自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

早幾日比我發現呢件事,
大家有冇聽聞? 又有冇媽咪當日目睹呢件事呢?

發表者 : 乘客A

於10月14日晚上,我乘坐JAL JL735由東京回港, 飛機正在駛向跑道準備起飛之際, 港台DJ麥潤壽與妻子在飛機上大聲咆哮,不停喝問服務員, 因為她們未能一家四口一起坐, 堅持不肯就坐, 並聲稱不肯罷休, 最後麥潤壽一家四口還要求下機, 隨後飛機被迫駛回停機坪, 擾攘了一個小時後才順利起飛.你知道此等行為極度卑劣, 為何Check in的時候不反對, 要上到機才發難呢?對麥潤壽的印象完全破壞, 事後他還在節目中講回這事,還說自己好像沒有錯似的, 可以refer他10月15日的節目. 此等行為是會令航空公司損失很多, 及航空公司有權討回損失

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

有呀..
有bk媽咪話坐佢地前一排tim呀...

珍珠宮

現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

子爵府

醒目開學勳章

當事人都解釋過...佢話一家幾口分開晒來坐,連小朋友(好似得幾歲)都要自己住,做父母緊係唔放心,所以就同機員發生意見啦
註:得當事人一個解釋..唔知係唔係事實架

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

乜check in 時唔知架咩 ? 要成機人等佢...有冇公德心架:;pppp:

禁止訪問

伯爵府

四個位都分開坐 如兩個一pair坐,點解唔一大人同一小孩坐咁就唔會怕小朋友無大人照顧啦

珍珠宮

環保接龍勳章

佢登機前唔request?? 通常見佢地一家大細,都會幫佢地問~~~

仲要上左機先request落機,要成機人等佢地四個!!!!
人生本是苦

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

估唔到

侯爵府

畀面勳章 大廚勳章

agree ....
隨非佢態度好差冇人so佢。
原帖由 EVA222 於 09-10-24 22:22 發表
東京回港都係三個零鐘,如果好聲氣同人掉位,多數得,人地都怕同豆丁坐隔離,唔洗攪到成機人陪你玩.

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

麥潤壽搭飛機釀紛爭
2009年10月21日 (08:45 am)
(12人)瀏覽人次:5,880 回應:0 轉寄朋友 文章回應

本報昨日接獲讀者報料,指港台 DJ麥潤壽一家四口本月 14日晚由日本成田機場乘搭 JL735班機返港時,麥的太太因不滿座位安排她與年幼子女及丈夫分開坐而在機上發難,一家四口堅持不肯坐下並要求落機,結果飛機要折返停機坪,服務員請其他乘客讓位給麥的家人,擾攘個多小時飛機才能起飛。

記者昨日致電麥潤壽了解,他說:「我向當日乘客致歉,但發生咁嘅事我都唔想,我哋 7個人坐 7個唔同座位,我並唔係要求 7個坐晒一齊,但我個女 3歲個仔兩歲,做父母會唔會放心佢哋咁細個自己一個人坐? Check in嗰陣航空公司都知道我哋有小朋友 o架,但最後個個分開坐,我哋未坐低佢哋就郁機,我梗係要出聲叫佢哋停機。我聽到有乘客講:『有條友玩嘢搞到班機咁遲起飛。』自己聽到都好難堪 o架,但我又可以點做?」

男爵府

畀面勳章

佢地一定好遲先上機,如果唔係冇理由一上機就開機,通常航空公司都俾有細路個d乘客上機先,佢地攪到咁遲都好有問題。佢地明知有細路應該早d check-in啦,如果架機好爆都冇辦法架,佢地真係唔怪得人喎。

原帖由 cy101 於 09-10-25 11:39 發表
麥潤壽搭飛機釀紛爭
2009年10月21日 (08:45 am)
(12人)瀏覽人次:5,880 回應:0 轉寄朋友 文章回應

Check in嗰陣航空公司都知道我哋有小朋友 o架,但最後個個分開坐,我哋未坐低佢哋就郁機,我梗係要出聲叫佢哋停機。我聽到有乘客講:『有條友玩嘢搞到班機咁遲起飛。』自己聽到都好難堪 o架,但我又可以點做?」

禁止訪問

伯爵府

"我哋未坐低佢哋就郁機,我梗係要出聲叫佢哋停機。"

佢地好遲先上機?機上成班人等佢地一家?

大宅

我打過佢兩公婆工,佢地唔係啲容易投訴嘅人。但如果JAL真係要啲小朋友自己坐,係麥生嚟講會覺得JAL錯,因為航空公司應該留意飛機上有無小朋友同點安排佢地(呢個係我估佢嘅諗法,因為佢本身係一個好細微嘅人。仲有我有時跟佢出去,啲customer service做錯佢都唔會出聲,費事煩。所以今次可能真係不滿JAL嘅安排)
以上只係係我估巨嘅諗法

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我唔明當時佢收到登機証時唔係要睇下坐邊同會唔會一齊坐ka
有小朋友or同行既人好正常都會睇下個位係邊la
有咩理由上左機至黎話咁坐有問題
有問題就一早要提出,唔係上左機至向空姐提出
而且人地空姐唔係幫佢編坐位
嘈人地都無用la.
奇怪

男爵府

佢做DJ講嘢時好有教養,會唔會係誤會?係,就估唔到la。

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 EVA222 於 09-10-25 11:22 發表
東京回港都係三個零鐘,如果好聲氣同人掉位,多數得,人地都怕同豆丁坐隔離,唔洗攪到成機人陪你玩.

我上次去海南島班機都試過有客要掉位...但係若佢地因為咁的原因而要掉位....我諗那位先生一定唔會囉...我都反對呀...因為我兩個囡同朋友個囡坐正係佢地後面....事情係佢地一上機就要求掉位...咁我前面的先生都好樂意咁掉左比佢地(係一男一女)起飛無耐...佢地就係度不停咁kiss 嘩....大佬呀...我d小朋友坐係後面...睇到眼都傻埋....佢重要kiss ki下的時候叫我小朋友唔好碰到佢張椅...我真係好想話佢教壞細佬...佢地真係由上機kiss到落機...唉!真難為掉位那位先生...佢想瞓又瞓唔到
想唔望又有d唔應該聽到的聲音...真係頂佢唔順...

禁止訪問

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

大佬,想坐埋一齊唔該一早去check in 啦, 再唔係豪比佢坐first class囉, 搞到成機人遲左成個幾鐘先飛, 仲要講到自己好o岩.

首頁

尾頁

跳至