想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

我是否没有機會bingo?

各位,我週期通常係34日,不過有時都會有1-2日偏差,day 20時排左egg.

今天是day 30, 呢幾日的溫度如下:

day 28 - 36.84
day 29 - 37.02
day 30 - 36.87 (今天)

咁請問我今日算唔算係跌左溫呀? :-(

大宅

Re: 請問算唔算跌溫?

annie ;-)

別墅

Re: 我是否没有機會bingo?

咁係咪即係冇機會bingo啦? :-(

大宅

Re: 請問算唔算跌溫?

應該唔算...

你平是體溫有幾多呀, 因為高溫期一般是在36.70以上, 你不如post今個周期, 幫你睇清礎d

別墅

Tourmaline,

好多謝你的回應,我平時的體溫係排egg後多數係36.7x - 36.9x,m至egg day就多數36.2x - 36.5x. 週期係28-34days,不過呢3個月都keep住係34days.
我打我呢個月的體溫比你睇下呀!唔該晒.(原來之前打錯左,今天先係day30)

day
1-5 (mc)
6-9 冇量
10 - 36.47
11 - 冇量
12 - 36.3 (dodo)
13 - 35.94
14 - 36.63 (dodo)
15 - 36.37
16 - 36.27 (dodo)
17 - 36.28
18 - 36.29 (dodo)
19 - 36.06 (排egg紙shown 24-48小時內會egg)
20 - 36.42 (dodo, 排egg紙shown 24-48小時內會egg)
21 - 36.54
22 - 36.69 (排egg紙shown egg左)
23 - 36.74
24 - 冇量 (比貓貓收埋左枝探熱針 :mrgreen: )
25 - 36.97
26 - 冇量 (又比貓貓收埋探熱針)
27 - 36.84
28 - 37.02
29 - 36.87
30 - 37.07

可否幫我分析下?有冇機會bingo呢?好緊張呀!我好小有37以上.
講起排egg紙,又要多謝annietsang幫我買

別墅

我是否没有機會bingo?

没有人可以幫忙解答嗎? :-( 我幾時可以知道是否bingo?幾時可以用驗孕棒check?
我今天的體溫是37.07, day 31.

大宅

Hello mrt,

我高溫過了15日就驗到la, temp 只有36.5-36.7左右, 所以你過多幾日就驗la :lol:

男爵府

mrt

你應該係day19排卵, 到今日都係得12日高溫o者, 如果你過了多4日(即有16天高溫期), 你應該好有機, 如果唔係, 到時都應該會有M的, 耐心等下啦, 祝你早日有喜!!

大宅

mrt...
講真...真係各人身體都唔同
我從未試過37以上...36.98...37.03...36.99...37.08...36.70...我都以為上次bingo...可惜......

:mrgreen: :mrgreen: 妳隻貓貓都很q..wo...收埋妳d野
我隻狗同我sleep..未試過甘...我估妳當時情景很攪笑
annie ;-)

大宅

好媽媽勳章

MRT

hialice 講我對,你day19排卵,同睇到你既體溫,應該bingo左家啦,你試下聽日一早check,應該check 到。
「祂未曾允許天常蔚藍,祂未曾應允花兒常開,祂卻因許祂的慈愛常在。」

別墅

好多謝各位的回應,原來我仲有機會嗎?我一直以為DAY 29 37.02跌到DAY 30的36.87就即是冇機會,以為如果BINGO左體溫就只會上不會落呢.

我今日又跌左小小,36.94,仲望明天唔好再跌啦 :-(

我決定星期二一早如果没有跌溫就驗,希望今次成功啦!

多謝你地呀 :-P

民房

mrt

等多兩天la, 希望在明天, 一日未跌温都有機會 , 36.94都幾高, 希望你今次成功la, 輕鬆o的

複式洋房

其實係咪要成37度以上先有機會架~因我一直未試過咁高呀!最高都只係得98.2度咋~~會唔會係有問題呢~~會唔會影響中既機會架??
[img][/img]

首頁

尾頁

跳至