自由講場

跳至

首頁
23456...12

尾頁

水晶宮

佢奶奶我唔熟,不過都識既~
佢奶奶無乜野,好肯做野唔怕辛苦那種人..
我係唔鐘意屋企多左幾個人囉..唔自然嘛..感覺呢半個月好漫長ar...........
仲有一樣野擔心既,就係我有小朋友返幼稚園,你知小朋友返學成日病,如果野到個bb...真係好惊ar..照顧人地個b仲大壓力過自己個

原帖由 豆丁 於 09-10-24 20:04 發表
佢地真係同你好好就5會諗住俾幾千,住你,當你工人&陪月用盡你,食盡你,仲要煲補品佢食~佢個算盤打得咁響,係咪搵你笨心中有數la~佢奶奶同你係咪好熟先?陣間會5會點你做野ga~1句話佢地俾左$你,真係點唱你都得ar~

...

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

小心佢地瀨死唔走呀

大宅

呢種朋友, 要唔要都擺啦.

佢都應該計過, 俾幾千出面, 都唔包食, 唔包同佢照顧bb, 唔包補品啦.

又明知呢個習慣會照顧你家運都咁自私.

你真係要帶眼識人喇.

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

樓主:你親戚講到咁有$,但住酒店嫌貴,over$8000屋又嫌貴,口响荷包"立"啦,

大宅

與其擔心之後成個月既每一日, 不如就下決心say no啦.

起碼唔洗諗咁多.

可以say no既藉口好多, 可以話自己成日作感冒, 或者仔仔考試, 老公壓力大脾差....

水晶宮

唉..好難決擇ar..
講到住..真係唔想..其他則無咩問題..
佢地對我地幾好,好好客,每次返大陸都來接送,食飯,搞到我地都唔好意思推...

侯爵府

唔係呀嘛, 仲要包食包補品? 仲要招呼埋人哋既99? 畀我一定Say No囉, 幾親都No way
原帖由 emilylam 於 09-10-24 19:54 發表
你講得都岩..仲要包食!仲要煲補品佢食呢..真係買送錢都唔少..不過佢奶奶會過來幫手

大宅

唔想over $8000一個月既, 只有住唐樓那些選擇.

你自己有頭家, 又要返工, 又要照顧仔仔同老公, 佢都要迫入黎住, 之後你就順理成章做左"朋友"既工人, 仲要膽心影響家運, 佢整到你傢俱有血跡, 你又要做野, 佢或者佢個b有乜頭暈都要帶佢睇醫生, 仲要做埋坐月護士, 佢個99黎, 又要睇多個, 間屋又唔見駛...你煮既野有乜唔妥, 到時真係好慘.

大宅

原帖由 emilylam 於 09-10-24 20:29 發表
唉..好難決擇ar..
講到住..真係唔想..其他則無咩問題..
佢地對我地幾好,好好客,每次返大陸都來接送,食飯,搞到我地都唔好意思推...

根本就係一早安排搵你笨, 你點都走唔luck.

就算你拒絕, 佢係fd既, 唔會嬲你.
唔係fd, 只要有少少唔妥, 都會發大.

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 emilylam 於 09-10-24 19:39 發表
同埋佢地覺得係我地屋企住有人照應,可以幫忙湊阿b~~

下??
有人照應.....咁咪即係指意你?
你一於叫佢去租酒店, 係酒店仲安全, 24小時有人接應, 作動仲有專人幫佢call車去醫院. 你都唔係24小時係屋企喇.

諗起女人生左仔個d惡露, 自己都頂唔順, 何況你c6, 真係"大吉利是" =.="

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 emilylam 於 09-10-24 19:41 發表
佢地d錢都唔夠租屋啦,而家租屋好貴啊..我試搵過啦,搵左好耐都無啊!over八千蚊租佢地唔會租.

佢要住邊區呀?
如果唔嫌遠住天水圍嘉湖囉, 都係6000左右, 個度又多大陸遊客, 同聲同氣實唔會悶.

大宅

其實樓主係咪已經決定左佢黎屋企住?
只係想我地安慰下佢黎左都係好事呢?

我實在諗唔到, 大家講左咁多句,
都仲係諗佢好難推, 而唔係諗點樣講可以令大家都好落台.

大宅

原帖由 newbiee 於 09-10-24 20:46 發表

佢要住邊區呀?
如果唔嫌遠住天水圍嘉湖囉, 都係6000左右, 個度又多大陸遊客, 同聲同氣實唔會悶.

無得租一個月嫁...最少都要半年.

大宅

其實有些月租酒店(3星), 都唔貴, 之前幫大6親戚(我媽迫我的, 因為如果我媽找不到, 佢要去我媽屋企住2個月), 個價都只係9000左右.
多一千幾百, 樓主你貼佢, 當係還人情, 都好過住你屋企有咩衝突就唔好啦.

子爵府

算了吧...
呢位師主....佢好似唔想推個位大陸表妹ga意思了.....
祝呢位師主....好運.....(希望無第二or第三次啦)

大宅

原帖由 四眼雞丁 於 09-10-24 20:58 發表
算了吧...
呢位師主....佢好似唔想推個位大陸表妹ga意思了.....
祝呢位師主....好運.....(希望無第二or第三次啦)

人地都表明會有第二次, 想生幾個.
好快...可以預見下一位幸運兒, 也是樓主啊~~~>.<
(我身同感受)

子爵府

你有無同你老公傾過,佢有咩意見~

原帖由 emilylam 於 09-10-24 20:18 發表
佢奶奶我唔熟,不過都識既~
佢奶奶無乜野,好肯做野唔怕辛苦那種人..
我係唔鐘意屋企多左幾個人囉..唔自然嘛..感覺呢半個月好漫長ar...........
仲有一樣野擔心既,就係我有小朋友返幼稚園,你知小朋友返學成日病,如果野 ...

子爵府

既然香港無屋, 住酒店又嫌貴, 不如係大陸生, 何必落香港!

原帖由 emilylam 於 09-10-24 19:16 發表
因為佢地香港無屋囉..試過搵一個月租的屋,但搵唔到啊..酒店又貴..

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 constance0801 於 09-10-24 20:52 發表

無得租一個月嫁...最少都要半年.

係? 早排我住個屋苑收到酒店封信話有月租優惠, 都無留意係有條件添.

大宅

點會租唔到一個月丫,大把service apartment啦

俾得幾萬蚊落黎生,唔會俾唔起幾千銀租屋~~係佢地一心唔熟唔食,搵你地笨呀~有免費工人(你& c6),免費食宿喎~d大6人咁厚面皮,一定賴c去你地度啦

況且中國人傳統,在坐月期間,除左99同自己屋企之外,唔可以去其他人屋企架~~相傳會對屋主的運程有好大影響

樓主你都係將佢地拒諸門外為上

首頁
23456...12

尾頁

跳至