論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

家裏需要保險箱嗎?

朋友家裏都有保險箱,你們怎們看?有用嗎?買的時候需要注意什麽???

男爵府

Re: 家裏需要保險箱嗎?

我有用, 有出世纸, passport, 樓契重要文件可放入.
新年有cash, 利是一大堆, 唔放好根本唔知有冇唔見.
防賓之心不可無 !

侯爵府

2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章

家裹無用保險箱, 但銀行有開保險箱放重要文件和貴重首飾。

屋企是用有鎖的抽屜存放少量現金, $5,000以下, 家居保險賠現金是有上限。

個人認為家用的保險箱, 除非你固定(鑲死)在地下或牆壁, 如果有賊人入屋爆竊, 好容易成個抬走, 損失很大。

千 山 我 獨 行......... 不 必 相 送..........

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我都無用保險箱, 貴重o既首飾, 樓契我都係放喺銀行保險箱. 其他較為次要o既就鎖係櫃桶, 講真, 個工人有心要"做"你, 就成個保險箱都攞咗你啦, 除非你個保險箱鑲咗喺地下或牆壁.

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章

我家裹有用保險箱, 鑲咗喺wardrobe, 銀行都有保險箱, 防賓之心不可無, even I am quite satisfied with my maid.

複式洋房

我就有用保險箱, 咪將佢鑲係牆lor, 因為我覺得比較方便, 除時可以拿到, 唔使

大宅

我無保險箱, 只係將D貴重野放在有鎖的抽屜!

大宅

什麽樣的保險箱比較好呢?

民房

Is the locker safe at home? If there is thief, can he easily break the lock?

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我屋企果個保險箱要用密碼加鎖匙至開到, 可以鑲係牆身, 加埋個 alarm, 唔怕比賊佬偷走.

複式洋房

請問價錢如何?

珍珠宮

我都有買夾萬, 因為信唔過工人, 我只會放金飾, 同現金, 仲有成家人既PASSPORT咁啦, 因為都幾重下, 所以相信個工人搬佢唔走既...除非帶多幾個人來搬啦, 同埋樓下看更一見到陌生人入大廈都問長問短, 有事實通知我既。
所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

一般$1,000左右已經幾好, 愈大就愈貴

sfong1218 寫道:
請問價錢如何?

別墅

你可以去jusco看看,我之前在jusco用幾百元買了一個有密碼同鎖的夾萬,我見買個柜都唔止幾百啦,個夾萬有幾十磅重

首頁

尾頁

跳至