夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

別墅

Re: 一家去泰國旅行,竟然...俾我發現老公去

淨係睇個topic 都已經替你難過......
我都信有人可以改過自身, 重新做人, 無論你決定願諒與否, 我都會支持你呀, 雖然實際上我做唔到咩野....
不過我都唔認同〝男人個個都係咁架喇...〞呢d錯誤觀念, 而我更認為有一個濫交既爸爸比係一個所謂完整既家庭成長對小朋友既影響更壞.

男爵府

★?我家特破7000位客人喇?☆ [/url] ..+°。照咗喇..肚入面嘅小b係女仔嚟咖..+°。

別墅

不過有位 mammy都講得o岩.
既然你已經決定原諒,就要忘記!
不過希望佢真係戒酒以表誠意啦!
大家好!~~~我是阿包子~~~ 阿包子個阿~~~ 阿包子個包~~~ 阿包子個子~~~ 謝謝~~~ ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)

民房

我同佢講咗離婚 :cry: :cry: :cry: :cry:
佢話一定會同我白頭到老................
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

禁止訪問

Re: 一家去泰國旅行,竟然...俾我發現老公去咗叫雞

男爵府

愛之深:
我只係想講,我親身既經歷,就係一個女人等左廿年..廿年黎辛苦賺回來的錢都給這個男人玩女人玩車用了...到了大約10年前...男人終於拖住一個不知名女人黎向等了廿年的女人提出離婚....就時唔係你想忍就可以,到這個男人再婚...他仍是要攪女人....
因為他以習慣了這個方程?忍佢一次兩次,廿年?男人不是也說天方地老??
請你要好好想想..你係咪真係可以一忍再忍?你真係會開心?我深信只要仔不在的眼前..你都會覺得他可能去找別女人...?
比多條路自己行吧~放鬆D~
祝你早日得到解脫...

侯爵府

有時d人真係要到失去先會識得乜野叫珍惜囉!或者呢次佢真係會改,又或者佢只不過係想過左呢關先算都唔定!不過去定留都係要睇你自己本人既諗法:
1)如果去意巳決就無謂再諗咁多啦!
2)如果仲係想留,咁你呢次就一定要表明!如再有下次,就要即刻離婚!叫佢自己諗清諗楚囉!

希望你心情會好返d啦!

男爵府

愛之深:,

比你知道就兩次, 但係有無你0吾知而又發生左呀! 一家人去旅行0甘開心都做得出, 何況平時, 真係0吾知0咼.

嫖, 賭, 飲, 吹的男人真係0吾要得架.

大宅

我相信今次只係你知既第二次,你唔知既第幾次,你睇佢在一個陌生地方都可以堅持一個人深夜要出去,好明顯佢係識途老馬,點解你會覺得佢平時待你好好,好可能係佢每次嫖完後內疚,所以對你更加好.其實你老公唔係唔愛你,只係佢無辦法戒除去嫖既心魔,你要坐低同佢分析利害,要佢戒除惡習,先係治本方法.我相信好多男人會覺得去嫖唔係對唔住老婆,有第三者有感情先係對唔住老婆仔女.
[img align=left]http://www.dchome.net/emote/icon/548.gif[/img]

公爵府

貓BB 寫道:
愛之深:
我只係想講,我親身既經歷,就係一個女人等左廿年..廿年黎辛苦賺回來的錢都給這個男人玩女人玩車用了...到了大約10年前...男人終於拖住一個不知名女人黎向等了廿年的女人提出離婚....就時唔係你想忍就可以,到這個男人再婚...他仍是要攪女人....
因為他以習慣了這個方程?忍佢一次兩次,廿年?男人不是也說天方地老??
請你要好好想想..你係咪真係可以一忍再忍?你真係會開心?我深信只要仔不在的眼前..你都會覺得他可能去找別女人...?
比多條路自己行吧~放鬆D~
祝你早日得到解脫...

執迷不悔. 這是因果循環的道理.
大家應先要了解好男人定義是什麼? 晚上回家吃飯, 幫手做家務, 跟你聊天, 跟小孩子玩耍和溫習, 俾足家用.
阿門 ~
恭賀新禧,迎春接福!

大宅

愛之深,

睇完你個 message, 我覺得真係無奇不有, 我同我老公講番, 佢都覺得你先生好過份!! 我只係想講一句, 你要好好保護自己, 一定要你先生去驗身呀!! 咁做唔係代表你關心佢, 你只係保障自己咋!! 泰國呢d 咁污煙漲氣嘅地方, 幾污穢嘅嘢都有, 你真係要好好自己保護自己呀!!

別墅

浩天靚媽 寫道:
愛之深,

恕我直言,我覺得你老公真係「怪怪地」,去到陌生地方,我唔相信佢會一d警惕都無,佢令人好懷疑佢係一心去「尋花問柳」;而且你話佢之前「衰過一次」,我亦唔相信係「第一次」,佢果次只係「第一次被你發現」 :evil:

你話佢平時好好,如果佢真係對你好,佢又點會做d傷害你o既事呢?況且之前已經「衰過」,應該更「潔身自愛」,更加唔敢再犯;我覺得「滾」已經係佢o既「癮」,正如之前我講「第一次」只係「第一次被你發現」;今次你心目中的「第二次」亦只你「被你發現的第二次」而已,我唔信佢咁唔好彩次次都被你發現到,亦唔信你可以咁好彩次次都可以發現(怒我有果句講果句),我覺得佢o既誠信同人格,你應該重新審度一下。

不過我都覺得你幾有 point!
大家好!~~~我是阿包子~~~ 阿包子個阿~~~ 阿包子個包~~~ 阿包子個子~~~ 謝謝~~~ ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)

複式洋房

好媽媽勳章

愛之深:

睇完妳個message,我幾乎流淚,深深感受到那一刻妳既傷痛欲絕同無助.

簡單講,如果佢已有前科,今次又係咁,我一定頭也不回離開.
何必俾佢傷妳第三次,第四次...

複式洋房

好媽媽勳章

愛之深 寫道:
真係好多謝你哋嘅意見同支持
好細個巳知冇貓唔食魚嘅道理
但個個女人都天真地認為自己個老公例外
以前白姐姐同宜家絕情雙joe都話~
10個有9個半男人都去召妓 :evil:
召妓唔代表唔愛老婆唔愛家庭,嗰半個唔召妓係孤寒or潔癖
但佢地都有佢方法例如一夜情or處女......
只係次數問題.....唔知唔代表佢冇............
覺得不可思議...........男人真係好恐怖 :evil:
貼解男人喺性方面唔可以重一而終.........咁自私咁濫交
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
我並冇啞忍或默許.............
只係大家仍相愛.............如果佢不嬲都唔好我唔駛咁煩......
只係要罰佢之餘又對我傷害冇咁大嘅決定
(仍1516):cry:

睇完真係搖頭嘆息,仲乜好聽唔聽,聽呢d無知人講埋d咁無知既說話???

男爵府

睇完,我覺得做女人有時真係好無奈,比我係你都癲左接受唔到,個心一定痛到呼吸唔到
咩人都會變,今日老公對你好好,好專一,你好幸福
難保3年4年10年後會變成點
ai..最慘係你地已經有左小朋友
離婚與否就更難決定
我都同我老公講,你而家千其唔好去滾住
因為我未諗到知道左之後點去解決
忍,我做唔到
離婚我又怕影響細路
:-| :-|

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

yanau 寫道:
絕對同意[quote]
Mary媽咪 寫道:
如果一句"放棄"係好易做既話,我諗大家都會去做而唔係搵人傾下"掃"下苦!

放棄呢兩個字講就容易,做起上黎真係好難架! :cry:
[/quote]totally agree with mary mami.

大宅

你老公不是第一次了, :evil: 他已經有癮,你還可以信任他 ?
他跟本就唔尊重你,要懂得愛自己 !! 現今不是沒有男人過唔到世的 :wink:

別墅

唔通男人真係無個好??

珍珠宮

好媽媽勳章

那隻貓不吃魚?以牙還牙,唔好咁易原諒,俾佢嘗試下你同第2D男人or叫鴨既野給他知,(可以老作or同D friend夾來做戲)亦不要維護你老公在朋友眼中好好先生,要罰他,食得咸魚低得喝,包括他父母要知此事,起碼若next time老公唔生性,你要走,D人起碼知乜事先,唔係做了替死鬼.....

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

好老實講, 我就真係唔係好認同<<那隻貓不吃魚>>, <<十個男人九個嫖妓>>等等說法. 請不要再利用這些不合理的說話來嘗試把你先生的所作所為合理化/將之作為他的下台階.

的而且確, 他真的是錯了, 而且錯得太大. 一家人到外地旅行, 身於異國還可以棄下妻女自己一個外出, 你還要說他是好好先生? 如果他真的那麼好, 便應該想想如當自己離開期間妻兒會否有什麼不妥, 想多一點便不捨得自己一人走出去. 而且他那麼堅決要出去, 可見他是很有"心" 去的.

不過無論如何也好, 事情已經發生, 原諒他與否, 你要好好想一想. 如要原諒他, 你跟他要來約法三張, 著他若有下次便不再有機會.

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

首頁
12345...6

尾頁

跳至