美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Re: 最無效的skin care產品

OLAY的山梨酸同水楊酸都好多, 如果本身塊面Dry到敏感就更加咪用,會仲敏感

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

H2O (覺得售價的80%用於廣告費, 物非所值)
LANIGE (冇效, 用完sleeping pack敏感, 不過算平, 唔太dum心)
YUMEI (卓X代理的, 直頭可以用不知所謂來形容)
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

男爵府

YUMEI
ultimall

複式洋房

啱啱試咗Biore隻水份mask,好似無用過咁. :evil: :evil: :evil:

公爵府

畀面勳章

H2O嘅八杯水用到我勁敏感,起哂紅色粒粒~~ :evil: :evil: :evil:

複式洋房

好得人驚呀!!! 唔用重好.hi!r&k你而家好返未
r&k2004 寫道:
H2O嘅八杯水用到我勁敏感,起哂紅色粒粒~~ :evil: :evil: :evil:

別墅

Biotherm eye gel/cream

用完后成隻眼周圍敏感+脫皮, 以后都唁用呢隻brand

大宅

原來唔係淨係我一個用H2O既八杯水先會起粒粒,原來好多人都會.... 我試過買兩次,次次都係咁,佢已經唔係平 ?-( 都唔明佢點解唔好用仲要賣到咁貴;仲有Biotherm,佢D野貴到死,但又唔覺佢講D fuction有show出黎!!

大宅

其實話Biotherm唔好用會唔會係因人而異呢?因為我都有用過佢d野,我覺得ok wor~有d fd仲覺得好正,全部都係用佢tim~
不過講到H2O就真係好唔掂喇~從未聽過有人讚好用,一直都係劣評如潮~
有樣野仲好笑,我有個fd係 o係H2O度做,理應有好多free goods,擺到成屋都係至真,點知o個日去到佢屋企,發現佢成個沖涼房都係另一個牌子gae skin care(sothys),一枝H2O都冇,(除左佢枝潤唇膏)擺到明就係唔好用啦~都費時再問佢點解~!!!

複式洋房

H2O一早應該執笠啦!
Yumei基本係垃圾!

男爵府

如果講冇效, 真係水蛇春咁長喎, 我試過某d真係冇咩料到, 有以下:

1. Olay total effect - 搽完d表情紋都係o係番度, 一own起個額頭火車軌現形, 之後搽過第2隻貴d既, own起個額頭真係冇曬火車軌。(約HK$200)

2. Clinique Clarify lotion 爽膚水 - 真係一搽上面好似火酒, 好那同埋一大浸酒精味, 好彩係sample, 用左兩日兩夜, 頂唔順, 倒都倒唔切。

4. Clinique美白精華 - 完全冇效。 (約HK$300)

5. H20既最出名阿Sa都有推介既Body butter, 又話好潤, 無錯搽落去真係好夠油, 之不過隔左一陣, 乾曬, 搽左等如冇搽, 好彩唔使錢係細妹比架唧! (約HK$180)

6. H20八杯水 - 搽完等如冇搽, 渣到不得了。

7. Shu Uemura Whitening - 完全冇用, 靠佢白就死得。(HK$約250)

8. Shu Uemura Eye Cream - 話抗氧化綠綠地色果隻, 搽完成樽黑眼圈眼袋還在, 幾百蚊又係付之流水。 (約HK$300)

9. SKII 去班砰砰砰雞眼貼 - 可能貼個雞眼貼落個班度仲有效過用SKII, 又一呃錢之作。 (約HK$450)

10. Estee Lauder Light Repair Eye Essense, 同埋有防曬既Day Eye cream - 一樣冇用, 結果都係搽完成樽黑眼圈眼袋還在, 好彩係人地送既生日禮物, 唔使蝕錢。

不如我講下我做人咁耐用過d咩係最好架啦:

1. Eversoft 牛油果潔面膏: 爛面救星。 (HK$24.5)
2. Shu Uemura 洗面油: 落妝一流 (HK$500/450ml)
3. SKII Advance Sign Treatment: 呢支野係我用完sample後, 自願um錢再買既一個護膚品, 搽左一輪塊面真係滑d (HK$730)
4. HABA 魚油: 野蠻仔仔推介, 天氣乾燥或乾爆人士一流, 搽完可以變吳剛師傅 (HK$250)
4. La Mer lifting: 剛剛上期cosmo度剪coupon換的sample, 搽左都有兩星期, 都幾收緊下, 不過我知呢隻野貴到唔係人咁品, 用完sample後都唔打算買, 驚破產。
美甲達人俱樂部私家BlogHERE

Judy's Nail 美甲相集HERE

Judy's Nail Web PageHERE

大宅

h2o八杯水真係唔好用,我用到敏感跟住唔停咁出粒粒,後尾要去睇醫生醫左成年先好番!

大宅

畀面勳章

Mummy,

我想問SKII Advance Sign Treatment 係點用架? 我頭先係SAxx本來想睇下有SKII Aqua pack的sample 賣,冇得賣,但係就你呢隻的sample,想問下點用?

複式洋房

hello !mummy

你講得好詳細thx
Mummy 寫道:
如果講冇效, 真係水蛇春咁長喎, 我試過某d真係冇咩料到, 有以下:

1. Olay total effect - 搽完d表情紋都係o係番度, 一own起個額頭火車軌現形, 之後搽過第2隻貴d既, own起個額頭真係冇曬火車軌。(約HK$200)

2. Clinique Clarify lotion 爽膚水 - 真係一搽上面好似火酒, 好那同埋一大浸酒精味, 好彩係sample, 用左兩日兩夜, 頂唔順, 倒都倒唔切。

4. Clinique美白精華 - 完全冇效。 (約HK$300)

5. H20既最出名阿Sa都有推介既Body butter, 又話好潤, 無錯搽落去真係好夠油, 之不過隔左一陣, 乾曬, 搽左等如冇搽, 好彩唔使錢係細妹比架唧! (約HK$180)

6. H20八杯水 - 搽完等如冇搽, 渣到不得了。

7. Shu Uemura Whitening - 完全冇用, 靠佢白就死得。(HK$約250)

8. Shu Uemura Eye Cream - 話抗氧化綠綠地色果隻, 搽完成樽黑眼圈眼袋還在, 幾百蚊又係付之流水。 (約HK$300)

9. SKII 去班砰砰砰雞眼貼 - 可能貼個雞眼貼落個班度仲有效過用SKII, 又一呃錢之作。 (約HK$450)

10. Estee Lauder Light Repair Eye Essense, 同埋有防曬既Day Eye cream - 一樣冇用, 結果都係搽完成樽黑眼圈眼袋還在, 好彩係人地送既生日禮物, 唔使蝕錢。

不如我講下我做人咁耐用過d咩係最好架啦:

1. Eversoft 牛油果潔面膏: 爛面救星。 (HK$24.5)
2. Shu Uemura 洗面油: 落妝一流 (HK$500/450ml)
3. SKII Advance Sign Treatment: 呢支野係我用完sample後, 自願um錢再買既一個護膚品, 搽左一輪塊面真係滑d (HK$730)
4. HABA 魚油: 野蠻仔仔推介, 天氣乾燥或乾爆人士一流, 搽完可以變吳剛師傅 (HK$250)
4. La Mer lifting: 剛剛上期cosmo度剪coupon換的sample, 搽左都有兩星期, 都幾收緊下, 不過我知呢隻野貴到唔係人咁品, 用完sample後都唔打算買, 驚破產。

複式洋房

Mummy, Eversoft洗面膏真係好用?可唔可以詳細講下?

我就用過Boots, 覺得好差, 用到起哂油脂粒, 用左3份1唔敢再用!

男爵府

呢個係唯一我覺得搽得幾好既cream, 我只係夜晚搽佢, 當普通cream咁搽就得啦, 眼都搽得。 搽完塊面真係滑d, 呢個係我姑奶highly recommend, 所以先至開始接觸SKII。

BB頭maimimi 寫道:
Mummy,

我想問SKII Advance Sign Treatment 係點用架? 我頭先係SAxx本來想睇下有SKII Aqua pack的sample 賣,冇得賣,但係就你呢隻的sample,想問下點用?

男爵府

呢隻Eversoft係我爛面救星, 19歲同29歲我都爛過面, 都係靠佢洗番好。 佢係平靚正之選, 而家我朝朝早都用佢。

kaming 寫道:
Mummy, Eversoft洗面膏真係好用?可唔可以詳細講下?

我就用過Boots, 覺得好差, 用到起哂油脂粒, 用左3份1唔敢再用!

水晶宮

boots = rubbish

eye care, body care, aroma care........also rubbish.

子爵府

H2O not good at all!

侯爵府

SK II 護膚品對於我嚟講冇樣得(劉嘉玲,鄭秀文,琦琦.......)
但化妝品都ok可以

首頁

尾頁

跳至