跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 觀塘基教play group

EJBABY,

真係成日麻煩到你, 要你車埋我

盒餅唔知小RARA 岩唔岩吃, 我覺得呢隻唔熱氣.
持正 (Booska),03年9月25日在媽媽個肚腩飛出o黎, 所以我都有個肚腩仔,但又係排骨仔持靜 (Boosko),06年9月23日今次差d係的士出世呀-我係一個全媽媽奶BB  生日會 & 2005日本之旅

大宅

serenacheung
難道允文想keep住做肥妹仔? :mrgreen:

別墅

野兔,
允文真係好鬼鍾意食野架, 總之屋企裏面每一個人每次食野佢都會眼甘甘咁望住, 跟住就走去你度叫你比佢食!!! 所以我食野係要入房匿埋食!
呢排病又唔食奶就瘦左d, 佢細個仲肥呀, 得閒post d相你睇啦!! :mrgreen:
係呢, 話時話, 我覺得你都幾pro, 好多湊bb o既野你都知道!! 你話楠楠幾幸福呢!

男爵府

家姐 & Boosko,
希希豬都試過好多次呀,次次佢擧手廖太都睇唔到,如果唔係有野食,我諗佢都唔肯再擧手啦,我決定下次都唔再同希希豬講擧手,等廖太叫佢先做啦! :tongue:

家姐,
為食都好呀,起碼唔駛為佢唔食野煩腦,希希豬食夠就算,都唔食得多,好在少食多餐咋! :evil:
係呢,果日聽你講允文一日食得7安奶,依家點呀?好d未呢?

大宅

Hello,
各位同學仔, 亨亨上星期日absence, 因有少少咳同running noise, 所以無帶佢上堂, 怕佢會傳染俾其他BB.
果朝同佢睇醫生, 無發燒, 只是氣管發炎, 應該是夜晚踢被"攝"親. 唉, 個衰豬依家仲有咳有痰, 希望過兩日無事喇! 不過,一聽佢咳就真係心都痛 :-(

大宅

serenacheung
未結婚前同姪b仔,姪b女住,所以咪知囉.
最主要是,楠楠成日鼻敏感,
鼻塞同流鼻水,飲唔到奶,我地樣樣都試過.
開多兩安水,d奶會易d飲.try.
poonhui
咳咳, 最伸苦.
氣管敏感,醫生話早晚要護住條頸,
唔好凍親.唔好飲凍水,要飲暖水.

別墅

阿妹,
唉, 佢每餐都食得好少咋, 而家唯有密密餵, 好似bb仔咁, 先呃到佢食多d!!! 好彩佢都肯食飯/粥, 包包, 餅餅, 大人餸!!!

男爵府

Dear all,

[size=large]請注意!
剛剛上完堂,廖太話下一期如果要繼續參加就要轉去尖沙咀,時間就由我地決定,下星期要答覆廖太啦,麻煩各位呢個星期內覆我啦!Thanks!

大宅

熙堯4/4打完歲半針後, 可能是抵抗力下降, 病到現在, 應該是感冒同有小小燒(37.x度), 所以今天缺席, 唔知今日的課程如何同有無功課?

另外, 唔知母親節(5/8)會唔會要暫停可以去慶祝呢?

男爵府

FatherJ & 野兔,

今個星期既功課:
1. 數字歌 - 同bb一路唱歌, 一路數手指, 仲可以數埋腳指添!
歌詞:
一隻兩隻三隻小手指, 四隻五隻六隻小手指,七隻八隻九隻小手指, 我有十隻小手指!
(melody : little indian (我唔係好記得個歌名, 唔知有冇錯呢!)

2. 指出動作圖片/讀出圖片名稱
俾三張或以上圖片bb睇(e.g.擦牙、洗手、踢波.....), 解釋俾佢聽, 然後叫佢指出或讀出咩動作係邊一張圖片!

3. 俯伏/躺在蓆上, 讓波滾過
找個大波滾過瞓係地上既bb, 可滾過肚腩或背脊, 又可以讓bb爬或坐係個波上面, 然後"look"黎"look"去!

公爵府

育兒性格勳章 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

VVbaby
隻歌是正確既,不過冇野獎.
hahahahhaha...................
俊曦網頁[url=http://hk.myblog.yahoo.com

男爵府

冰極,
哈哈, 既然你答我就要俾獎我啦, 就要俊曦既kiss啦!

大宅

vv
謝謝. :-P
近排,我問楠楠:"邊個想比媽媽錫錫(音),請舉手?"
楠楠即舉手,嘩,心都甜曬. 錫錫...
上學真有用,學會表達.

大宅

photos is on web now.

首頁

尾頁

跳至