跳至

首頁

尾頁

子爵府

環保接龍勳章 畀面勳章

原帖由 love-baby 於 09-11-24 11:06 發表

都有學券ga~仲無其他雜費tim~真係平靚正~

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 SMARTEST 於 09-11-24 13:19 發表
各位你地好,
如果你地仔女讀呢間吳國偉幼稚園我有一套k1全新書籍,全新書包,全新男仔夏天18碼校服平讓.
救世軍吳國偉紀念幼稚園(荃灣)

01.學生手冊
02.幼兒發展評估報告及學習進度表
03.補充工作紙/線條練習
04.幼兒學習歷程文件夾
05.晝冊
06.Shared Reading Programme(K1)
07.幼兒生活數學
08.童唱童學普通話
09.New Wonderland
10.小腳板走天路課本及動腦筋
11.假期作業
12.救恩報
13.學生書包

全套全新書簿課本原價合共$489.00
而家大平賣有意pm我

有乜可能係全新???有得救恩報及補充工作紙/線條練習即係讀過架喎......請問你係今年K1家長定係上年K1家長??

男爵府

原帖由 醜樣豬 於 09-11-28 23:58 發表

有乜可能係全新???有得救恩報及補充工作紙/線條練習即係讀過架喎......請問你係今年K1家長定係上年K1家長??

係喎,02.03.11.12我個女讀咗3個月都好似未有喎!而且好多都係一早放係老師到,要教咗星期五先會比返做功課!

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 peggy@_@ 於 09-11-30 01:27 發表

係喎,02.03.11.12我個女讀咗3個月都好似未有喎!而且好多都係一早放係老師到,要教咗星期五先會比返做功課!而且今年k1書簿.課業用品$449-書包$40-!

所以有D古怪

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 醜樣豬 於 09-11-28 23:58 發表

我個仔係今年讀緊k1啦!
因為第二間幼稚園7月尾先通知我有位,所以我放棄讀吳國偉.
吳國偉我比晒留位費,書簿費,買晒校服所以全部100%新.

有意可以pm我.
2006年12月28日 出世-----3.41kg 1個月---5kg 2個月---6.04kg---58cm(自己度) 4個月---7.72kg---65cm(自己度)

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 醜樣豬 於 09-11-30 01:30 發表

所以有D古怪

因為我交左書簿費亞仔無讀佢果間所以全套可以拿返屋企.
2006年12月28日 出世-----3.41kg 1個月---5kg 2個月---6.04kg---58cm(自己度) 4個月---7.72kg---65cm(自己度)

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 peggy@_@ 於 09-11-30 01:27 發表

係喎,02.03.11.12我個女讀咗3個月都好似未有喎!而且好多都係一早放係老師到,要教咗星期五先會比返做功課!

係呀!因為亞仔交左書簿費無讀吳國偉,老師叫我全套書籍可以全套拎走.
如果你地仔女係會讀呢間k1可以考慮下保証100%全新有意pm我.

複式洋房

很多家長都覺得吳偉國幼稚園好,除了老師nice,環境不錯,咁日後升小學方面又點呢?多數會是分派那間小學?

男爵府

升小如果係讀官津小學係大抽獎中央派位,關地區/分數事及睇是否好彩, 同幼稚園無關呢 !

原帖由 suenwong 於 09-12-2 00:11 發表
很多家長都覺得吳偉國幼稚園好,除了老師nice,環境不錯,咁日後升小學方面又點呢?多數會是分派那間小學?

複式洋房

Thanks!
原帖由 subb 於 09-12-2 09:35 發表
升小如果係讀官津小學係大抽獎中央派位,關地區/分數事及睇是否好彩, 同幼稚園無關呢 !

男爵府

原帖由 suenwong 於 09-12-2 00:11 發表

不過可以睇吓佢舊年派位資料!
http://www.salvation.org.hk/kindy/nkw/

王國長老

原帖由 SMARTEST 於 09-11-30 23:51 發表

係呀!因為亞仔交左書簿費無讀吳國偉,老師叫我全套書籍可以全套拎走.
如果你地仔女係會讀呢間k1可以考慮下保証100%全新有意pm我.

提提你,仲欠生日袋

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 醜樣豬 於 09-12-5 17:45 發表

提提你,仲欠生日袋

THANKS!
生日袋佢無比我哦!不過算啦!

複式洋房

Thanks!
原帖由 peggy@_@ 於 09-12-3 23:28 發表

不過可以睇吓佢舊年派位資料!
http://www.salvation.org.hk/kindy/nkw/

男爵府

我仔仔都收咗下午班^^聽人話呢間幾好, 但點解好似甘小人提GA

首頁

尾頁

跳至