論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

常常聽到工會/教會教工人吿僱主,究竟佢地係基督教/回教

公爵府

回覆 1# soos 的文章

咩教都會告人屈人,因為佢地唔係真心相信,只是外表及形式上的,要睇佢係咪真虔誠,要看佢生命係咪真有改變, 我惡妃話名係基督徒,一樣講大話講到七彩,直情好似真既一樣.之前衰印屈我,亦係聲言自己係基督徒,我就打電話俾佢牧師揭發佢d惡行.

男爵府

畀面勳章

原帖由 soos 於 09-10-30 13:16 發表

佢地叫專屈香港苦主教, 住在屈人寺

大宅

畀面勳章

他們只是一個基督教組織內一团体,
當中信仰基楚一定决欠

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 小圓圓 於 09-10-30 13:28 發表
咩教都會告人屈人,因為佢地唔係真心相信,只是外表及形式上的,要睇佢係咪真虔誠,要看佢生命係咪真有改變, 我惡妃話名係基督徒,一樣講大話講到七彩,直情好似真既一樣.之前衰印屈我,亦係聲言自己係基督徒,我就打電話俾 ...
哀哉!神又怎会叫イ巨地做如此假見證!我時時在想,他們的良知何在?

大宅

我果個炒左的工人,佢話信回教,但無守過齋戒。最後走左去一個基x教勵行x,呢個會入面的人教佢地屈我多d錢!

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 petunia 於 09-10-30 19:00 發表
我果個炒左的工人,佢話信回教,但無守過齋戒。最後走左去一個基x教勵行x,呢個會入面的人教佢地屈我多d錢!
同我之前印印一様,但我那个是齋戒那種。

公爵府

回覆 3# pollyw 的文章

佢地一定會承受番自己的惡果。神討厭說謊者,他們是說謊者魔鬼的子女.其實就算係斎戒個隻都唔算得係什麼,因只是履行宗教的要求,以善行功德換取神的喜悅而已.如果唔係真心誠意都無用.天主教.回教都係國教,生出來就係啦,就算自己選擇做基督徒的,都唔一定表示佢已悔改.

上次屈我個印咪係去勵X會咯.可悲的是有些慈善團體甚至牧師都同情D外族,而歧視香港僱主.

D工人那有良心天理的觀念?佢地係原始野蠻民族.你估係我國仁義道德之邦,同你講之乎者也咩?

複式洋房

睛靈勳章

我那賤菲在court 上時常說"Lord is my witness, Lord knows I did not do it....."

Agree - 佢地一定會承受番自己的惡果。神討厭說謊者

原帖由 小圓圓 於 09-10-30 19:39 發表
佢地一定會承受番自己的惡果。神討厭說謊者,他們是說謊者魔鬼的子女.其實就算係斎戒個隻都唔算得係什麼,因只是履行宗教的要求,以善行功德換取神的喜悅而已.如果唔係真心誠意都無用.天主教.回教都係國教,生出來就係啦 ...

大宅

佢地信"好X難教"
原帖由 soos 於 09-10-30 13:16 發表
~~MAG~~

伯爵府

我隻野夠話自己係信回教,所以唔會打斧頭、唔會講大話啦!

但我都幾怕佢地呢d咁極端既宗教,有起咩事上黎,都唔係人黎架!前幾日先睇報紙,話有個回教既女人嫁左比一個基督教教既男人 (o係外國,個男人又話自己有d信回教),個男人要個老婆食豬同著得性感d,個老婆就就去殺左佢,話因為侮辱佢宗教喎!

大佬,為宗教原來可以殺人架!

公爵府

回覆 3# klnbay 的文章

佢地只顧自己的利益,睇嘢側埋一面,一係佢自以為是,一係佢就當係口頭襌.

我個惡妃咪話係基督徒,但大話連篇,前言不對後語,整爛d嘢不但唔認,重古惑到收埋係雜物底角落頭.點知天惘恢恢,有一日無意中俾我發現.佢整爛d嘢就話我d嘢都係舊既,又話只係同人換回來唔值錢,我就話好我唔要錢我要貨,叫佢買過樣物品回來.本來佢整爛我一塊地墊,佢唔報告,重串我,我就叫佢買過一pad回來,我只要番一張,問你死未?咁串.

公爵府

回覆 2# irene_the_pooh 的文章

回教係唯我獨尊既宗教,所謂順我者昌,逆我者亡,就連自己子女,如反教就會被家人追殺到天腳底無情講.而基督教就主張用愛去感染人回轉.要樂於饒恕人,令其真心知罪悔改.

男爵府

原帖由 pkmama 於 09-11-1 00:05 發表
佢地信"好X難教"

伯爵府

原帖由 小圓圓 於 09-11-3 15:48 發表
回教係唯我獨尊既宗教,所謂順我者昌,逆我者亡,就連自己子女,如反教就會被家人追殺到天腳底無情講.而基督教就主張用愛去感染人回轉.要樂於饒恕人,令其真心知罪悔改. ...

總之我就覺得,咩宗教都唔重要,因為無論佢地係天主教、基督教、回教…大大大部份都係貪錢、貪食、貪玩…

公爵府

回覆 1# irene_the_pooh 的文章

無錯,無論佢地自稱咩教,都係得把口,與他們的行為並不一致。

我個基督徒惡妃連基本禮貌都唔曉,出入門口看更叔叔開門俾佢,聲都唔聲如奉旨.我同佢講嘢死左咁唔回答,聽唔聽到都唔應,直至你大聲閙佢佢就勉強應你一句半句,聽唔清楚你意思都去做,叫佢做東結果做左西,連問都懶。極無家教,讀死書,話名大學畢業又讀nursing,但唔見得有 sense和愛心.

伯爵府

原帖由 小圓圓 於 09-11-7 15:11 發表
無錯,無論佢地自稱咩教,都係得把口,與他們的行為並不一致。

我個基督徒惡妃連基本禮貌都唔曉,出入門口看更叔叔開門俾佢,聲都唔聲如奉旨.我同佢講嘢死左咁唔回答,聽唔聽到都唔應,直至你大聲閙佢佢就勉強應你一句半句,聽唔清 ...

對佢自己家人,就睇怕會有愛心同sense架喇!

首頁

尾頁

跳至