自由講場

跳至

首頁
45678...12

尾頁

公爵府

YWCA既酒店有坐月套餐:

http://hotel.ywca.org.hk/gb/AnneBlack/anne_Promotion.htm

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

NO WAY

大宅

好媽媽勳章

嘩, 樓主好慘呀 ~~~

大肚生仔, 重加個奶奶 ...., 而個奶奶既任務係睇實你地有無蝦佢新抱孫仔, 你地要好好服待兩大一細呀, 服待得好, 年年一單, 服待唔好, 唱足一世 ....

自己都生過仔, 都知坐月果一個月成個廢人咁, d 惡露 .... 你老公可能無咁細心唸呢 d 野, 你問下佢頂唔頂到好 wor

幫人幫到, 可能會影響家運 (家人身體健康).... 都 ok ?

寧願衣家比人唱無人情味,
好過日後數家珍咁數你地屋企呀

大宅

天水圍海凂月租6k左右...請陪月都唔只啦~叫佢租酒店啦.....冇錢就唔好落黎生就係咁簡單,黎香港生都駛4萬唔爭在呢幾錢....
煩到人佢唔覺唔好意思架咩?

大宅

我上個月坐完月水電煤同平時的多一倍,補品買左幾千蚊,餵人奶日日煲湯又餸又要新鮮又食得多,凈係買餸都五千蚊...
仲要招呼幾個人,你朋友唸住俾返幾多你呀?定係自己人唔駛計??

你唸你啦...其實根本就唔需要唸= =

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

原帖由 emilylam 於 09-10-24 18:57 發表
c6既大陸親戚要過0黎我地屋企生bb&坐月,等証件出左先返大陸..我同c6都要返工,唉...實無覺好訓..換係你,你會答應嗎?

唔講咁多.

你地唔駛返工呀?! 訓得唔好點返工呀?!

珍珠宮

原帖由 CFaHB 於 09-10-25 01:24 AM 發表
嘩, 樓主好慘呀 ~~~

大肚生仔, 重加個奶奶 ...., 而個奶奶既任務係睇實你地有無蝦佢新抱孫仔, 你地要好好服待兩大一細呀, 服待得好, 年年一單, 服待唔好, 唱足一世 ....

自己都生過仔, 都知坐月果一個月成個廢人咁 ...

現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

男爵府

畀面勳章

樓主,呢度全部媽咪都話唔好,真係旁觀者清,你要三思呀。同佢租個平平地既service apartment啦,汀九有d都係七、八千蚊咋。

水晶宮

好多謝你地既資料!等我再去搵下邊度平...
你地講的酒店我無問過,等我去問下先,希望唔好太貴啦!因為主要係我搵唔到岩的地方比佢地住,如果搵到,應該唔會0黎我地屋企..希望各位媽咪如果知道邊度有平的地方租請介紹比我!thx!!

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 alik 於 09-10-25 00:52 發表
YWCA既酒店有坐月套餐:

http://hotel.ywca.org.hk/gb/AnneBlack/anne_Promotion.htm

呢個套餐幾好喎, 雖然過8000, 但係有好多增值服務.
不如樓主你貼2000+, 快快拎埋資料攪掂佢, 都算人至義盡架喇!

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 emilylam 於 09-10-24 19:00 發表
我都唔想..不過個親戚都幾熟..唔幫忙又好像不太好呀...煩

同 c6 雙量下, 始終係佢親戚....

你同佢講, 大肚婆生完, 要人服侍, 你又要返工. 如果 大肚婆屋企人落埋哩, 仲大鑊.

大肚婆可唔可能租屋住呀? 你地幫補d, 得晤得 ? 當破財消災囉...

伯爵府

原帖由 emilylam 於 09-10-24 19:13 發表
係呀..要幫下手..洗下奶樽,衫仔之類~不過最唔慣屋企多左幾個人囉~唔自然...同埋最怕夜晚嘈到無得訓呀><
但我諗都好難推呀~~
佢地香港都無屋住,試過租屋,但好難搵一個月的屋租啊!

...

有o家. 有d 專安排大陸人落o黎生o既 agent. 同埋我估近 e-院 附近 d 地產 都有哩d盆...

伯爵府

原帖由 emilylam 於 09-10-24 19:34 發表
其他親戚應該唔會囉..呢個最熟既,係c6既表妹

信我啦. 哩d係人性o黎o家. 有著數, 一個黎個, 其他人就會跟住黎o家啦....我剛剛送了一個日曆卑我姨甥個女友, 我姨甥女, 姨甥(冇女友), 立即問我點解佢地冇?

你諗下, 唔洗錢, 包住, 有人服侍, 有人帶出帶入...

你卑得佢黎, 唔卑其他人黎, 咪仲得罪多左人添?

伯爵府

原帖由 emilylam 於 09-10-24 19:38 發表
無錯..佢地係幾有米架..但有米唔代表佢地唔會慳囉..佢地話會比返錢比我地,因為佢地話比錢去租不如將d錢比我地喎!!但我地唔係狠果d錢囉..如果可以選,我寧願唔要,甚至想比錢佢地去租屋tim..因為我好怕煩!

...

咁可以叫佢地間 私家 e-院 介紹租屋, 私家 e-院 有哩d轉介.

試下話彼佢地聽, 你地可能要工幹 / 去外地, 怕照顧不週 ,佢又大肚, 不如住近 e-院...

"因為佢地話比錢去租不如將d錢比我地喎" - 第日有爭吵仲煩. 相見好, 同住難呀.

伯爵府

原帖由 emilylam 於 09-10-24 19:54 發表
你講得都岩..仲要包食!仲要煲補品佢食呢..真係買送錢都唔少..不過佢奶奶會過來幫手

嘩. 仲多個人地99..

樓主, 我預你日子難過囉

伯爵府

原帖由 emilylam 於 09-10-24 19:54 發表
你講得都岩..仲要包食!仲要煲補品佢食呢..真係買送錢都唔少..不過佢奶奶會過來幫手

我侄抱坐月, 唔計食, 水電煤 (煲補品), 一個月幾千.

樓主, 我估你要貼錢買難受啦...

子爵府

原帖由 Siuchoi 於 09-10-24 19:08 發表
边有人去人地屋企坐月咁唔知醜架!! 好唔老黎架嘛!!

咪係!!比我幾熟嘅親戚都反枱!!自己個女就無計,親戚一定唔得........都傻傻地

水晶宮

c6話佢地決定0黎我地屋企坐月啊!唔去酒店住,話有人照應喎...:;pppp: 仲話到時唔洗我煮飯果d,佢奶奶做晒喎!
但係我都唔想ar!我唔係怕辛苦囉..係怕相見好同住難!!真煩啊!(sorry..想係度申下啊!!)

水晶宮

咁又係..如果係自己姑奶或妹妹,你地會唔會幫?

原帖由 ching師奶 於 09-10-25 23:10 發表

咪係!!比我幾熟嘅親戚都反枱!!自己個女就無計,親戚一定唔得........都傻傻地

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 emilylam 於 09-10-24 19:41 發表
佢地d錢都唔夠租屋啦,而家租屋好貴啊..我試搵過啦,搵左好耐都無啊!over八千蚊租佢地唔會租.

hi, 天水圍嘉湖山莊6-7仟可租, 有短期租約, 一個月都有, 快d幫你c6表妹打聽吓, 安排租埋比佢住, 你就唔洗煩。
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

首頁
45678...12

尾頁

跳至