋得好詳盡, 唔明可以再問, 仲有, 佢係會就返你返工, 佢會去你公司附近地鐵站唔出閘攞文件比你簽, 等你唔駛請假, 呢樣真係好好!! 解決左我買樓上既問題同煩惱 ( 但我唔知道"18居" 按揭部既其他員工會唔會咁做, 因咁o岩跟我果個人o係咁, 其他就唔知會唔會有呢d service)

http://www.house18.com/finance/application/application_form.php?loan_type=mortgage

而你亦都可以搵"經絡", 我果陣同一時間搵"18居"同"經絡", 但"經絡"只會叫d 銀行搵人聯絡你, 唔會幫你跟晒所有野, 而且狂要你墳form, 呢間銀行填完又到第二間, 又冇乜交帶, 所以我到最後都係用返"18居" 介紹既銀行, 我好輕鬆地只係比晒d 資料後簽個名就攪掂~~ 唔駛煩!!

禁止訪問

別墅

我都搵左經x 同埋卓譽..都幾廢的. 我打去銀行問個rate, rebate都比佢好

我想問建係咪做緊 h +0.7? 1M 有冇得做??

SO FAR BOC 最抵
H+0.8 CAPPED BY p-2.5, 0.5 % rebate

請問有冇人有仲抵既plan呀?

別墅

其實我都WALK IN左幾間
幾間都係照紙讀. 問佢有冇得傾佢地就答已經最低...係咪真係冇得FLIGHT架??

複式洋房

原帖由 joelam1997 於 21-10-2009 00:26 發表
我都搵左經x 同埋卓譽..都幾廢的. 我打去銀行問個rate, rebate都比佢好

我想問建係咪做緊 h +0.7? 1M 有冇得做??

SO FAR BOC 最抵
H+0.8 CAPPED BY p-2.5, 0.5 % rebate

請問有冇人有仲抵既plan呀? ...

18居中間人介紹大新比我, 8月底申請, H+0.8 CAPPED BY P-2.5 ( 係大P 即係Maxium 供2.75), 0.3 % rebate, 借足7成, 送一年火險, 我層樓由於地段好, 有收購潛力, 差唔多要200萬, 又大年紀, 但夠大, 我比首期都60萬, 要借over 1 M, 而好多銀行做唔到長年期, 係當時大新可以用75年減樓齡, 咁我就輕鬆好多, 過左3年罰息期後如儲到一大舊錢( 即最少5萬 )又可以放落去, 係唔會收任何手續費~~ 我個地產開頭都介紹BOC 比我, 但佢做唔到咁長年期, 所以唔考慮佢之麻~

別墅

Poo得好勳章 笑得好勳章 BK Milk勳章

你有冇問埋citibank, 佢有個按揭智慳息既plan, 可以隨時加大個供款, 早d還清d錢又唔怕罰息~

首頁

尾頁

跳至