嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: TWINS MAMA CLUB(PART 7)

marblema,

呀女燒到40.2, 真係好高燒呀, 有冇嚇死呀?? 希望妹妹快d好番。

咁既天氣又凍又熱, 真係唔病先出奇, 我三個都咳。

男爵府

Hokkaido,

咁快咁大個啦, 佢地好精靈呀, 似妳定daddy??

大宅

Leon:

上次資詢你o既意見, 我在努力中, 唔.....朋友介紹我用大陸工人, 但我覺得沒有保障, 而且大陸, 我覺得佢o地好污衊(我指個人衛生), 我驚孖b跟了佢之後, 會好(哪渣), 我接受不了,
現在睇緊請賓賓or 印印啦!
希望請到個好幫手啦!

我對孖b同你對差唔不多啦! 對我來講好重, 抱佢o地好辛苦,
現在成日同我講抱抱呀!

[img align=right]E:\PHOTO_10(10_042)[/img]

大宅

twinsma:

我現在係一個人揍三個都ok啦!
hubby番10:00, 我會早上8:00餵完小b飲奶之後,
就去買o野啦! 我會教定d時間比自己做o野啦!

好似現在, 早上早d起身去買o野, 回來整好晒,
晚上及下午我只時煮, 方便快捷,
我唔會比自己d時間另到我手忙腳亂o既,
touchwood現在都可以應付到,

不果上星期我間舊公司打來, 叫我回去做,
我有打算啦! 而且前幾日, 有同hubby遲職,
hubby問我做得好好底, 做咩遲職,
我話:[今次有呢個機會, 唔做會唔會可惜呢?]
hubby仍然在考慮當中..........

[img align=right]E:\PHOTO_10(10_042)[/img]

男爵府

hello all,
好耐吾見, 原來都有咁多位bb病病?我細孖也病了, 剛剛跟她看了醫生, 每晚她也睡得不好, 哭到58樓高都聽到 :cry:

蚊滋媽咪,
路過只係諗住睇睇, 睇完你一日湊仔流程, 禁不住上來要讚下你, 真的ichiban!

jc

大宅

twinsma,

阿妹成日都係咁, 一係唔燒, 一燒就彭彭聲, 仲要次次都係半夜, 抱過幾次去急症室之後, 我依家都習慣

男爵府

marblema,
今日去買送, 路經一大大間葯材舖, 標明幾種配方可舒緩氣管炎, 係咩我一時又記吾起, 你muimui有冇食開中藥?

jc

大宅

jc ee,

謝謝ee, 多謝有心! 我都有飲少少中藥 ga, 今日媽咪燉

大宅

jc:
你就好啦! 可以去high tea
我要待星期六日才可以去街街啦!

大宅

LEON 寫道:
....我倆個女過年後都肥左,大孖而家有16.5KG,細孖有14.5kg!大哥最勁,未到六歲已經60磅!

LEON,

你3個小朋友好掂bor, 60磅? 請問哥哥仲有冇要抱抱呀? :mrgreen: :mrgreen:

我對JJ只係細你對JJ個幾月, 我個大J而家15kg, 細J 14.5kg, 再計番男仔同女仔個growth chart唔同, 你對JJ睇怕100個小朋友中都係排頭位lor.

大宅

twinsma,

我終於買左套木火車lu, 多謝好介紹. 再有荀野記得通知聲bor.

大宅

marblema,

咳真係好辛苦, 我每次咳都會咳到嘔, 又冇覺好訓. 臨訓前記得同阿妹搽d mentholatum, 會好訓d架.

大宅

twinsma 寫道:
咁既天氣又凍又熱, 真係唔病先出奇, 我三個都咳。

唔好話細路丫, 大人都頂唔順, 我都又發燒, 又咳, 又傷風左兩星期都未好, 唔知係咪我傳染細j , 佢今朝都有d燒. 食左兩次退燒藥, 而家都仲係99.1度, 希望冇事啦. :-|

大宅

babe ee,

多謝ee, 我會提

別墅

Babe 寫道:
twinsma,

我終於買左套木火車lu, 多謝好介紹. 再有荀野記得通知聲bor.

Twinsma,

我都要多謝你好介紹. 孖b雖然細, 但最近去Toys 'r us有套Thomas嘅木火車, 佢哋都玩到唔捨得走, 所以買定俾佢哋都啱.

另外, 台北酒店好滿, 唯有貴貴哋book國聯(United), 地點都算方便. 冇計啦, 好耐冇試過旺季出門, 唔諗起要預早book酒店.

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

hi marblema,
今日終於拿左張配方番來, 不過my mom讀過, 佢話遲普通料, 平時冇野都飲la, 或者你又去問下人。

海底椰 三錢
川貝母 三錢
蜜棗 四個
杏仁 壹兩
陳皮 壹錢
雪蛤羔 三錢
梧州蛤蚧 壹對
虎奶 三錢
魚干 五錢

豬展四兩八碗水煎二碗

蚊滋媽咪,
我冇high tea習慣, 平時冇特別都係〝柄〞係企with孖b, 我地都係weekend hb係shu至一家大細出動!點講都好, 你係我心目中係好好......叻女!

leon / bebe,
之前我細孖都幾有件頭, 但越大越易病病, 體重也急降不少, 以前的大pat pat都變得小起來。

bebe,
你要多多休息至得!

candy,
近排點?孖女好嗎?諗定放佢地去讀邊讀〝賴尿班〞未? :mrgreen: :mrgreen:

jc

大宅

蚊滋媽咪,

你真係好叻呀!一個揍3個都咁掂,你EQ一定好高! :mrgreen: 我屋企成日好吵耳,主要係細孖太扭計,成日喊OR生事,我真係好想知有乜方法可以收服佢!:cry:因為我深信只要收服到佢,我地家庭會多D歡樂,我唔會咁勞氣!

請大陸工人博唔過,佢地成日又要返上去續証,俾佢落街又危險!

我細孖仲成日要抱架,好嗲!大孖就講理,抱一陣就肯落番地!大仔都好想我抱,但實在有心冇力,唯有攬到佢實一實佢當抱左! :lol:

首頁

尾頁

跳至