家事百科

跳至

首頁

尾頁

別墅

邊隻濾水器好?

濾水器流水流得漫是否要換一個新的?邊隻牌子濾水器好用呢?請提供....thanks! :lol:

複式洋房

Re: 邊隻濾水器好?

osim

男爵府

CHITMIMI 寫道:
濾水器流水流得漫是否要換一個新的?邊隻牌子濾水器好用呢?請提供....thanks! :lol:

CHITMIMI,
你可以買今期"選擇", 內裡有詳細的測試, 咁你咪知邊隻好羅!

男爵府

環保接龍勳章

我覺得Amway

應當一無罣慮,只要凡事藉著禱告、祈求,和感謝,將你們所要的告訴神。
神所賜、出人意外的平安必在基督耶穌裡保守你們的心懷意念。

洋房

我覺得Diamond

男爵府

[quote]
Harry媽 寫道:
我覺得Amway

版主

版主 好媽媽勳章 BK Milk勳章

我覺得物超所價, 我都係用 AMWAY
我媽媽用左10年, 現在都係用緊個部, 已經出左第二代啦.....

[quote]
Mayuki 寫道:
[quote]
Harry媽 寫道:
我覺得Amway
「到我這裏來的,我總不丟棄他。」(約6:37)"

民房

Amway真的很好, 但實在太貴了, 個芯要1000多元
我最近買屋企買咗個living牌子淨水器, 唔需要用電, 如果佢太多污濁野時, 會自由停水, 約3年換一次, 個芯3年換一次, $900

大宅

I use Philip, price around$1800.00

別墅

個芯要1000多元?? Just need 567 ja. You can check the price at Amway Webpage.

版主

活性碳瀘心 (第二代淨水器適用) 會員價 $436
顧客價 係 $567

大宅

"diamond" - 鑽石牌

大宅

how much for OSIM ?
我要學習做會笑的媽媽

別墅

我都係用amway架, 用左6年la, 一開水龍頭就有水飲, 好方便
[quote]
Harry媽 寫道:
我覺得Amway
高比媽

別墅

我用菲利普, 我記得睇過選擇月刋, 佢可以100%過濾到什麼菌, 我用咗佢差唔多6年, 都係直接飲用水喉水!

男爵府

環保接龍勳章

過濾和殺菌是不同的. 我覺得如果價錢平的一定做不到好功能的。一部好的濾水器,一家人受
應當一無罣慮,只要凡事藉著禱告、祈求,和感謝,將你們所要的告訴神。

大宅

請問用緊Amway濾水器嘅媽咪,你o地係唔係無論一年濾咗幾多公升水,都會一年換一次濾心同紫外光燈管o架?因為我想買,了解多D!Thanks!

版主

你好, 我用緊Amway淨水器第一代 (買左好耐, 三年幾前搬新屋先裝), 因為我得三個人住, 好少煮飯, 所以用左兩年幾先換第一次 濾芯同紫外光燈管, 第二代 改良左好多, 佢有顯示 你幾時要換, 又有師父上來裝架.........

菇時 寫道:
請問用緊Amway濾水器嘅媽咪,你o地係唔係無論一年濾咗幾多公升水,都會一年換一次濾心同紫外光燈管o架?因為我想買,了解多D!Thanks!

大宅

我以為要年年換添!唔該哂!
[quote]
貓大姐 寫道:
你好, 我用緊Amway淨水器第一代 (買左好耐, 三年幾前搬新屋先裝), 因為我得三個人住, 好少煮飯, 所以用左兩年幾先換第一次 濾芯同紫外光燈管, 第二代 改良左好多, 佢有顯示 你幾時要換, 又有師父上來裝架.........

男爵府

環保接龍勳章

菇時 寫道:
我以為要年年換添!唔該哂!
[quote]
貓大姐 寫道:

到期要換時會有響聲提示你的.通常都是一年換一次的.

首頁

尾頁

跳至