意見反饋
義工

產前產後 今日: 16|主題: 241057

有冇媽咪大肚都照食大雜蟹架,如果食左會點架?

複式洋房

國民生產總值:423

有冇媽咪之前生同依家大肚既媽媽照食蟹架,又有冇人知人地話食左又會回架.

大宅

國民生產總值:1758

我上年有左BB三個月, 都有食, 每次食一隻. touch wood, 而家BB五個幾月都冇乜特別病痛.

不過人人體質唔同. 食少少試下先.

複式洋房

國民生產總值:423

一於食完飲多小小薑水:)

大宅

國民生產總值:2680

畀面勳章

我忍左兩年
上兩星期食過
果時唔知自己有左
食完痾到七彩

洋房

國民生產總值:99

之前蟹仔當造,成斤成斤咁食...月頭又食左兩只大閘蟹...我99係潮州人,勁鐘意食蟹,佢大肚個時都不停食,都無事,佢都無反對我食,仲成日問我要唔要來多餐大閘蟹宴...

大宅

國民生產總值:3110

醒目開學勳章

我上兩星期都食完大閘蟹呀~
唔覺得有野啵~
當然你唔好過量咁食十隻8隻啦
其實我覺得 孕婦無話一定唔可以食咩野咩野
只係樣樣野都唔好過量 就OK架啦~

男爵府

國民生產總值:7208

2019勳章

每個人體質唔同, 有左就唔好亂食野, 其他人食左無事, 唔等如自己都無事 !
蟹係非常寒涼, 真係唔好食 !
我都係蟹痴一名, 我都忍左好多個月喇 !

大宅

國民生產總值:3913

我偷吃了少少,現在無乜事。

男爵府

國民生產總值:6127

你自己決定啦,個個唔同,有人食左冇野,有d人有,不能盡言,而且有事d人可能都未必關食蟹,呢d話唔埋.如果唔放心,最好就唔好食,將來真係有敏感,到時先來後悔咩.我有個親戚,佢大肚時完全唔戒口,食蟹食蝦,物都齊,個仔出世成日皮膚敏感,睇見到陰公.佢帶個仔去睇醫生,係咁搽d 濾固純藥膏,係長期楂!搽足兩年(個仔兩歲)佢之前連餵人奶都唔戒口,個仔癢,佢話係遺傳,因為佢自己細個都係咁.可能又真係呢.所以呢d野,自己決定.

男爵府

國民生產總值:6127

個人意見係戒口,都係忍幾個月,好過將來出世有物野,雖然不能肯定成因,但係無謂比機會覺得係自已一時為食做成,到時就內疚都冇用.

子爵府

國民生產總值:11222

我上胎食左幾次,每次1隻,個仔都係好健康冇事,不過宜家知道大閘蟹多雌激素,都係唔食好d lu。

侯爵府

國民生產總值:24717

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我都覺得要戒口, 最多咪9個月食唔到, 出年咪又可以食過, 最緊要bb健康.

大宅

國民生產總值:3407

2019勳章

my husband not suggest....

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.