跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 東涌消費指南

各位媽咪,
你們有去過大嶼山警察局 CANTEEN 食飯嗎?
HAVE A NICE DAY!!!HAVE A NICE DAY!!!

大宅

逸東個邊有得做証呀. 我一星期都去3次, 仲帶工人去添. 你都去那兒買餸吧, 比富東的東西新鮮及多選擇.

你要帶:
- 一張相
- 住址證明 or 住戶証
- 親自去, 因為要 check id card

立刻可以取証

大宅

吓, 可以的嗎? 我以前去過其他警局食飯, 是湯 & 白飯任食的. 大嶼山警察局 CANTEEN 也是嗎?? lunch 多少$$??

111111 寫道:
各位媽咪,

大宅

somama^_^ 寫道:
吓, 可以的嗎? 我以前去過其他警局食飯, 是湯 & 白飯任食的. 大嶼山警察局 CANTEEN 也是嗎?? lunch 多少$$??

[quote]
111111 寫道:
各位媽咪,

湯 & 白飯任食!!per head around $24
dinner & lunch same same!!!

HAVE A NICE DAY!!!HAVE A NICE DAY!!!

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

記得以前讀書果陣,試過去警署食飯,但感覺總是怪怪的
My Two Princess

別墅

警署canteen, 點去架, 大堂有無指示.
係咪個個都入得架, 帶埋小朋友去會唔會好怪呀.

大宅

Ting0329 寫道:

pm 我!!

別墅

lunch幾$ ? 我老公work in tung chung ar!
:-)

大宅

111111, check pm la.........

111111 寫道:
[quote]
Ting0329 寫道:

pm 我!![/quote]

大宅

大宅

Playgroup

在富東村, 東馬樓地下, 是 "香港離島婦女聯會, 東涌互助幼中心" 的 學前預備班. 入口好細個的, 在周轉香議員辦事處側.

逢一至五, 10 - 12nn, [更正] $620/ 月. 這個我只返一, 三, 五, 她逐堂計我錢. [補充] 可按星期計算 $200/ 星期

這個班收來年入學的小朋友, 人少 (得3個, 最多8人), 老師似退休的 kg 教師, 地方平實, 簡單, 一眼見晒.

因為不讓家長陪, 所以我估應該有: free play 時間, 早操, 看書, 故事, 手工, 茶點, 教唱歌, 上廁所時間 (不可以用片片 or 幫你介片).

全部都係因應阿女回家後的表現, 由我估出來的. :mrgreen:

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

somama^_^ 寫道:

Playgroup

在富東村, 東馬樓地下, 是 "香港離島婦女聯會, 東涌互助幼中心" 的 學前預備班. 入口好細個的, 在周轉香議員辦事處側.

逢一至五, 10 - 12nn, $530/ 月. 這個我只返一, 三, 五, 她逐堂計我錢.

這個班收來年入學的小朋友, 人少 (得3個), 老師似退休的 kg 教師, 地方平實, 簡單, 一眼見晒.

因為不讓家長陪, 所以我估應該有: free play 時間, 早操, 看書, 故事, 手工, 茶點, 教唱歌, 上廁所時間 (不可以用片片 or 幫你介片).

全部都係因應阿女回家後的表現, 由我估出來的. :mrgreen:

somama,

逐堂計....即係幾錢堂?? thanks!!

大宅

貝貝,

要看那個月有多少堂, 照除開.

大宅

Playgroup

在富東村, 東馬樓地下, 是 "香港離島婦女聯會, 東涌互助幼中心" 的 學前預備班. 入口好細個的, 在周轉香議員辦事處側. (tel: 2109-4240)

逢一至五, 10 - 12nn, [更正] $620/ 月. 這個我只返一, 三, 五, 她逐堂計我錢. [補充] 可按星期計算 $200/ 星期

這個班收來年入學的小朋友, 人少 (得3個, 最多8人), 老師似退休的 kg 教師, 地方平實, 簡單, 一眼見晒.

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章

愉景灣弘志有playgroup, 我都想join, 但又好似好遠. tel: 29878028

Course Name: Tworiffic playgroup (mother & toddler group)

date: july 24- aug 4 or aug 7 - 18
time: 9:00 am - 10:30 am
fee: hkd1400 for 2 weeks
language : English

Course Name: Jumpstart to playgroup
date: july 24 - aug 4 or aug 7 - 18
time: 10:45 am - 12:15 am
fee: hkd1400 for 2 weeks
language : English
My baby was born on 26Nov04

大宅

逸東名古屋對面間文具店呢幾日成日有警察出出入入, 唔知係咪盜竊or遭搗亂...可能快執笠, 做緊全場8折, 有些半價, 好抵呀......我剛去執平貨執左4百幾忟! 買左好多files, book stand, 2個鐘, 音樂盒, 模型, gameboy遊戲帶, 文具等, 你都得閒都去睇下有咩啱用....
比較不正常而靈裡較感貧窮的人, 比起正常而靈裡不感貧窮的人, 成長的更多......

禁止訪問

大宅

今日見到逸東商場有promote賣$150一個小型吸塵機, 好似幾好用, 個promoter示範成個十磅保齡球都吸得起! 可惜我剛買了新的, 又不想多了舊野在家, 否則一定買! 不過老公話都唔知會唔會短路, 咁大vot數!
比較不正常而靈裡較感貧窮的人, 比起正常而靈裡不感貧窮的人, 成長的更多......

大宅

逸東間文具店今日做全場半價, 擠得水洩不通! 我又掃了百幾忟貨...晚些可能再去過... :mrgreen: 老板話做到月尾, 因為加租...

首頁

尾頁

跳至