夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

民房

我冇後悔生個小朋友,但好後悔結左婚.....
結婚係咩?結婚係代表所有野都係理所當然,所有野都係獨力承擔...如果我有本事一個人湊大小朋友,我會豪無顧慮地走出去..

洋房

雖然你沒有說出你的經歷你的故事,但你的短短幾句說話,字裡行間我清楚見到你對錯誤婚姻所流出的血淚。

男爵府

當兩公婆感情唔好時會有諗如果冇嫁幾好呢? 但最後都覺得冇嫁錯, 但路就選擇錯誤咁去行囉!~

民房

多謝你兩位既回覆,你地所比我既各有唔同既感觸同體會.. 好難一時三刻話比你地知我既故事,但我相信同我有一樣遭遇既朋友會感受得到...我仍然愛我既另一半,但就係因為呢份愛,令我得到更多既制抓同煩惱..其實我可以點做我唔知,凈係知道每日都唔開心,有小朋友唔係應該好開心既咩?點解一切都係只有我去面對?以前既種種關懷問候去左邊?只係一句關心既說話好奢侈咩?

洋房

原帖由 wholovesme 於 09-11-10 00:56 發表
多謝你兩位既回覆,你地所比我既各有唔同既感觸同體會.. 好難一時三刻話比你地知我既故事,但我相信同我有一樣遭遇既朋友會感受得到...我仍然愛我既另一半,但就係因為呢份愛,令我得到更多既制抓同煩惱..其實我可以點做 ...

見到你這番說話,我身同感受,但卻是身為丈夫一方的感受,我的太太現時與你的痛苦很相似,因為我之前做了錯事,但我後悔經已太遲了,雖然我們沒有離婚,但她的心已死,她自己的生命也已經完了,唯一支持她的驅體繼續豎立的理由就只有子女。

民房

原帖由 gazfcf 於 09-11-10 01:06 發表

見到你這番說話,我身同感受,但卻是身為丈夫一方的感受,我的太太現時與你的痛苦很相似,因為我之前做了錯事,但我後悔經已太遲了,雖然我們沒有離婚,但她的心已死,她自己的生命也已經完了,唯一支持她的驅體繼續豎立的理由就只有 ...

或者呢個回應太mean.. 但,男人係咪真係要到失去既時候先會去珍惜?點解之前睇唔倒你而家睇倒既野?

公爵府

醒目開學勳章

有咖, 有時仲想如果他可以放手,對我同個b都有好處,我們可以有重生的生活,始終條刺久唔久又回來探我

公爵府

認識瑞士牛牛第一回 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

風雨同路人, 我又何嘗唔係呢..... 等佢醒悟? 等佢覺悟? 唯一同樓主唔同既係, 我心已死, 亦已分居, 離婚已勢在必行.

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 wholovesme 於 09-11-10 00:56 發表
我可以點做我唔知,凈係知道每日都唔開心,有小朋友唔係應該好開心既咩?點解一切都係只有我去面對?以前既種種關懷問候去左邊?只係一句關心既說話好奢侈咩?

感同身受!!我獨個兒面對種種,也真想有人關心一下
可是,一句問候也沒有
真的很難嗎
我沒甚麼期望了
只想日子過得快 D
小朋友是唯一支柱

水晶宮

多謝你兩位既回覆,你地所比我既各有唔同既感觸同體會.. 好難一時三刻話比你地知我既故事,但我相信同我有一樣遭遇既朋友會感受得到...我仍然愛我既另一半,但就係因為呢份愛,令我得到更多既制抓同煩惱..其實我可以點做 ...
你呢番話正正是我想講
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

等待驗證會員

原帖由 Michelmcy 於 09-11-10 03:45 發表
風雨同路人, 我又何嘗唔係呢..... 等佢醒悟? 等佢覺悟? 唯一同樓主唔同既係, 我心已死, 亦已分居, 離婚已勢在必行.

風雨同路人x3, 我都巳經分居, 有時會覺得好彩, 自己仲識得死心, 曉得放手, 唔洗仲係個漩渦裡面掙扎, 亦唔洗再為一段失敗的婚姻, 賠上一生的幸福!

大宅

好媽媽勳章

我有過2段婚姻!但我完全無后悔同EX結婚!

因為正正因為之前一段失敗左GE婚姻, 致使我今日變得更STRONG, 更懂得去面對問題,更深知什麼是夫妻相處之道~~!!

別墅

絕對唔係個個男人係咁,好多女人都會睇唔到自己擁有幾多野而鬱鬱寡歡。

原帖由 wholovesme 於 09-11-10 01:13 發表

或者呢個回應太mean.. 但,男人係咪真係要到失去既時候先會去珍惜?點解之前睇唔倒你而家睇倒既野?

禁止訪問

禁止訪問

子爵府

原帖由 gazfcf 於 10-11-2009 01:06 發表

見到你這番說話,我身同感受,但卻是身為丈夫一方的感受,我的太太現時與你的痛苦很相似,因為我之前做了錯事,但我後悔經已太遲了,雖然我們沒有離婚,但她的心已死,她自己的生命也已經完了,唯一支持她的驅體繼續豎立的理由就只有 ...

你太太很偉大,亦感受到你太太的痛苦(對住一個已經完全無感覺嘅人,但迫住要一齊住,等同一個曾經傷害過你嘅陌生人,跟本連見到都吾想,心境又點會舒暢,如果佢吾係為咗仔女,大胆D講,佢好可能寧願揀...X)
我曾經都在這種困局,感同身受!

大宅

鬧交時會覺得自己嫁錯左! 對我好時會覺得嫁給他好幸福!

水晶宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我又唔覺得嫁錯左,不過嫁早左!

如果搵多幾年錢,儲夠彈藥至組織家庭,
可能唔洗搞到依家憂柴憂米咁陰公!

不過,只要一家人團結整齊,
咁捱都捱得藉得!

大宅

好媽媽勳章

X2
原帖由 OJ=A 於 09-11-10 13:58 發表
鬧交時會覺得自己嫁錯左! 對我好時會覺得嫁給他好幸福!

公爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 瞓得好勳章

原帖由 wholovesme 於 09-11-10 00:27 發表
我冇後悔生個小朋友,但好後悔結左婚.....
結婚係咩?結婚係代表所有野都係理所當然,所有野都係獨力承擔...如果我有本事一個人湊大小朋友,我會豪無顧慮地走出去.. ...

我都試過有呢個諗法.....但係當我想再諗落去果時我就stop咗自己,因為我嫁比佢果時佢已經係咁架啦,佢亦唔係依家至變,所以我決定去接受,因為仲愛佢

首頁
12345...6

尾頁

跳至