跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章

係呀~ 自從小燊病左之後....我地就介晒佢所有既零食同果汁......番home only 食反飲湯....

佢夜晚都食得幾好....

不過芝士細細粒都唔怕既.....

原帖由 蛋蛋媽 於 09-10-22 10:32 發表
小車, 你話朗朗唔食飯, 會唔會因為太晏食snack, 好唔好早d比芝士佢食...如果你驚佢肚餓, 咁接佢搭車時食, 咁都起碼有兩個鍾消化先至食飯....蛋蛋都係咁, 食飯前兩個鍾唔可以食野, 就算食左少少都唔肯食飯架....

...

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我都有"呀"字喎 ~ 哈哈
冇相干啦

原帖由 Baby承恩 於 09-10-22 10:27 發表
好彩你係話講咋....

如果你話係"唱"嘅...會有好多人

承恩依家學左一個好無禮貌嘅尾音....講野係拉長個"呀"字...e.g. "唔係放呢度呀".....佢自己都知咁唔arm... ...

子爵府

畀面勳章

承恩算ok喇...阿蛋有時"炆"會加..."ai呀"...即"唔係咁呀...ai呀! 講時咒起哂兩條眉, 好似好唔耐煩咁! 早兩日竟然同爸爸講: 我唔想同你講(o都住個咀)...." 琴晚又炆炆地同爸爸講:你唔好講野..."

原帖由 Baby承恩 於 09-10-22 10:27 發表
好彩你係話講咋....

如果你話係"唱"嘅...會有好多人

承恩依家學左一個好無禮貌嘅尾音....講野係拉長個"呀"字...e.g. "唔係放呢度呀".....佢自己都知咁唔arm... ...

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我想問你地買乜野芝士比佢地食架
因我本人勁唔LIKE芝士所以沒有買這經驗
但我又好想比彥仔試下
可唔可以介紹下呢 ?

原帖由 deerdeer 於 09-10-22 10:39 發表
係呀~ 自從小燊病左之後....我地就介晒佢所有既零食同果汁......番home only 食反飲湯....

佢夜晚都食得幾好....

不過芝士細細粒都唔怕既.....

...

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

朗朗食緊大人四方形一塊果d....邊隻平買邊隻....

原帖由 彥仔媽媽 於 09-10-22 10:42 發表
但我又好想比彥仔試下
可唔可以介紹下呢 ?

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

你地果D唔算嚴重架啦
彥仔勁好多不過我唔怪得佢
係因為堂大哥係勁冇禮貌唔多唔少都學到
我只有是回家時聽到彥仔講就要分析比佢聽呢D小朋友唔講得咁啦, 不過彥仔都好難接受, 因為試過問我"咁點解哥哥可以講我唔可以講", 我最唔like就係咁囉 !!!

上次有人唻睇裝修, 堂大哥同個師傅講"我唔鍾意你呀你走啦"跟住叫彥仔一齊鬧師傅"食屎啦你", 好彩彥仔唔肯講重同堂大哥講"細佬唔可以講呢d", 咁堂大哥唯有自己叫師傅食屎, 咁你地話, 如果係出自仔仔女女把口, 我地為人父母既真係好核突 .

原帖由 蛋蛋媽 於 09-10-22 10:41 發表
承恩算ok喇...阿蛋有時"炆"會加..."ai呀"...即"唔係咁呀...ai呀! 講時咒起哂兩條眉, 好似好唔耐煩咁! 早兩日竟然同爸爸講: 我唔想同你講(o都住個咀)...." 琴晚又炆炆地同爸爸講:你唔好講野..."

...

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

咁係唔係百佳惠康果d
卡夫ok ???

原帖由 littlecar 於 09-10-22 10:44 發表
朗朗食緊大人四方形一塊果d....邊隻平買邊隻....

翡翠宮

係呀..果d對彥仔甘大都ok....彥妹就要食番d for kids既...salt無甘重..好d...

原帖由 彥仔媽媽 於 09-10-22 10:50 發表
咁係唔係百佳惠康果d
卡夫ok ???

子爵府

畀面勳章

蛋蛋1歲多時就"dum"本d買雪印bb芝士...之後斷貨改食牛牌細細粒方形果隻...之後再買普通卡夫...如果比彥仔試, 你試吓買牛牌細細粒方形果隻, 一pack有幾隻味, 細細粒幾得意又唔同色好似吸引d!

原帖由 彥仔媽媽 於 09-10-22 10:42 發表
但我又好想比彥仔試下
可唔可以介紹下呢 ?

子爵府

畀面勳章

小燊就食細細粒果d qbb / 每日骨太 果d 芝士....好似糖一樣咁包裝.....

子爵府

畀面勳章

堂阿哥把口又真係幾曳wor...佢幾大? 尾音果d真係小問題, 但鬧人/冇禮貌真係要話....

原帖由 彥仔媽媽 於 09-10-22 10:47 發表
你地果D唔算嚴重架啦
我只有是回家時聽到彥仔講就要分析比佢聽呢D小朋友唔講得咁啦, 不過彥仔都好難接受, 因為試過問我"咁點解哥哥可以講我唔可以講 ...

伯爵府

醒目開學勳章

早晨

堂大哥唔係都係好細個架咩?點解會咁講野架mouth:
原帖由 彥仔媽媽 於 09-10-22 10:47 發表
你地果D唔算嚴重架啦
我只有是回家時聽到彥仔講就要分析比佢聽呢D小朋友唔講得咁啦, 不過彥仔都好難接受, 因為試過問我"咁點解哥哥可以講我唔可以講 ...

子爵府

畀面勳章

一片片果d好似太咸....

子爵府

畀面勳章

原帖由 蛋蛋媽 於 09-10-22 10:59 發表
堂阿哥把口又真係幾曳wor...佢幾大? 尾音果d真係小問題, 但鬧人/冇禮貌真係要話....

伯爵府

醒目開學勳章

謙謙鍾意食卡夫普通果隻芝士, 牛牌果隻佢厭淡mouth:
原帖由 蛋蛋媽 於 09-10-22 10:54 發表
蛋蛋1歲多時就"dum"本d買雪印bb芝士...之後斷貨改食牛牌細細粒方形果隻...之後再買普通卡夫...如果比彥仔試, 你試吓買牛牌細細粒方形果隻, 一pack有幾隻味, 細細粒幾得意又唔同色好似吸引d!

...

子爵府

畀面勳章

唉....ee真係求其...今日淨係抄左隻蛋+湯渣白飯比蛋蛋做lunch... ! 唉, 真係理少d問少d都唔得...

原帖由 lovelyfelix 於 09-10-22 11:03 發表
謙謙鍾意食卡夫普通果隻芝士, 牛牌果隻佢厭淡mouth:mouth:" />

伯爵府

醒目開學勳章

蘋果都幾飽肚架, 或者俾第2樣水果佢食la.
原帖由 littlecar 於 09-10-22 10:35 發表
以前我都好嚴...不過朗朗係有無snack都可以唔食飯....所以依家唯有佢想食咩都由得佢食.....唔係就真係咩都無落過肚....仲有佢上車有食小蘋果架....

伯爵府

醒目開學勳章

你個ee都幾鬼懶架wor 不過我聽過有d工人同少主share一盒燒味飯日日如是, 如果唔係有另外一個姐姐係度可能蛋蛋都要捱飯盒
原帖由 蛋蛋媽 於 09-10-22 11:16 發表
唉....ee真係求其...今日淨係抄左隻蛋+湯渣白飯比蛋蛋做lunch... ! 唉, 真係理少d問少d都唔得...

翡翠宮

我忙成上黎都會...佢甘得閒就好過份....我工人都試果用我朝早食唔晒既麵再加d蝦俾朗朗做lunch....你ee肯坦白你就知....我工人日日寫整好多野俾朗朗食架....

原帖由 蛋蛋媽 於 09-10-22 11:16 發表

翡翠宮

好細個架...係公司攞...又方便又唔駛錢....我公司日日有橙...蘋果同香蕉....

原帖由 lovelyfelix 於 09-10-22 11:16 發表
蘋果都幾飽肚架, 或者俾第2樣水果佢食la.

首頁

尾頁

跳至