自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

如題~

珍珠宮

原帖由 emilylam 於 09-10-24 19:07 發表
如題~

我冇用噃.
希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

男爵府

試過用,但唔夠三日就皮膚敏感,所以冇再用

男爵府

我都冇用

別墅

用左會好啲. 活動自如, 又唔會整痛口. 你可以等到生完後, 覺得要攬住個肚行同容易整痛傷口, 就叫醫生開單俾個你, 私家醫院係有得賣嘅.

別墅

就算順產開刀都可用, 用來收肚

原帖由 emilylam 於 09-10-24 19:07 發表
如題~

伯爵府

我有用,第二日落到床,醫生叫夜晚唔好帶,唔係血液循環會唔好,腳會腫。於是我聽醫生講,結果~~

夜晚我要去廁所,真係床都落唔到,叫護士幫我帶番,佢話我咁近廁所,扶我去,結果~~

我真係舉步維艱,簡直想死(可能我特別怕痛啦),結果~~

我問番有開刀的朋友,佢同我講:做乜要除咗佢,我戴足一個月唔除嗰喎~~你邊個醫生?話個名我知。結果~~

我真係無再除,活動自如,但隻腳真係好腫囉!

P.S. 我生之前係無腳腫嘅。

You think the only people who are people
Are the people who look and think like you
But if you walk the footsteps of a stranger
You'll learn things you never knew you never knew
-- Colors Of The Wind

子爵府

我都覺得用左好d
http://hk.myblog.yahoo.com/chansukwai/

http://hk.myblog.yahoo.com/jw!gQBYC8iRGBa3394TZMu8zBqW

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我有用呀!開刀第二日就早晚都帶住,因為上床落床都好痛,帶住真係好好多 (等個子宮同肚皮唔好"朗朗"下... 如果怕皮膚敏感,係束腹帶同肚皮之間加一條棉質手巾會好好多!

p.s. 唔係間間醫院有得買,我係養和生,佢地有醫學用的束腹帶賣 (約$2xx),好好用!

首頁

尾頁

跳至