親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

有冇人去過, 會唔會好凍, 豪華船屋有冇暖氣, 熱水沖涼, D乜野要注意, 有冇人可以分享下, THX!

翡翠宮

喀什米爾 船屋燒煤架 夠暖但好乾 有管家服待 有人上你船賣嘢(當然得你同意) 皮袋都幾靚 雪山好壯麗 講講下真係想再去

別墅

但牧場冬天會唔會好大風, 好凍, 沖涼設施係點架? 我要住4晚, 有D擔心呢

大宅

你要打賞夠 ,晚上管家才會幫你加煤,否則就會凍到 .

別墅

預咗要比TIPS, 但幾多為之夠呢? 我好怕凍吖

大宅

我係12年前去的,所以都唔係好記得,你是否跟團,到時領導會提團友的.

別墅

我係自己去, 所以要問定D有去過嘅人.

民房

Just back from Kashmir... I stayed for 2 nights...
already 8-10 degrees during night.
That houseboat didn't have 电毯, 净得暖水袋。 They may not have hot water when you shower.... (actually, we just get water fr a bucket... can't really shower) 仲有晚上會停电。

其实,喀什米爾没有甚麽好作, 风景也不是特别的美,香港大噢也差不多!我们也是没事了了两天。

禁止訪問

大宅

原帖由 cat_don 於 8-11-2009 01:04 發表
Just back from Kashmir... I stayed for 2 nights...
already 8-10 degrees during night.
That houseboat didn't have 电毯, 净得暖水袋。 They may not have hot water when you shower.... (actually, we just ...

完全同意。
我差不多5年前去了, 同團有一團友再前三、四年前去過, 我地一班人都唔明佢點解去完又去, 個VIEW真係冇咩特別, 又超凍, 晚上又戒嚴, 周圍又多難民; 不過呢個團友話以前真係好靚, 果次去到佢都好失望, 因為連個湖都被污染晒, 好污濁; 個人認為最美嘅就係坐內陸機去程時會見到連綿嘅雪山, 不過都唔可以影相, 因當地海關會逐位乘客進行搜身及要求所有影視器材都拆起舊電出黎, 所以個靚境只能夠永遠記到腦中。

大宅

原帖由 minimooncake 於 09-11-4 13:15 發表
我係自己去, 所以要問定D有去過嘅人.

我是在20年前去的,租船屋你可以上船看清楚設施才租,如不合宜,你可以租回岸上的hotel.到時会有些人会問你是否租船屋,,住船屋我覺得幾有特色,喀什米爾的雪山有小瑞士之稱.我當時join 了一個3日2夜之船河(座6人小艇),是在河边路營過夜的,何處風景美麗,就可以叫船家停留拍攝,沿河又可以見到不同的民居生活情況,如有時間,是值得一試.你是否由德里座机到喀什呢!(我當時為了省錢,座了約一日一夜巴士上路,沿途看到很多不同的事物).印度是我眾多旅遊点中印象深刻的地方.

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我十幾年前去過,我係跟團去.去到比我有好大驚喜.船屋同個景真係好靚.個雪山ok,人都好有善.
喀什因地理問題時常戒嚴及不進入境.海關十分嚴格.記得回程時個hk街.唔記得收起d物品,帶在身上,過海關時比個關員帶到別一間房內搜身(是光豬個隻):lol :lol

首頁

尾頁

跳至