自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

原帖由 豆丁 於 09-10-24 19:50 發表
咁咪係lor~佢俾得幾多$你ar~收果幾千蚊要俾屋幾個人住,要服待人,要做陪月,仲要5要包佢地食ar?人地仲可以大大聲話俾左$你,你服待不週ar~你到時真係貼$買難受~

...

要服待人,要做陪月...agree agree

水晶宮

其實好多人BB住院果幾日已經可以搞掂曬出世紙證件果D...你未頂多幫巨地安排兩地車...如果巨地住廣東省唔使坐飛機...出院幾個鐘頭車已經可以返屋企...系自己屋企坐月仲自在啦...
少奶奶的身份,丫頭的命...

大宅

好媽媽勳章

嘩, 梗係唔啦. 係要堅持呀!!!!!!

侯爵府

女人生完賀爾蒙同生之前差別好大, 平時幾溫柔都好, 生完可以睇咩都唔順眼, 到時仲傷和氣~

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

都未聽個有人咁大方比人返屋企坐月,我生完未滿月,呀媽都唔比我返外家!:;pppp:

禁止訪問

子爵府

樓主你自已有冇小朋友架? 我都唔制囉, 你老公個表妹又咁好意思開聲嘅. 咪等佢唸住你收佐佢錢就要服侍埋佢, 到時搞到自已一肚氣.

伯爵府

Hong Kong is already very crowded....

禁止發言

伯爵府

畀面勳章

其實, 樓主你屋企好大架咩?
如果都係幾百呎, 我覺得唔駛諗, 一定推啦
唔係話唔歡迎,係招呼不週

我mami上年我大住肚佢搬屋, 黎我屋企住一個月,因為唔夠地方,佢要瞓廰,瞓咗幾晚又話腰痛又剩, 星期六/日我都想午睡,食完野返屋企佢瞓咗我張床,我都好明白,佢好攰,但我大肚我仲攰,但都無計, 平時幾好感情都假, 一定會傷和氣及唔方便 , 你話嗰個已經係我mami,夠親啦掛, 但都會有問題,因為都好耐無一齊住及本身間屋都細, 容納多一個人係超級唔方便, 尤其我老公, 平時沖完涼"lau"條毛巾就走出黎, 我mami係屋企梗係唔得啦, 就係呢d問題睇落好少事,但你都要考慮埋架....

水晶宮

c6既性恪係好心軟又懶好人個種囉..話唔好意思推喎..話咩個決定權係佢地果度喎...(大老,我地先係間屋的話事人嘛!)c6話幫得到人咪幫囉..又話唔迷信..我地都同大陸的表妹講左我地的諗法,如我有小朋友好易病,會好容易野到你bb....c6表妹的老公話無問題喎!!(其實佢表妹呢都有點唔好意思架,不過佢老公想住我地度)so,我c6話既然人地都決定要係我地屋企,都無辦法喎,話現時你幫人,下次人幫你,又話以前人家成日都車我地去邊去邊,好像受左人因惠,而家我地唔幫好似唔好喎~~我老公性格好鐘意幫人架,所以佢成日都比人搵笨既!!激c!!

原帖由 cy_winny 於 09-10-26 15:16 發表
大家唔好話樓主啦....佢都唔想,但睇黎係樓主個c6堅持要佢個表妹黎住喎...咁c6係一家之主,樓主都好無奈........

其實呢段時間,樓主不如返外家住返一個月,到佢走左先返屋企囉...一黎示威,二黎又唔洗服侍佢地,反正佢表 ...

水晶宮

我好明白啊..你講既就係我唔想的..
就算幾親都好,生活在一起就一定有矛盾..
如果佢地過0黎,我老公就要訓地下,要比間房bb住,再加上佢奶奶(訓廳)有時又要加埋佢老公,真係逼爆呀!出出入入好唔方便~
佢表妹個老公居然同我地講,話佢係佢朋友屋企(香港)人家對佢地好好,好好客!!好像暗示一d野咁!!

原帖由 boobecky 於 09-10-27 17:16 發表
其實, 樓主你屋企好大架咩?
如果都係幾百呎, 我覺得唔駛諗, 一定推啦
唔係話唔歡迎,係招呼不週

我mami上年我大住肚佢搬屋, 黎我屋企住一個月,因為唔夠地方,佢要瞓廰,瞓咗幾晚又話腰痛又剩, 星期六/日我都想午睡,食 ...

禁止發言

伯爵府

畀面勳章

係呀, 真係唔係唔歡迎, 只係香港地地少人多, 幾百呎地方平時已經好唔見駛, 仲要多幾個外人, 真係唔鬧交都難

嗰陣我mami來住一個月,我晚晚食完飯要同老公出去避開吓, 行個幾2個鐘先返屋企, 因為我mami要睇佢睇的電視而我地本身唔睇既~唉, 諗返起都辛苦, 怪只怪自己無本事有間大屋比埋mami得閒來住吓

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

睇嚟大家都唔洗講啦,講咗成8版都係維持原判,根本樓主只會聽取一個人意見,就係佢老公。

男爵府

佢表妹個老公居然同我地講,話佢係佢朋友屋企(香港)人家對佢地好好,好好客!!好像暗示一d野咁!!

佢老公咁串咪叫佢搵自己D FRIEND 曪, 真係好行夾唔送 :;pppp:

子爵府

你就用呢個理由同個仔搬去外家住到你老公個表妹走la~你老公咁like幫人,間屋要俾埋人話事,等佢去服待人感受下箇中滋味~你5使再勞氣同佢嘈,亦5好係屋企做人地工人整到間屋企企理理,佢見到咁企理5會覺得個老婆做左工人~由你老公落手落腳自己去做工人,佢遲d分分鐘同你呻慘~

我細叔仔有次同gf來我地到過夜,第日我諗住扲d床單被單去洗,成張床單都係m血ar~我掉鬼左張床單再打去鬧鬼我細叔仔,來m就5好攪la~攪到成床m血,留係到等我洗~人地既血床單諗起都恐佈~

原帖由 emilylam 於 09-10-27 17:20 發表
我有小朋友好易病,會好容易野到你bb

水晶宮

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

攞證件好快ok,叫佢地住1個星期ymca囉
識網友只限吹下水、交換下資訊、發揮網力,邊個認真就邊個輸。

子爵府

佢以為自己好醒/當人豬標ar~貪得無厭~

原帖由 HY2007 於 09-10-27 17:28 發表
係呀!
有d人真係恃熟賣熟架!

好似我大陸表哥咁,初時只叫我幫佢個仔買奶粉(因為明治早排成日缺貨)

後來佢想開間舖仔賣香港、日本奶粉,叫我幫佢搵批發、運輸...

之後得寸進尺,竟叫我幫佢買十幾箱奶粉、BB濕紙巾、洗頭水 ...

禁止發言

首頁

尾頁

跳至