母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 2004年11月全母乳媽媽入

早晨呀~~

今朝要同細佬仔去TMH打針呀...

最近發覺BB食奶既時候(埋身餵), 鐘意食一陣奶奶, 跟住食下手指公咁, 好鬼攪嘢...你地bb會唔會咁架?

Hi candywyp,
我BB暫時都係全人奶, 佢都算食得幾好掛, 體重增長ok, 日間每次食10-15mins, 隔3-4小時叫食, 你囡囡呢?

hkclownfish,
好開心係呢度見到你, 都唔知佢地會唔會過來傾, 係果邊d message真係快到追唔切...成日要溫書好辛苦呀
你宜家係全職媽咪嗎? Sorry我唔係好記得啦...

男爵府

Hi joanmichael,

但係你都要等bb用下奶樽至得, 如果唔係會好困身呀, 有事出街都唔得啦...我BB用奶樽食奶都會慢d...佢試過食左1-2oz, 成5-6個幾鐘頭都冇喊, 等我返到屋企一見到我, 可能係聞到我陣味掛, 即刻喊食奶奶...不過, 我宜家間中都泵奶用奶樽餵佢, 等佢習慣下, 因為有時我要做嘢放低比公公湊架...

Carmen2004,

我都想gathering, 不過真係要諗諗地方先, 要方便我地餵奶...
係呢, 你地出街點餵奶架? 我會用餵奶布...初時用好驚, 宜家用慣左係邊度餵都無所謂啦...試過係BBQ場前後左右都有人都係咁餵... :mrgreen:

大宅

Rainbowbb,

This is so good to know that my boy has a "girl-baby friend" who is the same birthday as him. So next year, we can celebrate their birthday together. :lol:

Yes, I am also thinking where we can meet We need to have a place to feed the baby and we may need a place to eat as well. Any suggestion???

Chunchunmama,

I can tell you I am very brave now. I can feed my boy in the restaurant and in the peak as well. As I read a lot of messages here from the BK mums, if you are not afraid to do it in front of people, then you can feed your baby anytimes you like. Anyway, I will get a baby sling soon.

Is any Mum has a baby-sling already?

Carmen

愛 是 恆 久 忍 耐 、 又 有 恩 慈 . 愛 是 不 嫉 妒 . 愛 是 不 自 誇 . 不 張 狂 .  不 作 害 羞 的 事 . 不 求 自 己 的 益 處 . 不 輕 易 發 怒 . 不 計 算 人 的 惡 .  不 喜 歡 不 義 . 只 喜 歡 真 理 .  凡 事 包 容 . 凡 事 相 信 . 凡 事 盼 望 . 凡 事 忍 耐 。   愛 是 永 不 止 息 ...

洋房

Hello!

我仔仔都係11月10日出世,雖然都好希望全人奶,但因爲上班只能泵到9安士,都唔夠阿仔食兩餐,所以日頭要補奶粉,放工同放假就全部埋身餵。

阿仔之前最耐試過7日才便便,好像泥漿咁。但最近幾天就變成1日5次,次次開片都有,而且好似初生第一個月時咁樣,稀稀的,多水少渣,好似肚屙咁。但佢又食得,又玩得,又瞓得,又無扭計,淨係密密屙。同佢去睇醫生,就叫我暫停人奶,連平時補開的奶粉都唔好比佢食,要我比佢食豆奶。我見阿仔好似無mud事咁,就無理個醫生,無比佢食藥,人奶奶粉照舊食。依家已經6日啦,情況都沒有好轉,都唔知道點算好。有無媽媽比D意見我? :-(

大宅

Dear BearBear 2004,

I think you have better to bring him to see anther doctor and see what the other doctor said. Maybe the cause is because it mix the breast-feed milk and the formular together.

Now, I think you have to gain more chances to pump the milk at home. As per a lot of mums, you can pump and feed your baby at the same times so that your body can produce more milk. No matter how much volume you can pump, you can save it.
愛 是 恆 久 忍 耐 、 又 有 恩 慈 . 愛 是 不 嫉 妒 . 愛 是 不 自 誇 . 不 張 狂 .  不 作 害 羞 的 事 . 不 求 自 己 的 益 處 . 不 輕 易 發 怒 . 不 計 算 人 的 惡 .  不 喜 歡 不 義 . 只 喜 歡 真 理 .  凡 事 包 容 . 凡 事 相 信 . 凡 事 盼 望 . 凡 事 忍 耐 。   愛 是 永 不 止 息 ...

洋房

Dear Carmen,

我是用Avent手泵的,不過用得比較論盡,就算唔使抱BB都要用兩隻手一齊拿才能用到力控制個泵。試過我餵BB時叫老公幫我泵另一邊,但扭來扭去都唔啱位,結果失敗!我又試過餵完之後泵,不過阿仔實在太大食,又食得密,泵完下次實回唔切奶,搞到佢食到瓜瓜嘈,結果仲要補奶粉,所以都係放棄左。依家唯有日頭係公司泵9安士,第二朝早D起身再泵,泵清才返工。

如果想邊餵邊泵,用電泵會唔會好D呢?

男爵府

Hello BearBear2004

I also find it difficult to pump and feed, my bb does not like me to pump her milk out. She will move during sucking and use a hand to push my pump.

Now, I pump one time in the morning after feeding my bb but usually only 3-4oz. Then, I pump twice in office (lunch and after work). Each time I can pump 5-7 oz only depending on the available time.

**************************************** 芍妤bb 10/11/2004 在聖保祿醫院出世,體重 2.6Kg。 ****************************************

男爵府

妤妤, BearBear2004,

我用緊medela 既 mini 電泵, 都幾好用, 以前大仔都係用呢隻返工泵奶, 我覺得邊餵邊泵, 奶量會比較多. 初時都唔習慣, 宜家掌握到都沒有問題啦, 雖然泵奶有聲, 但我個仔唔理我架, 佢掛住食咋.....

複式洋房

我想問吓你地,bb用樽食約2-3個鐘食3安半,算唔算多.奶奶有d擔心.....一日約食8餐.
還有,你們有沒有比bb飲水?thx

大宅

cathycoffee 寫道:
我想問吓你地,bb用樽食約2-3個鐘食3安半,算唔算多.奶奶有d擔心.....一日約食8餐.

如果用樽餵我仔仔,3-4個鐘食6.5-7.5安,一日食5-6餐,ok la,我諗你個baby少食多餐

大宅

Hi,

My son also born in Nov and all breastfeed. The doctor said yesterday (coz my son came down with a cold) my son might be allergy and I should stop eating milk, eggs, peanuts, fish and even birds' nest???!!!??? But then seems like all the soup that's good for milk has some of these in it law.

I would also love to join in on gathering.

大宅

cathycoffee 寫道:

cathycoffee:
我個囡有時食3安半都係大約3個鐘後要食,但有時俾4安佢一樣都係捱到3個鐘。
我有俾水佢飲(特別係佢打c-egg時),但佢唔係次次肯飲。健康院姑娘叫我唔駛俾水佢,但係私家醫生話一日可以俾唔超過3安水。

大宅

chunchunma:
我都無溫書啦,實在追唔切佢地!
我係全職媽媽,不過仲努力學緊!

大宅

我出街通常都係汞奶,因為囡囡埋身食食得好慢。不過只係帶一餐,如果出去耐的話就會埋身餵。所以出去盡量搵有育嬰室的地方,我仲未習慣用餵奶布!

大宅

Hi chunma:
我都知要train下bb用奶樽, 媽都有提我。 但她好硬頸, 情願睡覺都不吃。 現, 有時用樽餵水, 仍很反感。 除非有奇蹟...

Dear all:
另, gathering place 我有個建議就是City U 的 city top 餐廳。人流少, washroom乾淨, 價錢抵。Sat. Tea 或 Sun lunch buffet 都幾好。

Joan

男爵府

Hi Hi all Nov 2004 mama

Do your bb 介夜奶未?
**************************************** 芍妤bb 10/11/2004 在聖保祿醫院出世,體重 2.6Kg。 ****************************************

男爵府

Good Morning ~~

妤妤,

我BB大約2個半月大開始冇食半夜3 or 4點餐奶, 不過, 呢幾日天氣凍, 佢半夜3點幾係度依依我我, 食手指公, 我都比佢食下先瞓. 你bb呢?

大宅

Dear 妤妤,

My baby sometimes stop to have mid-night feeding. It really depends if I feed him at about 11pm or earlier than this. If I can feed him late, then he can sleep until 6 or 7am.

男爵府

hkclownfish,

唔緊要啦, 餵奶布用多幾次就慣啦!

大宅

Dear Joanmichael,

It maybe a good idea as I think during the weekend it maynot be a lot of people over there. So, do you know the cost and what times it starts? :lol:

Dear Cathycoffee,

My baby drink about 5-5.5oz for every four hours. He is quite heavy and I sometimes worry that he is over-weight....

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊