想生BB

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 blue1215 於 09-11-21 21:54 發表
開始開工就一個月比一個月cycle長
一向勁準既我
27-28day 一定黎

開始試第一個cycle 27day
第兩個cycle 35day
但係今個月到今日day 38都未黎
我使唔使去睇醫生

...

經期唔準會影響成功率架,都係去睇下中醫好~~

複式洋房

原帖由 小小郭夫人 於 09-11-21 14:36 發表

尋日打完個post就發現m小姐黎左lu.........

係呀!! 我地下個月大家一齊再努力過啦。

翡翠宮

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

hello各位~
我剛confirm自己bingo, 除左胸勁脹就無其他..

複式洋房

goosema:
請問您上個月幾號來m架!您有否check開溫度架!排卵後有幾多天高溫後才confirm到bingo呢?
原帖由 goosema 於 09-11-23 15:45 發表
hello各位~
我剛confirm自己bingo, 除左胸勁脹就無其他..

大宅

我覺得同谷m前一樣感覺,胸脹脹地

複式洋房

我有谷M FEEL喇
我估聽日就黎 (DAY41)
希望黎就好

原帖由 小小郭夫人 於 09-11-21 23:47 發表

經期唔準會影響成功率架,都係去睇下中醫好~~

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 blue1215 於 09-11-23 22:52 發表
我有谷M FEEL喇
我估聽日就黎 (DAY41)
希望黎就好

你未黎呀?你check清楚真係唔係中左?如果係cycle咁長,真係要去調理下啦~~ 加油~~

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 maggiewan 於 09-11-23 20:46 發表
goosema:
請問您上個月幾號來m架!您有否check開溫度架!排卵後有幾多天高溫後才confirm到bingo呢?

ec話14-16日高溫啦,就可以check下啦~~

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 長平公主 於 09-11-23 15:16 發表

係呀!! 我地下個月大家一齊再努力過啦。

我今日d5,呢個cycle開始量體溫~~你呢?

複式洋房

多謝你既支持!
今日day 41 喇
但係我真係無晒勇氣去check
我好怕no bingo而係自己身體出現問題

之前day 32同34 check 過都no bingo
我都係等到星期六未黎先check
希望m m 快d come

原帖由 小小郭夫人 於 09-11-24 20:23 發表

你未黎呀?你check清楚真係唔係中左?如果係cycle咁長,真係要去調理下啦~~ 加油~~

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 blue1215 於 09-11-24 21:23 發表
多謝你既支持!
今日day 41 喇
但係我真係無晒勇氣去check
我好怕no bingo而係自己身體出現問題

之前day 32同34 check 過都no bingo
我都係等到星期六未黎先check
希望m m 快d come

...

唔,我都明既,你而家一定好不安啦~~加油呀~~就算係唔成功都要繼續同佢「血拚」~~

大宅

我見有 D sis. bingo 後會有分泌同胸賬,咁其實係幾時會有呢 D symptoms 呢?係差唔多 M 時,定係排卵後就會有呢?又有 D 話會頭痛,下腹吉吉吓,冤冤吓,咁呢 D 又係幾時會感覺倒嘅呢?Thank You!

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 mnm-mmm 於 09-11-25 20:04 發表
我見有 D sis. bingo 後會有分泌同胸賬,咁其實係幾時會有呢 D symptoms 呢?係差唔多 M 時,定係排卵後就會有呢?又有 D 話會頭痛,下腹吉吉吓,冤冤吓,咁呢 D 又係幾時會感覺倒嘅呢?Thank You! ...

大約差唔多到m 期日子出現. 又或者過左 m 期後 1星期左右先明顯.

複式洋房

多謝你既支持
時有時無既谷M FEEL 真係令我好煩~~~

原帖由 小小郭夫人 於 09-11-25 19:59 發表

唔,我都明既,你而家一定好不安啦~~加油呀~~就算係唔成功都要繼續同佢「血拚」~~

大宅

Thank you miffymiffy。咁 M 前一個禮拜或排卵後7-10日會唔會有下腹吉吉吓或個胸吉吉吓嘅感覺㗎?

複式洋房

原帖由 小小郭夫人 於 09-11-24 20:26 發表

我今日d5,呢個cycle開始量體溫~~你呢?

其實我乜都有用咖,冇用紅綠d,排卵紙,check體溫啦,我只係諗住順其自然咋。我今日d7 囉!

複式洋房

原帖由 blue1215 於 09-11-25 21:45 發表
多謝你既支持
時有時無既谷M FEEL 真係令我好煩~~~

我都好明白你而家lee 個既心情,因為之前我都試過,等m 小姐黎既時間真係好漫長呀........

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 長平公主 於 09-11-26 09:31 發表

其實我乜都有用咖,冇用紅綠d,排卵紙,check體溫啦,我只係諗住順其自然咋。我今日d7 囉!

我本來都係咩都冇理架,但係上星期睇完彭ec佢就叫我量體溫,睇下排得靚唔靚,我後日又會去睇,佢話幫我針針~~

複式洋房

原帖由 小小郭夫人 於 09-11-26 23:26 發表

我本來都係咩都冇理架,但係上星期睇完彭ec佢就叫我量體溫,睇下排得靚唔靚,我後日又會去睇,佢話幫我針針~~

係呀!! 如果真係得試吓都冇壞呀!! 希望大家今個cycle 成功啦!!

首頁

尾頁

跳至