自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

睇住佢大,由細細個淨係識喊,由早抱到晚,到而家開始返學了,初初返學都好癡家,成日唔想返學,而家習慣了,又認做好多野,又鍾意唱歌,仲成日同我講“老師話呢XXXXX”

果日出街,仔仔話行得好累,我話抱下你喇,佢竟然話“我大個喇,唔洗你抱”,的確,要8X磅既我抱一個3X磅既細路好辛苦,亦曾希望佢快D大唔洗我抱,但呢一日終於到了,我竟然........ 佢仲話男仔同女仔唔可以抱抱

BB可否再比我抱你一次
最愛你的笑容

大宅

最愛你的笑容

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

見到你真開心,我個女25個月成曰要我抱

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

仔仔大個仔,可喜可賀

佢唔駛你抱,你咪教佢快D練大隻,做你護花使者啦!!!

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

真係鄧你開心
我個女4個月
唔知幾時可以唔駛抱

男爵府

好明您的心情, 睇倒自己的仔仔大真係好鬼開心, 個時我阿仔返一年級我第一次去阿仔個禮堂, 佢有份響台度同成班小朋友老師咁一齊玩遊戲, 我都響度喊, 覺得佢大個左好多, 又好驚佢應付唔倒小學, 個時覺得自己好醜怪, 明明無野會令到您喊, 覺得老師見倒自己喊會覺得我"痴線", 不過個一刻真係好感觸.....

您阿仔好錫您, 咁細知您辛苦

男爵府

你就好啦~仔仔咁鍚你..

而且

你得8x磅,我有15x磅呀陰公! :;pppp:

大宅

好媽媽勳章

hey! I can image how you feel and I am scare the same thing will happen to me (crying) though my son now is just 2 years old

原帖由 77777 於 09-11-11 16:34 發表
好明您的心情, 睇倒自己的仔仔大真係好鬼開心, 個時我阿仔返一年級我第一次去阿仔個禮堂, 佢有份響台度同成班小朋友老師咁一齊玩遊戲, 我都響度喊, 覺得佢大個左好多, 又好驚佢應付唔倒小學, 個時覺得自己好醜怪, 明 ...

男爵府

您仔返幼稚園又係一個新階段架, 好快啦.... 細細粒著住校服好鬼得意架...

每每見倒小朋友一個新的階段, 我都好大感觸, 個時好驚阿仔1x歲有自己d朋友, 唔采阿媽, 而家轉眼10歲好采都重理我.....我個時成日想個仔係女, 因痴阿媽多d.....都幾好笑

原帖由 monchuBB 於 09-11-11 16:55 發表
hey! I can image how you feel and I am scare the same thing will happen to me (crying) though my son now is just 2 years old

別墅

係呀,小朋友大得真係好快。我個囝得4歲,我哋最近搬咗去第二喥,呢喥4歲已經要返全日,佢返學不知幾開心,反而我係屋企掛佢掛到死。而加佢獨立咗,我開心之餘,亦覺得佢突然大個咗。人哋話仔到大啲就唔會痴阿媽,所以我成日提自己要珍惜而加佢仲鍾意痴我嘅日子。

大宅

佢以前未返學時一直好癡我,返學後變化真係好大!可能習慣左過群體生活吧,不過不得一提就係,真係乖左同叻左好多!仲識得去照顧細小朋友。

肯自已做功課,執玩具,亦錫左我多D,睇見佢大,好開心,但都好失落

好難理解呢一刻心
最愛你的笑容

男爵府

肯自已做功課,執玩具,亦錫左我多D

您仔仔好乖

原帖由 古靈 於 09-11-11 19:18 發表
佢以前未返學時一直好癡我,返學後變化真係好大!可能習慣左過群體生活吧,不過不得一提就係,真係乖左同叻左好多!仲識得去照顧細小朋友。

肯自已做功課,執玩具,亦錫左我多D,睇見佢大,好開心,但都好失落

好 ...

男爵府

BK Milk勳章

亞仔快7歲,我仲有同我亞仔kiss kiss 和攬攬,我同佢講 kiss 和攬攬是表達愛的一種方式,當然要和最親的人才可以做,佢時時都會主動kiss我和攬我,每晚同我say goodnight時都一定會加幾個kiss,好sweet。

首頁

尾頁

跳至