跳至

首頁

尾頁

複式洋房

今朝萊茵打比我...話我個仔可以讀加洲既 Pre-N 班啦...咁我即刻問佢...係咪代表上星期五既K1 interview 係 OK 左呢??? 校務姐姐就話要幫我查下...轉頭覆...等左成個下午...都係要自己再打去問....結果係話..萊茵收左我個仔讀K1..但國際班已Full..只係淨番雙語班...我問佢地憑乜野去 決定小朋友可以讀國際班...佢地初初答唔出...之後就話係校長揀既....咁當日 interview 既人又唔係校長...佢憑乜野知道小朋友適唔適合讀國際班先...係咪因為我個仔係細仔..所以唔揀先 ..佢地完全答唔出...

如果係超額既...點解唔抽籤先...起碼都叫公平少少呀...

好鬼激氣..

複式洋房

要有"人事關係"先有國際班學位架~~~

複式洋房

原帖由 joyz00 於 09-10-24 01:44 AM 發表
要有"人事關係"先有國際班學位架~~~

即係又係黑箱作業啦...

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 chansheila 於 09-10-24 12:48 發表

即係又係黑箱作業啦...

好多學校也是這樣喇,不只這間學校喇~

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我個人對萊茵無乜好感
太商業喇

大宅

仲有無人收左丫,我ee都未知

大宅

你去邊間面架?
原帖由 chansheila 於 09-10-23 22:45 發表
今朝萊茵打比我...話我個仔可以讀加洲既 Pre-N 班啦...咁我即刻問佢...係咪代表上星期五既K1 interview 係 OK 左呢??? 校務姐姐就話要幫我查下...轉頭覆...等左成個下午...都係要自己再打去問....結果係話..萊茵收左 ...

大宅

我收到電話通知,因為太多人申請國際班,我的小朋友安排下午班新開(國際班),但不太喜歡讀下午。

禁止訪問

進優教育中心 Be-Top Education Centre

大宅

原帖由 chansheila 於 09-10-23 22:45 發表
今朝萊茵打比我...話我個仔可以讀加洲既 Pre-N 班啦...咁我即刻問佢...係咪代表上星期五既K1 interview 係 OK 左呢??? 校務姐姐就話要幫我查下...轉頭覆...等左成個下午...都係要自己再打去問....結果係話..萊茵收左 ...

你咁快有得in,仲收埋你潻啦!你係米好早報架?
我要成21/11先有得in呀!

Hysan - 乳名一一, 11-02-07, 8.4lbs

大宅

回覆 9# chansheila 的文章

都唔係架, 我個囡係細女, 收咗下午國際班

大宅

原帖由 bbyiuyiu 於 09-10-26 16:38 發表
我收到電話通知,因為太多人申請國際班,我的小朋友安排下午班新開(國際班),但不太喜歡讀下午。

E....上午國際班太多人.....咁俾唔俾入上午雙語班呀?

我宜家都未in,分分鐘要讀下午班....interview考D咩架?

Hysan - 乳名一一, 11-02-07, 8.4lbs

複式洋房

原帖由 bbyiuyiu 於 09-10-26 04:38 PM 發表

乜加開左下午國際班咩??? 個 staff 冇同我講過呀..只係話 "雙語班" 有位咋...我個仔都係細仔呀...

複式洋房

原帖由 joannebebehk 於 09-10-27 04:17 PM 發表

E....上午國際班太多人.....咁俾唔俾入上午雙語班呀?

我宜家都未in,分分鐘要讀下午班....interview考D咩架?

點解你咁遲先有得 in 既??? 我仲以為早2個星期..已經完晒 interview 添...

大宅

原帖由 chansheila 於 09-10-27 20:37 發表

點解你咁遲先有得 in 既??? 我仲以為早2個星期..已經完晒 interview 添...

我都唔知點解咁遲....你地係米好早交報名表架?
我月頭交表嘅,係米先到先得架?

別墅

i also receive the letter...

have interview on 21/11....

how's this year situation... anyone can tell?
爸爸媽媽愛囝囝 ^3^

大宅

上年又是收我下午, 所以我不讀

讀上午ge 朋友要問清楚, k2同k3 是否都有上午, 自己問多d,但有時你會發現間間不同同事ge 回覆都不一樣

原帖由 bbyiuyiu 於 09-10-26 16:38 發表

洋房

我囝囝都係17/10 IN 但係都無人聯絡我,咁係咪即係唔收呀?

複式洋房

原帖由 joannebebehk 於 09-10-27 11:27 PM 發表

我都唔知點解咁遲....你地係米好早交報名表架?
我月頭交表嘅,係米先到先得架?

我9月已經交左表架啦...都係早2個星期 (16/10) interview...今日校長打電話比我..話我個仔...可以讀國際班(加開)...但只係得下午咋...但我都 accept 左先囉...睇下到時有冇得轉番上午囉...

大宅

Hi, chansheila,
點解你咁快知道結果既? 是因為你報了加洲萊茵的nursery?
你囝囝16/10interview是用英文or中文?
我還未收到消息呢?

首頁

尾頁

跳至