想生BB

跳至

首頁
23456...8

尾頁

別墅

我都黎報到先啦, 今個月衰左等11月再開工, 4個cycle 都衰左, 今個月開始就唔用紅d check 剩係量體溫算, 成日都係等等等攪到個人好灰

男爵府

我試左兩個cycle 都唔得....今日day 7.
冇check 排卵冇睇中醫....因為唔想比自己太大壓力住.
想問下你地有冇戒口??
聽講要戒凍飲....不過真係好難忍呀!

大宅

原帖由 BananaBB625 於 09-11-1 01:40 發表
好耐冇入黎了, 今日係D8 啦, 今日睇咗彭EC, EC好好, 傾咗個幾鐘呢, 開咗一星期藥, 連診金 5百多, 都可以接受, 一星期後再覆診呢? 暫定EC話我12/11係排卵日子, 吾知係咪真係準呢, 如果12/11, 我應該係D21了.. ...

EC話我4條1會(11/11)排旦喎....你咪同我差不多?? EC話你大約DAY 21排旦呀???
彭EC係咪好NICE呢, 你第一次去睇, 通常都睇你耐D, 我有時有野問佢, 或者佢解釋D 野我聽, 都傾好鬼耐架....咁EC有無咪特別意見比到你呀?!?!!? 祝你好運啦...!!

大宅

原帖由 卡文 於 09-11-1 13:40 發表
我今日d12 , 準備o黎緊呢一個星期要努力喇 , 好緊張呀~~~~

咁你CHECK到深粗未呀.....快D開工啦...

大宅

原帖由 CWCH 於 09-11-1 22:25 發表
我都黎報到先啦, 今個月衰左等11月再開工, 4個cycle 都衰左, 今個月開始就唔用紅d check 剩係量體溫算, 成日都係等等等攪到個人好灰

唔緊要啦
我印象記得都陪左你第二個CYCLE囉...日子過得巧快架咋...加油, 努力!!!

禁止訪問

別墅

因為凍飲會令子宮寒所以中e 就會叫戒, 我都戒梗不過有時都會偷雞 其他我就冇戒呀, 不過就食梗葉酸

原帖由 irisw 於 09-11-1 23:45 發表
我試左兩個cycle 都唔得....今日day 7.
冇check 排卵冇睇中醫....因為唔想比自己太大壓力住.
想問下你地有冇戒口??
聽講要戒凍飲....不過真係好難忍呀!

別墅

多謝你支持呀, 我地一齊加油, 你講得啱o架, 有時响度傾下講下人都開心d

原帖由 蔡夫人 於 09-11-1 23:56 發表

唔緊要啦
我印象記得都陪左你第二個CYCLE囉...日子過得巧快架咋...加油, 努力!!!

大宅

CWCH:
係囉係囉, 我不知不覺都day 6囉, 你都知我一向唔準, 我今次又唔知會否乖乖地排卵, 不過我地真係唔可以心急, 只怕會有反效果呀~!!!

大宅

我都黎報到....已經TRY左大半年....
心都灰埋.....LEE几日仲有尿道炎....食緊藥, 不過都差唔多好返
想問下你地係咪LEE個CYCLE唔適宜TRY?
今日DAY9

大宅

SIBEFISH:
我通常尿道炎都唔會去睇dr. 總之勁飲水, 勁排尿沖晒d 細菌出來就無樹架啦, 我以前成日翻發架(自從有過一次之後), dr.都叫我唔好再去睇, 食個d 橙色尿尿藥己經沒用了, 連抗生素都食埋都唔ok, 所以dr.叫我勁飲水, 自然沖晒出來就ok, 果然work~~!!!

至於應唔應該try....你自己衡量下囉, 因為我唔知你食個d 尿道炎藥有無影響, or你問下dr.!!

大宅

係呀,原來飲多d水都可以呀......
thanks
我食左2,3次藥都已經正常返喇, 或者都未必食晒d藥, 寧願飲多d水...

別墅

我紅d 未試過深粗其實都唔知自己係咪冇排卵, 我諗住試多3個月唔得先去睇e 生。

原帖由 蔡夫人 於 09-11-2 11:23 發表
CWCH:
係囉係囉, 我不知不覺都day 6囉, 你都知我一向唔準, 我今次又唔知會否乖乖地排卵, 不過我地真係唔可以心急, 只怕會有反效果呀~!!!

男爵府

我仲慘...有陰道炎,仲食緊藥,希望快d 好番啦.

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

10月我都衰左
依家谷m咁…希望m小姐快d到

複式洋房

我都係成日唔住, 飲凍野, 又食辣野, 又飲汽水, 仲去打籃球tim

原帖由 CWCH 於 09-11-2 09:28 發表
因為凍飲會令子宮寒所以中e 就會叫戒, 我都戒梗不過有時都會偷雞 其他我就冇戒呀, 不過就食梗葉酸

大宅

打籃球,你好勁呀!
我係出街食粉麵就戒唔到凍OT,不過都要慢慢少飲。。。。。

大宅

我10月失敗左...今日係第二個CYCLE 睇遲EC..我話我量體溫都好似睇唔出邊日排..我比左個體溫表佢睇..但佢叫我唔駛理..
有無邊位睇遲EC煲雞係BINGO?

別墅

想生bb,要有什麼進補!!

如題!

大宅

原帖由 blue1215 於 09-11-2 20:50 發表
我都係成日唔住, 飲凍野, 又食辣野, 又飲汽水, 仲去打籃球tim

我都好耐冇去打籃球啦....

首頁
23456...8

尾頁

跳至