在職全職

跳至

首頁

尾頁

禁止發言

珍珠宮

做左8年都要炒,Why?

原帖由 珈如媽媽 於 09-12-28 07:20 發表
hihi

我冇做野剛剛2星期, 雖然係被炒, 不過我覺得係一個好好既解決方法, 份工做左 8年, 我一d都冇覺得可惜. ^v^

珍珠宮

其實都未正式開,想賣BB衫,童裝等.

原帖由 marija 於 09-12-25 21:16 發表
請問你做緊咩ON-LINE SHOP ? 講唔講得架? 分享下, 謝謝!

男爵府

原帖由 wan_sosin 於 09-12-28 13:51 發表
做左8年都要炒,Why?

同老闆嘈交, 佢好小氣, 一直都有條刺在心中.

珍珠宮

有時做耐左係更難容忍公司的問題.我都嘗過同老闆講得太盡唔高興炒我,加埋當時老闆想請個平d人工的.

原帖由 珈如媽媽 於 09-12-28 23:30 發表

同老闆嘈交, 佢好小氣, 一直都有條刺在心中.

男爵府

我老闆係極度假仁假義既人, 自己冇料, 疑心又大, 做左多年既下屬佢都不相信, 更何況我只做左8年, 佢永遠當下屬係賊.

佢只有一個本領, 就係明明係自己錯, 佢可能講到係人誤導佢錯, 佢以為自己係神.

佢死好命, 公司可以運作咁多年, 全靠2個字, 就係'好彩'!!!!!!

複式洋房

珈如媽,

呢個世界假的人何其多.

你會再搵野做嗎?

珍珠宮

我發覺好多這類老闆,唔指老闆,也有很多上司如此.亦有很多公司唔知點解好好彩.

不過我地都唔好輸呀!

原帖由 珈如媽媽 於 10-1-1 11:48 發表
我老闆係極度假仁假義既人, 自己冇料, 疑心又大, 做左多年既下屬佢都不相信, 更何況我只做左8年, 佢永遠當下屬係賊.

佢只有一個本領, 就係明明係自己錯, 佢可能講到係人誤導佢錯, 佢以為自己係神.

佢死好命, 公司 ...

珍珠宮

之前講我老公都收到信無嘢做,佢剛剛今天有人請啦!下星期一可以返工啦.我可以安心少少睇住個仔,工人就做到今個星期就走啦!實在請唔起佢.希望慢慢一切會從上軌道.

別墅

我都無做野4個月啦, 因為之前份工做得唔開心, 人工又少, 加上老豆有CANCER, 我返工又無心機, 想多D時間陪佢, 所以辭左份工! 依家老豆走左啦, 完成埋佢D身後事, 又要努力揾工, 但我無後悔辭左份工, 起碼我都能陪老豆走埋最後段路, 但有D唔拾得囝囝, 因為佢依家已經3 YEARS OLD, 睇住佢不斷進步, 如果可以的話唔想返工, 不過為左一家人生活好D都無辦法, 因為只係老公一個做左好辛苦,又要供樓, 又要比佢屋企, 所以都要揾野做, 大家一齊加油呀!

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 珈如媽媽 於 09-12-28 23:30 發表

同老闆, 佢好小氣, 一直都有條刺在心中.

我想知是否嘈交完即炒.
人不犯我, 我不犯人.

珍珠宮

好欣賞你對家人的付出,我都覺得自己睇返個仔好d,所以我都嘗試留在家照顧呀仔.我剛剛好了間online shop 賣 BB嘢,希望夠生活啦,想慳慳地可以同呀仔一齊.

原帖由 namnam1217 於 10-1-6 13:54 發表
我都無做野4個月啦, 因為之前份工做得唔開心, 人工又少, 加上老豆有CANCER, 我返工又無心機, 想多D時間陪佢, 所以辭左份工! 依家老豆走左啦, 完成埋佢D身後事, 又要努力揾工, 但我無後悔辭左份工, 起碼我都能陪老豆 ...

侯爵府

睛靈勳章

妳地搵唔搵PART-TIME呀? 我係BK求職TOPIC, 搵到份PT, $350底+ COMM - 8小時, 時間仲任選, 係做SALE 健康食品. 各區都有.

原帖由 wan_sosin 於 10-1-8 22:00 發表
好欣賞你對家人的付出,我都覺得自己睇返個仔好d,所以我都嘗試留在家照顧呀仔.我剛剛好了間online shop 賣 BB嘢,希望夠生活啦,想慳慳地可以同呀仔一齊.

...

珍珠宮

可惜我而家無時間做,個工人已經走了.

原帖由 Meisuen 於 10-1-13 15:15 發表
妳地搵唔搵PART-TIME呀? 我係BK求職TOPIC, 搵到份PT, $350底+ COMM - 8小時, 時間仲任選, 係做SALE 健康食品. 各區都有.

大宅

hi

我又回來了=.=" 又變回待業的媽咪~
上次返工係家族生意好難做!!!

男爵府

原帖由 SUKI_C 於 10-1-27 11:54 發表
hi

我又回來了=.=" 又變回待業的媽咪~
上次返工係家族生意好難做!!!

家族生意鍾意玩是非(唔使玩辨工室政治), 仲難頂. 下次搵工要小心啲.

大宅

最慘佢係要你d外人張所有invoice單據(包括所有transportation fee....fax copy版)左簽又比人簽到正本返來再簽,再比a/c 同 marketing dept. 有好多copy係分比不同的2個部門... 已不是用填表方式去申請票/pretty cash做法

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

今日收到通知, 中獎啦, 新年前中獎都唔知好事定壞事, 仲要比我知道今年公司賺到啪啪聲, 日日都話生意唔好, 要努力, 日做13-14個鍾都唔知為咩...激死

別墅

我都加入失業大軍啦~~好驚搵唔到嘢做~~各位媽咪出面難搵工嗎???

原帖由 kisskathy88 於 10-1-29 02:04 發表
今日收到通知, 中獎啦, 新年前中獎都唔知好事定壞事, 仲要比我知道今年公司賺到啪啪聲, 日日都話生意唔好, 要努力, 日做13-14個鍾都唔知為咩...激死 ...

珍珠宮

我已經轉左工啦!決定做全職媽咪,經濟係好緊下,但老公都支持我去試,因為佢見我自己照顧反個仔之後,個仔平均各樣都好左d.而家開左間online shop睇下可唔可以幫補下.

首頁

尾頁

跳至