意見反饋
義工

自由講場 今日: 5170|主題: 1023294

取消香港寛頻及有關退還電視盒.....

別墅

國民生產總值:504

由於我已取消寛頻上網服務,他們要求退還電視盒.
已約定九月頭上門收取,當天他們亦有上門收取.
當時師父只要求我們簽名確定收回,而没有留下任何單據給我們.
以為收咗冇野啦....點知,上個星期打電話比我話冇收過....
我告知已收,但他們要求我們出示收據....(但由於上次他們没有留低)
來來回回鬧咗好多次都冇結果,佢地話我冇出示到單據所以証明唔到收過.
所以要罰 $ 800....... 都唔知點算好.....

**1.我地已經形容當時收機個個人的樣貌及當時的情景,但他們告知已詢問
師父,但他表明没有收過......**
**2.由於當天我們準備出去,但師父仲未來到,所以我們當日致電給香港寛頻
詢問師父大約會幾時到,當時工作人員立即致電師父並告知一陣會打比我,
這些他們電腦都有記錄.**

唉.....我都唔知點做好.....

侯爵府

國民生產總值:23625

2019新春慶豚圓 2019勳章

佢收走你既野, 應該要求取回收據, 等於我哋買咗貨品送貨到我哋屋企, 佢哋都會要求我哋簽收一樣, 你話「當時師父只要求我們簽名確定收回,而没有留下任何單據給我們.」, 嗰師父可能有心出古滑, 咁係刑事案喎, 咁你同寬頻講, 再查唔到結果你會報警, 由警方調查

子爵府

國民生產總值:13015

好媽媽勳章 醒目開學勳章

你可唔可以大佢話大廈管理處有登記果日師傅有上你門呀?!?

別墅

**因為當時只有老人家係屋企,所以以為交比佢地就冇事....

**我已經詢問過管理處,佢地話咁耐的資料(上個月)可能冇咗!!!叫我下個星期問寫字樓....喎!!!!**

唉....所以都唔知點算好!!!

子爵府

國民生產總值:13015

好媽媽勳章 醒目開學勳章

恰老人家!搵區意員幫手啦

別墅

多謝大家的意見...剛收到管理處通知,已經搵到個日收機個位人兄的名,同去過邊幾個單位收機...
都唔知係咪收機個位人兄攪錯咗,冇比以為有比....
香港寛頻個邊仲查緊,如果今次佢地都係話冇收過我部機,唯有跟據當日去過的單位,問吓住戶當日有冇人收過佢地部機,同問下佢地可唔可以講張單號碼比我聽,睇下有冇miss咗個no.

真係煩死!!!

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.