自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2023年兔年勳章 2021可愛聖誕B勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

躺在醫院的河北 9歲男孩小軍(化名),憶起上周五( 6日)的慘痛遭遇仍猶有餘悸。當天他去衡水市區中華公園動物園玩,找了一根蘿蔔,來到籠子前想餵給黑熊吃,可是籠子的縫隙太小,他將右手使勁把蘿蔔往裏塞,蘿蔔和手一起伸進了籠子,沒想到那隻黑熊不吃蘿蔔,卻發狠吃掉了他的右手。他拚命狂哭……
動物員飼養員李朝陽說,那天他聽到孩子的喊聲跑出來一看,黑熊已經死死咬住小軍的右手,不肯鬆口,幾人趕到一起奮力從熊口裏將孩子拉出,但他的右手連一截手臂已被牠咬掉,並吞進肚裏。小軍的家人指摘,動物園應該負責遊人的人身安全,不應讓不足 10歲的孩子獨自去看黑熊,男童被咬時身邊竟沒有一個人。公園方面最終墊付了 1萬元人民幣的住院費。
河北《燕趙都市報》

大家以後帶小朋友去動物園記得人釘人

公爵府

wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

自己做父母既唔睇住自己個仔, 重要話動物園唔睇住遊客 ???
咩道理呀....
咁如果有10萬遊客入場, 咪要有10萬以上既員工先掂囉 :;pppp:

伯爵府

2024勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

應該係d父母唔好好看管d細佬,而個小朋友都成9歲都應該知道危險!

大帽山下某條村落黃色的小屋,住有羊爸爸ammy、羊媽媽sandy、羊哥哥reego、羊細佬ricky!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

侯爵府

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 親子達人勳章 畀面勳章

黑熊點解用黎被人餵食物~

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

好似係家長問題喎

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

水晶宮

原帖由 shirley73a 於 09-11-11 10:26 發表
係囉..自己唔啱仲要反控人地..咩道理呀??!!

屈錢囉!仲有咩?明知野生動物有佢既危險性,就算係安全既地方,看管小朋友既責任係咪都係响父母身上,但無奈有好多大陸人連去動物園都唔識得守規矩,出事後又屈錢賴人無賴,,,佢地擺明唔同你講道理囉!

我細個上天津探我大舅,有日跟表姐同表姐男友去動物園,响熊貓館度已經有指示叫D人唔好拍打'玻璃'嚇隻熊貓,但表姐同佢男友睇完都唔理,我話有指示話唔俾咁拍玻璃,我表姐好似見怪獸(我)咁,叫我唔駛理,卒之佢地兩個係咁拍個玻璃想引隻熊貓埋黎...嗰下真係親眼見識大陸人既文化.視規矩如無物!!!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

好媽媽勳章

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 ~仔仔媽咪~ 於 09-11-11 10:33 發表

屈錢囉!仲有咩?明知野生動物有佢既危險性,就算係安全既地方,看管小朋友既責任係咪都係响父母身上,但無奈有好多大陸人連去動物園都唔識得守規矩,出事後又屈錢賴人無賴,,,佢地擺明唔同你講道理囉!

我細個上天津探我 ...

順順利利 大吉大利       

禁止發言

大宅

好媽媽勳章

我覺得系咪家長責任大D呢??

自己唔睇實自己小朋友仲要話人, 所以大人一定唔可以疏忽, 要跟實D小朋友, 加上動物園咁多猛獸, 其實依D新聞都聽唔少, 最慘個小朋友..佢將來日子都唔知點過....唉..

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

呢d係父母既責任,出左事就話人地,真好笑

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

一睇個topic就預左係大6:;pppp:
原帖由 kellyly 於 09-11-11 11:41 AM 發表
呢d係父母既責任,出左事就話人地,真好笑

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

別墅

個小朋友好可憐
但佢既父母應該要負上大部份責任囉
http://img12.picsplace.to/img.php?file=img12/1/DSC02836.JPGhttp://ktzhk.com/file/avatar/a1/20050916114800_etQK.gif

首頁

尾頁

跳至