夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Re: 一家去泰國旅行,竟然...俾我發現老公去

愛之深,

I hope he will truly cherish you and the chance you are giving him. Wish you happy always with no worrys!

男爵府

愛之深,

聽完你講,真係唔明點解佢會去叫雞,男人真係怪.?-(
希望佢戒酒後就個100分既老公喇! :-P

男爵府

愛一個人好不容易, 忘記過去, 希望你老公會珍惜眼前人。

大宅

愛之深

我支持你既決定, 祝你婚姻美滿.

gin-mom

大宅

支持你, God bless u!!!!

大宅

支持你, 希望你家庭永遠快樂.....

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

agree!!

AhMic 寫道:
愛之深,

相信你的決定是有你的道理, 更希望你的他是真心真意的改變, 不要再次傷害你及BB就可以了.....
在此 祝福您永遠幸福!!!!!

AhMic

男爵府

支持你 支持你

公爵府

wah~你老公咁好o既,一般感情係要靠2個人去維繫,希望你地keep住咁開開心心幸福快樂!

大宅

希望他真的真心改過,珍惜個家

別墅

希望你家庭永遠快樂.....

oscarmummy

子爵府

我睇完你的故事,未夠一半已經忍唔住喊,你要努力,加油,我的經歷同你差不多,我都原諒我老公,你都可以,最緊要係BB,佢唔可以冇Daddy,大個會俾同學笑,你生得個BB,就要為個BB付出,做媽媽做女人係咁辛苦,我們一齊努力啦

大宅

Re: 一家去泰國旅行,竟然...俾我發現老公去咗叫雞

我一路都有睇呢個topic, 其實女人真係好辛苦..
如果比我自己都唔知點算, 不過之前既媽咪講得好岩, 針唔x到肉唔知痛, 發生係自己身上的事, 其他人係無辦法理解, 況且你老公本身對你好好, 我亦覺得一世人, 你呃我, 我呃你, 真係可以一世, 做人真係唔好太過執著, 只不過這次比你發現到, 你真係唔好彩, 有時大多數男人同女人既生理都唔同, 女人好難明白男人點諗...
不過如果比我, 一定心痛得難以形容...我地大家都係女人, 我地要一齊努力, 比d自信出黎, 自己男人叫雞唔代表自己個樣衰左, 唔掂, 只不過佢地鐘意新鮮....女人只要有自信, 好多諗法都唔會咁負面...
不過一個溫暖的家係要一同努力形成, 唔係單方面可以做到, 我亦希望你生先真係真心改過, (我知女人難免有傷痕), 從新開始, 一世人好快就過, 唔好回頭望, 唔好成日諗住...
這是我小小經歷 : 10幾年前, 我老公(以前未結婚), 同同事一齊去thailand, 佢都有去做body message (女人唔著衫個種), 後來比我發現左, 我唔知佢有無同佢(隻雞)做埋個種事, 不過我睇唔到, 我傷心左好耐, 不過現在, 仔都同佢生埋, 有時人的性格有多方面, 好似克林x咁, 佢性生活唔好, 唔代表佢其他地方都唔好(我覺得佢之前管理美國既時候係最好的), 自己老公亦一樣....我都唔識講, 唔係發生係自己身上好難明白固中感受...
現在我老公同我感情都幾好, 大家有傾有講....可能你"乙水"下我, 我又"乙水"下你咁樣就一世, 而我自己亦唔會放棄任何機會有我自己喜歡做既事,...
希望大家唔好嫌我煩...

努力大家!!!一齊建立自己幸福既家!!

洋房

I think there are 3 things that you have to do now:

1. Tell your husband to have a body check and bring back to report to you

2. Move out for at least a month with your kid and let him experience the feeling of losing the family

3. Go to counseling service with him and receive professional advice

Remember: divorce is a punishment to your husband, yourself and your innocent kid. It should be the last resort.

男爵府

好同意bearmami0既講法.

如果你先生唔反對,可以搵0的專業社工做0下conselling.

點都好過比身邊0既人知,以免增加日後多0左爭執的機會.

「向晴軒」是一所針對個人/家庭危機、情緒困擾或創傷而設的危機支援中心,提供一站式服務,
為有需要人士作出即時介入或轉介,使有需要人士盡早獲得專業支援及援衝避靜的服務。
向晴熱線:18288 (24小時緊急熱線)
辦事處電話:2383 2122
傳真號碼:2383 2231
http://fcsc.caritas.org.hk/
違規簽名-超版代刪

民房

愛之深,我睇完你既故事,好感動呀,哭左出黎,你可以原諒,睇得出你真係愛佢,亦都令我學識原諒別人,thx

男爵府

畀面勳章

愛之深,
睇咗你嘅Message....我覺得好難過....你老公一次又一次咁....佢已經破壞咗對婚姻嘅誠諾....你真係要好好保護自己呀....一日未驗血....一日都要做足保護措施呀....留意佢一舉一動....如果佢好呢家嘢嘅....你就真係要小心喇....不過咁....婚姻貴乎互相信任....你自己真係要好好諗吓

男爵府

男人未必懂得珍惜你給他的機會 !!!

大宅

愛之深~

睇完你第一個'留言',我D眼淚已經忍唔住留左出黎,我覺得你真係好慘呀!好地地一個旅程搞成咁 :cry:
我都好同情你既遭遇,亦估到你當時既感受,其實你已經很堅強了,俾著我可能已經發左癲

我同其他BK媽咪一樣,覺得你既問題'好難答',因為尼D事只有你老公才知道,既然佢咁答左你,你只可以揀信佢,定唔信佢...信左佢,你會安心d,呃到自己可以開心少少,唔信佢既話,你會繼續亂諗,只會越來越唔開心,唔再信任佢,你地既關係只會越來越差....尼D事我地外人係幫唔到你架!希望你同老公可以好好傾下,再溝通下,商量下喇! 最緊要係大家平心靜氣,有誠意同坦白講出感受....

我覺得佢既然之前已經試過飲醉酒有'前科',你應該有戒心喇!唔好再'放'佢自己去飲酒'生事',所以戒酒係佢要立即做既事,如果佢想你原諒佢,佢應該要為你同BB咁樣做 .....要搵到一個自己鐘意既人真係唔易架!希望佢同你都好好珍惜,你亦要為小朋友同自己的將來著想下呀!....希望你老公有悔改之心!你地可以甜蜜如昔啦!

洋房

愛之深:
看見你的留言,很開心.因你已想通了.
在此祝福你,BB和你老公(你的家)永遠快樂...
努力祝福你們
願你倆(三)一起建做一個溫暖的家... :-P :-P :-P
:-D :lol: :-D :lol: :-D :lol:

首頁

尾頁

跳至