跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

今日係37週2日,見紅啦,係咪要即刻入院呀?????
但係我未有陣痛喎,咁點算好????

大宅

可能生得喇!快D入院先啦。

男爵府

你住得近唔近醫院? 見紅多唔多? 如果近又唔係多, 可以響屋企再等下, 但係如果住得遠就去醫院等好d, 有機會見紅成日先有陣痛架~
Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life. - Confucius

大宅

畀面勳章

我住得好近醫院,5分鐘的士就到
見紅不是太多,我諗住食埋晚飯先入院

男爵府

好媽媽勳章

第幾胎????if唔係第一胎就唔好等啦~~~~好快生得咖~~~~

大宅

畀面勳章

係呀,第一胎呀...
我想睇埋電視先入院啊......

大宅

原帖由 StrawberryBB 於 09-10-21 18:48 發表
係呀,第一胎呀...
我想睇埋電視先入院啊......

仲有冇紅呀???
如果有...拿拿聲食飯好入院啦~

大宅

畀面勳章

原帖由 小蛇 於 09-10-21 19:25 發表

仲有冇紅呀???
如果有...拿拿聲食飯好入院啦~

而家又冇再紅,只係紅咗一次,個肚又唔係好痛,都唔知入唔入院好?

男爵府

其實一見紅都應該帶齊走佬袋入院,唔好唸咁多,寧願趁行得走得時去檢查,好過到大陣痛先黎撲入醫院.
原帖由 StrawberryBB 於 09-10-21 20:05 發表

而家又冇再紅,只係紅咗一次,個肚又唔係好痛,都唔知入唔入院好?

媽媽最愛大小b

男爵府

原帖由 StrawberryBB 於 09-10-21 20:05 發表

第一胎無咁快架, 你屋企又咁近, 可以再睇定dd先~有陣痛or再見紅先入院都ok呀~
Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life. - Confucius

大宅

畀面勳章

原帖由 saltato 於 09-10-21 21:09 發表

第一胎無咁快架, 你屋企又咁近, 可以再睇定dd先~有陣痛or再見紅先入院都ok呀~

其實都猶疑左好耐,到底入唔入好,因為現在又冇再見紅,只係宫縮加密咗,成日硬哂,又唔覺有陣痛,所以都係唔入院住了,再睇睇先......

別墅

見紅唔係血喎~
我當年都係一pat粉紅色嘢,出咗一次就冇。同埋我嘅陣痛係唔痛嘅!只係好似想去ng ng咁咋。

我都係食晒嘢先慢慢入醫院,後來發覺自己企唔直,先至同老公入院會(我都係好近醫院),去到姑鋃一check話我開咗4度喇,就即入產房等生,用咗兩個鍾就必咗亞囡出嚟。

複式洋房

我星期一見紅,跟住打去問醫生點好啦?佢都係叫我入醫院check下,但係我當時係冇痛架,所以諗左好耐...最後我都係入左醫院,醫生好好呀!星期二就幫我催生同穿水,囝囝6個鐘後就出左世啦!囝囝早左3個星期出世,好彩都有6.3磅!

大宅

畀面勳章

各位...到最後我決定當晚入院,結果在零晨瞓瞓吓就聽到'啪'一聲,穿咗水,咁就即刻通知姑娘,推入產房,但只是開了兩度,當時是半夜三點幾,結果等到中午十二點幾先生到bb出來......順產......好開心....不過bb輕磅,得2.5kg......早了兩個星期出世!

大宅

最緊要大小平安

原帖由 StrawberryBB 於 09-10-29 18:42 發表
各位...到最後我決定當晚入院,結果在零晨瞓瞓吓就聽到'啪'一聲,穿咗水,咁就即刻通知姑娘,推入產房,但只是開了兩度,當時是半夜三點幾,結果等到中午十二點幾先生到bb出來......順產......好開心....不過bb輕磅,得2.5kg ...

大宅

我今日都見紅呀 但又唔痛 醫生話過2日仲有紅而佢又冇動靜就要催生喇...好緊張

大宅

原帖由 pretty_alien 於 09-10-30 22:55 發表
我今日都見紅呀 但又唔痛 醫生話過2日仲有紅而佢又冇動靜就要催生喇...好緊張

尋日下晝先話唔想你個b過期居留, 跟住你就見紅喇?? 好緊張bor, 祝你好運兼生產順利and生番個肥肥白白得意B!!

複式洋房

我尋日都見紅....係鮮血紅..入左醫院..但係一直都冇痛..都只係宮縮密左...同埋間唔中流啡

0係醫院訓左一晚,今朝又見紅....醫生俾我揀出唔出院...咁我揀出院..醫生話見紅其實冇乜野喎..佢仲話有d人見紅一個禮拜先生得..但係佢叮囑我一有規律0既陣痛/穿水就要即刻入院

複式洋房

你而家幾多週呀?我果時見紅都係冇痛冇穿水,但係我個醫生幫我吊催生同穿水呀!6個鐘後就生左啦!!!
原帖由 pink1004 於 09-11-1 14:31 發表
我尋日都見紅....係鮮血紅..入左醫院..但係一直都冇痛..都只係宮縮密左...同埋間唔中流啡

0係醫院訓左一晚,今朝又見紅....醫生俾我揀出唔出院...咁我揀出院..醫生話見紅其實冇乜野喎..佢仲話有d人見紅一個禮拜先生 ...

複式洋房

我而家38周4日lu..因為我係0係廣華醫院生,醫生話冇得催生....而家都仍然有d血,宮縮密左但又冇陣痛..好驚呀..我想快d快d生得呀!!!

首頁

尾頁

跳至