自由講場

跳至

首頁
12345...12

尾頁

水晶宮

其他親戚應該唔會囉..呢個最熟既,係c6既表妹

原帖由 鑰匙 於 09-10-24 19:28 發表

幫得一次, 仲有下次, 下下次.
你仲未計你大陸其他d親戚, 黎得一個就會有第二個親戚, 第三個親戚, 第四個親戚.... 咁你真係年中無休....

子爵府

原帖由 20091 於 09-10-24 19:33 發表
有人話"在別人家生仔會分簿間屋的風水"
分簿你家的好運氣.
@.@呢點你唔講真係唔知.......

子爵府

我會直接好似樓上d太太咁講,費事有咩事賴邊個都5好~至多幫佢手搵屋~

原帖由 emilylam 於 09-10-24 19:26 發表
喔..咁又無幾個月,我估大約半個月至一個月度啦,拿到証件就返上去架喇~~

水晶宮

無錯..佢地係幾有米架..但有米唔代表佢地唔會慳囉..佢地話會比返錢比我地,因為佢地話比錢去租不如將d錢比我地喎!!但我地唔係狠果d錢囉..如果可以選,我寧願唔要,甚至想比錢佢地去租屋tim..因為我好怕煩!

原帖由 四眼雞丁 於 09-10-24 19:34 發表
係囉..大陸落香港生仔都要幾萬...一定好有米....仲話會生幾件..叫佢地租酒店啦

子爵府

thanks~

原帖由 EVA222 於 09-10-24 19:31 發表

你阿媽唔介意就得,有些老人家思想傳統就不接受,因為以前的人重男輕女嘛.

侯爵府

你咪話香港既習俗係唔可以喺人哋屋企坐月架, 而且你哋要返工, 壓力好大, 分秒必爭, 唔夠精神唔得架.
明白你依家拒絕佢, 可能驚畀人講閒話, 但總好過到時有咩服侍不周, 甚至有爭吵, 一樣畀人周圍唱

子爵府

/.\唉...大陸人.....
咁你咪收左佢個d錢先..然後幫佢地去搵酒店囉

水晶宮

同埋佢地覺得係我地屋企住有人照應,可以幫忙湊阿b~~

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 emilylam 於 09-10-24 19:39 發表
同埋佢地覺得係我地屋企住有人照應,可以幫忙湊阿b~~

咁點解佢地唔諗下你地要返工既
返工已經夠累啦
返到黎想抖都無仲要幫手湊b.......
仲要服侍人

水晶宮

佢地d錢都唔夠租屋啦,而家租屋好貴啊..我試搵過啦,搵左好耐都無啊!over八千蚊租佢地唔會租.
原帖由 四眼雞丁 於 09-10-24 19:39 發表
/.\唉...大陸人.....
咁你咪收左佢個d錢先..然後幫佢地去搵酒店囉

水晶宮

佢地知有呢d習俗,我初時唔知係佢地話我知,其實佢地都唔想打擾我地,但佢地又無地方住,之後佢地話比番封利是就ok喎~話唔會對我地家運有影響~

原帖由 SmileFoReVeR 於 09-10-24 19:38 發表
你咪話香港既習俗係唔可以喺人哋屋企坐月架, 而且你哋要返工, 壓力好大, 分秒必爭, 唔夠精神唔得架.
明白你依家拒絕佢, 可能驚畀人講閒話, 但總好過到時有咩服侍不周, 甚至有爭吵, 一樣畀人周圍唱 ...

大宅

原帖由 emilylam 於 09-10-24 19:41 發表
佢地d錢都唔夠租屋啦,而家租屋好貴啊..我試搵過啦,搵左好耐都無啊!over八千蚊租佢地唔會租.

其實大陸人好多都知香港係留食不留住, 好正常.

你個親戚就黎俾返錢你都唔多啦, 住酒店仲好啦, 只係幾百蚊一晚, 怕貴咪住幾日算啦.

子爵府

我覺得佢地係食住上...搵你笨...
無論點講....心中有數...

大宅

原帖由 emilylam 於 09-10-24 19:44 發表
佢地知有呢d習俗,我初時唔知係佢地話我知,其實佢地都唔想打擾我地,但佢地又無地方住,之後佢地話比番封利是就ok喎~話唔會對我地家運有影響~

利是大晒咩, 真係有咩事上黎, 佢都唔安落啦.
佢識咁講, 你用返呢點同佢講啦, 講多幾講, 醒水d都會知難而退啦.

禁止訪問

子爵府

咁咪係lor~佢俾得幾多$你ar~收果幾千蚊要俾屋幾個人住,要服待人,要做陪月,仲要5要包佢地食ar?人地仲可以大大聲話俾左$你,你服待不週ar~你到時真係貼$買難受~

原帖由 emilylam 於 09-10-24 19:41 發表

禁止訪問

子爵府

過左海就神仙la~就算有都係影響你家運姐~

原帖由 emilylam 於 09-10-24 19:44 發表

水晶宮

你講得都岩..仲要包食!仲要煲補品佢食呢..真係買送錢都唔少..不過佢奶奶會過來幫手

原帖由 豆丁 於 09-10-24 19:50 發表
咁咪係lor~佢俾得幾多$你ar~收果幾千蚊要俾屋幾個人住,要服待人,要做陪月,仲要5要包佢地食ar?人地仲可以大大聲話俾左$你,你服待不週ar~你到時真係貼$買難受~

...

子爵府

佢地真係同你好好就5會諗住俾幾千,住你,當你工人&陪月用盡你,食盡你,仲要煲補品佢食~佢個算盤打得咁響,係咪搵你笨心中有數la~佢奶奶同你係咪好熟先?陣間會5會點你做野ga~1句話佢地俾左$你,真係點唱你都得ar~

原帖由 emilylam 於 09-10-24 19:54 發表
你講得都岩..仲要包食!仲要煲補品佢食呢..真係買送錢都唔少..不過佢奶奶會過來幫手

首頁
12345...12

尾頁

跳至