樓市動向

跳至

首頁

尾頁

別墅

原帖由 kerrielam 於 09-11-17 19:03 發表
股票我都未咁買住,仍舊睇磚頭,希望放左層樓,有$再搬去好的校網區, 但放左一段時間都無咩人睇樓,只有D地產無時無刻CALL 我問底線, 又無客帶來,有D 煩,NOW我只覆有人睇樓才再問啦 ...

你是否開價太高, 所以無人問津!
我最近找樓, 好多業主都set個價好高, 高過銀行估價10%, 真係好難買得落手!

大宅

原帖由 C9C9 於 09-11-17 23:21 發表

你是否開價太高, 所以無人問津!
我最近找樓, 好多業主都set個價好高, 高過銀行估價10%, 真係好難買得落手!

today i go to HBSC on-line to check my flat's valuation. it's drop much

伯爵府

我諗真係回左少少...

住我樓上既朋友(其實係啊女同學家長), 佢賣樓啦, 問我有無興趣接, 比市價平20萬, 市面叫緊5.5m, 我啱啱租左樓, timing未夾, 加上仍未負擔得到..

如果真係平左, 希望佢係市場上, 好快放出......

跌破5我至會考慮, 有agent話, 農曆後一定有...

原帖由 kerrielam 於 09-11-18 12:16 發表

today i go to HBSC on-line to check my flat's valuation. it's drop much

洋房

你的是否小單位,很多同類放盤?

昨天我剛收了票(6xx for >1000 ft, seaview),比3間bank估價高2.5-6.5%。買家是国內移民。比叫价減了1万。佢睇咗一次,1hr就比票了。我由八月放到而家,賣多咗50万,原因是少盤,亦少炒家。HK比較多6xxft,是上車盤,買家budget有限。但over500-600万的,只要中意,差10-20万不是問題,尤其是樓換樓的。如急放,要知己知彼,留意同類盤是否多,妨找人扮買家(過我冇)。祝賣到好价,換樓成功!

原帖由 kerrielam 於 2009-11-17 07:03 PM 發表
股票我都未咁買住,仍舊睇磚頭,希望放左層樓,有$再搬去好的校網區, 但放左一段時間都無咩人睇樓,只有D地產無時無刻CALL 我問底線, 又無客帶來,有D 煩,NOW我只覆有人睇樓才再問啦 ...

男爵府

回覆 2# cheapbombom 的文章

Where's your friend's flat ? How big ?

Ruby

首頁

尾頁

跳至