自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

撇開風水唔講,你間屋個 view 好靚呀~~~ 可以令人好 relax 喎~~~

禁止訪問

大宅

開大門,
無遮無檔直去有窗,
唔好架, 會漏財

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 ma.mi 於 09-10-28 10:02 發表

當事事都唔順利果時,無論睇d咩都relax唔到 我淨係會諗到跳海都唔掂

我信哩啲嘢,所以我都會覺得,風水真係會影響家宅,近一、兩年,我同老公都諸事不順,但... 同99住,99唔信,我都做唔到啲咩... 我都真係好想睇吓間屋架!

我老公之前都唔係好信架,不過... 早兩年,佢成日有小型交通意外,佢揸車搵食架嘛,哩啲好影響喺公司記錄,我就同佢同啊媽去拜神祈福,啊媽俾咗個符佢,又俾咗啲嘢我哋掛喺房 (因為99唔鐘意,所以喺廟度已經同入面啲人講,掛嘅嘢一定唔要掛喺廳)... 之後就真係... 少咗好多意外,仲要好多時啲意外都係擦身而過,所以佢宜家年年都有同我哋一齊去拜/還神...

有時閒聊時,老公都會同99提吓睇風水,次次都俾99鬧到一面屁...

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

我只知大門對正房門係吾好,會漏財...

別墅

你住hong kong garden 1至4座係米? 幾錢租呀? 我都想租個度d 5xx 呎既單位

大宅

睡房最大果個窗既景觀

好似望出去係馬路(行70km),
無燈位嗎?
d車感覺係直沖過來嗎?

風水上又係唔好

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

再講,漏左財,公司生意差左,夫妻關系又點會好丫...

男爵府

係咪近豪景,有兩大問題

1.大門對住房門
2.無窗簾

翡翠宮

好媽媽勳章

個 view 真係好靚 ~~~

屬狗 今年好黑仔..........

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 小福媽媽 於 09-10-28 10:16 發表
睡房最大果個窗既景觀

好似望出去係馬路(行70km),
無燈位嗎?
d車感覺係直沖過來嗎?

風水上又係唔好

我都留意吾到 TIM .AGREE!會令人脾氣暴燥同影響健康

珍珠宮

大門對住房門, 係咪平日關房門就okay?

另外, 有人話搬進新屋要填滿個米缸, 意思係想滿....
好好過每一天......

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

掛窗簾+房門加門簾,都可改善,屋大直頭响大門後加并風更佳!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

你係豪x花園?

嗰度咪小甜甜有份種生基嘅屋苑之一!

水晶宮

原帖由 ma.mi 於 09-10-28 09:56 發表
我間屋係租既,搬左入黎之後衰得好緊要,公司生意好差,夫妻關系又唔好,成日為小小事鬧交,我c6買波買馬買咩都係輸,成日都會發生d好黑既野,咁落去唔係辨法有冇人識睇呀,俾小小意見我喇。唔該晒
呢個係平面圖,自己劃得唔係 ...

係咪近照來架?

得張床既...其他傢私呢??

咁既 view...好正喎....

加幾棵大葉植物....房門加門幅布 .... 大門同房門之間一定要加d野去隔開 ~

珍珠宮

我都有眼鏡房對住大門

唔信邪都唔得

最近diy全屋門簾 

請去看看

http://hk.myblog.yahoo.com/mvshop8888/article?mid=4591

http://hk.myblog.yahoo.com/mvshop8888/article?mid=4562

禁止訪問

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

原帖由 sandy1425 於 09-10-28 10:22 發表
掛窗簾+房門加門簾,都可改善,屋大直頭响大門後加并風更佳!

我都係聽番嚟咋, 唔可以做代表.

你大門直衝窗, 仲要沖出大海 ~ 如sandy1425咁講, 要加并風在入門位, 唔可以一入門口就見窗.

至於 ~ 吸大海(財), 我稔就要問d有料人士, 睇擺乜晌窗前.

另外 ~ 好似個海係風平浪靜(死海咁)定少少波動, 又或好忙碌(成日船出船入, 大風大浪), 都有分別㗎!

首頁
12345...8

尾頁

跳至