自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

樓主;
我以前住的海景單位同你一樣又係大海, 以為好好. 點知睇風水, 說我屬木, 大海湧入屋, 我係度最長時間就係訓覺. 即一條木訓係大海, 咪似浮屍啦.. 驚到我cc下..

不過見你照片, kitchen.. 電飯煲, 爐頭一定要企理. 2樣都冇點開飯, 即冇錢啦. 我以前屋企趕住入伙, 其中主人房厠所未有磚宇整好... 就咁入左去住, 唔夠3個月已跟男友關係破裂.. 1年仲分開左.

風水都係要信. 有錢佬個個都信風水.
如果還有遺憾 又怎麼樣呢  
傷了痛了懂了 就能好了嗎  
曾經依靠彼此的肩膀  
如今各自在人海流浪  
逃不開 愛越深越互相傷害  
越深的依賴 越多的空白  
該怎麼去愛  
如果還有遺憾 是分手那天  
奔騰的眼淚 都停不下來  
若那一刻重來 我不哭  
讓他知道我可以很好.....

複式洋房

DELETE

大宅

好媽媽勳章

我自己唔信呢d野, 同埋以你間屋咁既view同間隔應該好舒服至係.

其實間屋裡面都好重要. 好似你個kitchen好似真係好亂咁, 住係裡面既人都會"周身唔聚財"咁.

你試下執好間屋, 打開窗簾等多d陽光入屋, 咁人都精神d, 諗野都positive d, 做野都會順利d

不過如果係真係好唔安心, 咁咪睇風水囉...當買個安心丫麻...

禁止訪問

伯爵府

原帖由 ma.mi 於 09-10-31 00:09 發表

未般之前睇過下人地講豪景風水好,越住越旺,所以都冇考慮到風水既野,點知搬左入黎就好黑,咩都唔順利,之後先諗起光頭鴨果單野..真係覺得自己好似送羊入虎口咁....非常認同你呢句,我十萬分有同感...重要好似想玩死我咁 ...

我有嗰句講嗰句,並不是嚇你,可能如有雷同,實屬巧合,
約十年前住過豪景一年,真係好衰,有2次差d無命,媽咪話好邪叫我快d 搬(當時我一個人住) 另外有個朋友住咗多年份d 佢同我講好猛 ,句句屬實,可能它始終好多幢樓吉咗未賣

大宅

原帖由 ma.mi 於 09-10-29 16:43 發表

係呀,我初初搬黎果時成日頭痛,重係痛到咩都唔想做,訓又訓唔到咁,搬左過講連胃口都細埋...一家3口一齊病左,之前都冇試過咁架,,, ...

之前打左2句要做野,所以急住走。依家可以講埋,你間主人房有窗個2邊牆係L型,有此窗既夫妻會易出問題,如第三者,要化解要長期將其中一隻窗長期關上並易用窗廉遮住。

子爵府

我都好黑仔
應該睇風水亦或睇流年?

民房

係呀,大門對房門會漏財,房門對窗都會漏財,你間屋大門對房門再對窗,仲嚴重。其實任何門對門、對窗都唔好架,你而家只好長期山房門,搬到最好就搬啦。另外對身邊既人好d又做下善事,捐錢俾樂施會、無國界醫生呢d慈善機構,積多d陰德,可保平安。

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原帖由 minmin 於 09-10-30 20:08 發表
我張床就係咁, 有咩野化解??
出事, 離婚?

如果可以唔用個窗就用d木書柜仔塞左佢,一定唔好有光入來咁就唔係陰陽啦,都可以用結婚相遮左佢就得啦.

陰陽床位會令損夫妻感情,健康.
<br><br>

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

咁廚房門打開, 對正爐頭點化解??

珍珠宮

回覆 149# chinatea 的文章

好在睇到你地咁講, 如下年裝修時,
真係要轉轉個位置.

首頁

尾頁

跳至