跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我剛剛check到有左,
都開始戒飲凍野,
好慘,我個人比較熱,平時一年四季都飲凍飲,
都唔係好敢飲,海鮮生冷野全部都開始戒喇,
上個星期未知有左,公司晚飲我仲食左兩隻大閘蟹,
同龍蝦刺身添 ,
而家開始咩都唔敢食喇 ,
我老公不知幾緊張,日日返工都叫我小心d

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我都開始戒口啦...蝦蟹果 d 唔敢食, 魚生同易痾既野更加要戒...我地要好小心飲食, 好多野對阿 B 唔好架...琴日醫師仲話山渣, 麥芽, 薏米, 去濕茶果 D 會小產, 全部唔食得...真係要好小心至得

而家我好似皇太后咁, C6 變左奴隸獸, 煮飯洗碗全部係佢做....

琴日我買左條 $18 死魚(人地臨收檔) 俾C6 話, 叫我應該買條貴少少未死既魚俾阿 B 食喎 mouth: 平時又唔見佢咁, 而家乜都為阿 B 著想..

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

老公緊張咪好囉,
不過家頭細務都係我做,
我老公話叫我要郁動下,
唔係第時好難順產生

水晶宮

原帖由 mrsjimmy 於 09-11-5 10:08 發表
我都開始戒口啦...蝦蟹果 d 唔敢食, 魚生同易痾既野更加要戒...我地要好小心飲食, 好多野對阿 B 唔好架...琴日醫師仲話山渣, 麥芽, 薏米, 去濕茶果 D 會小產, 全部唔食得...真係要好小心至得

而家我好似皇太后咁, C ...

mrsjimmy,我有野問你,pm左你呀

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我都開始介口啦,咩都唔食得咁,好辛苦呀~~~

男爵府

原帖由 christy1012 於 09-11-5 10:11 發表
老公緊張咪好囉,
不過家頭細務都係我做,
我老公話叫我要郁動下,
唔係第時好難順產生

我琴晚返到屋企個人好累, 企係度切左一陣野就勁頭暈同想嘔, 要走返出 sofa 訓低...遲 d 冇咁唔舒服我諗都會郁動多 d...

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 christy1012 於 09-11-5 10:11 發表
老公緊張咪好囉,
不過家頭細務都係我做,
我老公話叫我要郁動下,
唔係第時好難順產生

唔辛苦都可以做嘅,但到最尾2個月就要行多d,因為會容易生d架

男爵府

原帖由 bencat 於 09-11-5 10:38 發表

唔辛苦都可以做嘅,但到最尾2個月就要行多d,因為會容易生d架

我呢幾日好累呀, 係公司坐係度都想訓, 返到HOME 企一陣又頭暈又想嘔, 間唔中要係 SOFA 度抖下...

水晶宮

原帖由 mrsjimmy 於 09-11-5 11:11 發表

我呢幾日好累呀, 係公司坐係度都想訓, 返到HOME 企一陣又頭暈又想嘔, 間唔中要係 SOFA 度抖下...

我係成日腰酸骨痛囉,
好似冇乜胃口咁,
但係好快肚餓囉,
平時食完早餐,
我可以等到lunch食飯,
而家12點幾,個肚而經餓,
唯有食餅頂一頂

男爵府

原帖由 christy1012 於 09-11-5 11:39 發表

我係成日腰酸骨痛囉,
好似冇乜胃口咁,
但係好快肚餓囉,
平時食完早餐,
我可以等到lunch食飯,
而家12點幾,個肚而經餓,
唯有食餅頂一頂

我都係, 好快肚餓, 仲要食得多, 只係一個月, 轉變真係快....

水晶宮

原帖由 tutor_lai 於 09-11-5 12:45 發表

我都係, 好快肚餓, 仲要食得多, 只係一個月, 轉變真係快....

我都唔知有一個月未,
我唔食得多囉,
食一塊餅乾就夠頂

複式洋房

知道有左就開始戒口lu, 涼, 熱氣, 生冷, 海鮮, 咩都唔食, 好彩我幾忍得口, 同我不嬲唔飲凍野, hehe~

男爵府

原帖由 yam_yam 於 09-11-5 13:45 發表
知道有左就開始戒口lu, 涼, 熱氣, 生冷, 海鮮, 咩都唔食, 好彩我幾忍得口, 同我不嬲唔飲凍野, hehe~

其實我唔係咁清楚戒口要戒 d 乜, 你地知唔知有咩要戒口架? 我只係知海鮮, 而家淨係食魚...蝦蟹果 d 唔敢食...

水晶宮

原帖由 mrsjimmy 於 09-11-5 13:57 發表

其實我唔係咁清楚戒口要戒 d 乜, 你地知唔知有咩要戒口架? 我只係知海鮮, 而家淨係食魚...蝦蟹果 d 唔敢食...

我淨係知生冷野,海鮮唔好食囉,
唔好飲凍飲,我最慘係冇得飲凍野,
因為我係熱底,一年四季都飲凍野,
而家飲暖水囉

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 mrsjimmy 於 09-11-5 13:57 發表

羊肉同蛇都唔好~~~

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

http://www.obsgyn.net/info/obs.htm

大家可以睇吓~~~

男爵府

原帖由 christy1012 於 09-11-5 14:38 發表

我淨係知生冷野,海鮮唔好食囉,
唔好飲凍飲,我最慘係冇得飲凍野,
因為我係熱底,一年四季都飲凍野,
而家飲暖水囉

我同你掉轉, 我一年四季都飲熱野, 最慘係我冇得食雪糕同魚生 佢地係賣飛佛...

飲暖水好呀, 我日日係公司都飲暖水..我而家飲藥安胎藥..好飽...

男爵府

原帖由 bencat 於 09-11-5 14:58 發表

羊肉同蛇都唔好~~~

呢 2 個我都知, 木瓜蘆薈芒果都唔得呀~不如記住食得乜仲好...咁鬼多野唔准食, 真係慘 mouth:

男爵府

原帖由 bencat 於 09-11-5 15:03 發表
http://www.obsgyn.net/info/obs.htm

大家可以睇吓~~~

Thank you

水晶宮

原帖由 mrsjimmy 於 09-11-5 15:09 發表

呢 2 個我都知, 木瓜蘆薈芒果都唔得呀~不如記住食得乜仲好...咁鬼多野唔准食, 真係慘 mouth:mouth:" />

都係喎,淨係記住食得乜,
可能仲方便,因為冇咩食得

首頁

尾頁

跳至