自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我自己有搽指甲油,
但對呢D勁長又7彩既立體甲真係怕怕
覺得好似...鬼 ,好得人驚
明白每個人喜好不同,只是純粹自己意見,不喜"物"插

例如呢D......

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

伯爵府

我淨係覺得﹐整到D手指甲甘﹐點返工做野。。。。

男爵府

睛靈勳章

整得d甲咁誇張,都應該唔洗返工做野,但我諗如果想R痕,R唔R到啫.

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

知足常樂 自得其樂 苦中作樂

水晶宮

回覆 1# 小木偶媽咪 的文章

我都係唔鍾意(雖然潮流興), 最多只搽指甲油.

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

伯爵府

老實, 我就覺得幾反感, 如果係有重要宴會就無所謂, 但係要返工都幾煩

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我不嬲指甲油都唔搽...
有時見到貼滿水晶/花花個d都覺得有d恐怖
畫上去/淨痴一兩粒都ok

別墅

我覺得佢地好幸福, 一定唔洗做家務

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 susumsum 於 09-10-23 03:04 發表
整得d甲咁誇張,都應該唔洗返工做野,但我諗如果想R痕,R唔R到啫.

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

畫花紋, 簡單好令

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

哦, 我淨係覺得玩得太癲, 呢啲係啱果啲返工唔使點做, 係屋企有工人既闊太先會咁整囉, 好似我地呢啲窮c9, 日頭返工, 夜晚做家務湊仔, 重有咁多時間同閒情, 花幾個鐘去整gel甲咩 ???
真係返工, 真係為頭家仆心仆命既好媽媽, 我唸無幾多個會咁整囉 (p.s. 因為嘥錢嘥時間, 我就嘥唔起啦)

大宅

其實佢地如果要"撩"鼻或者帶con會點做呢? 打字又點打呢, 咪kick住哂!唔駛做野都會上下網卦~哈!
我其實覺得, 手指無咁長又駁呢樣果樣扮長, 唔識欣賞!

侯爵府

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 親子達人勳章 畀面勳章

太誇啦, 根本做唔到野, 除非係啊太, 有幾個工人跟身啦~

珍珠宮

原帖由 Princessleung 於 09-10-23 09:06 AM 發表
我覺得佢地好幸福, 一定唔洗做家務

現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

大宅

醒目開學勳章

太誇張吧~ 清清地會好d啦mouth:

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

有個阿太手攞住;斷咗兩隻好色彩繽紛好誇張嘅假甲,我見倒當堂"毛管棟"

伯爵府

王國教室勳章 好媽媽勳章

回覆 17# 小木偶媽咪 的文章

就算唔洗郁,唔洗做,都臧污立垢啦.
我覺咁誇張,得好難睇.

珍珠宮

原帖由 小木偶媽咪 於 09-10-23 02:02 發表
我自己有搽指甲油,
但對呢D勁長又7彩既立體甲真係怕怕
覺得好似...鬼 ,好得人驚
明白每個人喜好不同,只是純粹自己意見,不喜"物"插

例如呢D......
http://d.yimg.com/mt/image/49ed4a3e23a58e08
http ...

又唔可以話唔好睇. 有D都做得好靚.尤其 用Swaxxxx水晶做嗰D.

不過這只是少奶奶的玩意. 因為整咗之後根本唔可以返工做嘢或者做家務, 照顧小朋友等等.

棧攪........:;pppp:

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至