跳至

首頁

尾頁

洋房

Re: 2005年11月媽媽 -- 入來傾下

Hi ZoeLau!

我胃口都幾好,你呢?
你幾多week呀?
有無嘔呀?
[img align=left]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10715;107/st/20020627/n/Felix/dt/12/k/7451/age.png[/img]

洋房

我胃口都好好無嘔,only 4 weeks.I will see Dr. on Wedsday :mrgreen:

複式洋房

各位11月份準媽咪:
妳地好!~我又來報到了!我是三年抱兩的媽咪,今日睇左e生,預產期為11月9-10號,我在04年2月12日在廣華醫院生左個女,今年05年11月我會再次選擇廣華醫院生bb。
[size=large]好高興認識妳們!~
12/2/2004 生左b女☆張芷俞☆ :-D http://www.babyhome.com.tw/bb/43707

子爵府

To: hialice
好唔開心!!好擔心
我今日睇左羅醫生, 話我生左個腫, 以家睇下個腫會唔會大落去....仲要休息一星期安胎,,訓床..
我可能隨時不能加入你們11月媽媽的行列啦

我係要返工架, 又要請一星期假, 老細可能隨時炒我tim

多謝你既意見, 我0甘論盡, 產前檢查都係要羅醫生check 緊d 好d....有時d 野, 唉 ?-(

公爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Addfish
你唔好咁擔心, 好多人都有個瘤, 生 BB 都無事, 我都訓左幾日床, 你要開心 D 咁 BB 先會健康架.

你俾左證明你老細未呀? 俾左證明, 至少生之前都唔炒得你住. :-P

男爵府

Addfish

係纖維瘤or腫瘤? 我有個friend初初有BB都有纖維瘤, 不過過左幾個禮拜就自己消失左, 所以你都唔好o甘擔心, 多d休息啦~~
我份工都係簽contract, 依家有左bb公司都唔知會唔會同我續約。不過工作唔會做成世, 但係個BB會跟你/我一世, 所以唔好擔心被fired啦, 船到橋頭自然直~~
多d休息啦, 我都瞓左個幾禮拜啦, BB慢慢長大中! :mrgreen:

複式洋房

hello zoelau,
歡迎您!!! 一齊交流呀!!!

複式洋房

hello kinki988hk2003,
歡迎您呀!好羨慕您三年抱兩呀,我都想呀!希望好快好似您咁...,一於以您為目標,努力!

複式洋房

addfish,
唔駛擔心,冇事

複式洋房

addfish,
不要担心...我之前都有个大水囊.
慢慢都消失了.
多多休息.

公爵府

係呀, 我地應該要好開心架, 幾多姊妹連排卵都好多問題, 而家我地已經過左第一關, 跟住大家都要努力, 總之要令 bb 十一月平安出世.

男爵府

各位好 !! 我o岩o岩自己 check 到有o左, 預產期應該係11月, 不過今次係意外, 想請問一下羅趙豐醫生醫務所o係邊一區 ?? 電話幾多號 ?? 佢係咪都好好o架, 其實我應該會去政府醫院生(慳 $$$$), 但會去私家醫生度檢查

男爵府

羅醫生在銅鑼灣區, 電話係25771802。

男爵府

唔該哂 !! Alice

洋房

好唔開心!! 我今日睇左醫生, BB 又 Miscarriage ,我不能加入你們11月媽媽的行列啦. :cry:

子爵府

to: zoelau
你以家最緊要調理好身體, 開心d...過去既野唔好再諗啦..

好多謝各位mama的安慰, 有你地支持, 大家互相扶持, 我一定俾心機架...
醫生話係奇胎瘤, 良性, 只要唔好俾佢大就得...

以家安緊胎, 要安到星期一再覆診, 唔知幾時可以返工..
老細已知我有左, 仲口口聲聲話要炒我, 老實講, 我真係想佢炒我,,,費事對佳佢唔係成日會動胎氣...

有無邊位媽媽以家都安緊胎?? 大家俾心機, 加油呀..

洋房

ZoeLau:

吾好吾開心啦!
你要繼續努力呀!
我都試過兩次流產,
我現在仍然抱有期望o架!
我o地都會支持你的.
[img align=left]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10715;107/st/20020627/n/Felix/dt/12/k/7451/age.png[/img]

男爵府

ZoeLau

真係一個令人傷心的消息...你要保重, 好好調理身體~~

Addfish

我今個禮拜都係屋企安胎, 我已經瞓了10天啦, 日日係屋企真係好悶, 一個人在家又會亂lum野~~ 呢兩日個肚中間下面又痛痛, 瞓係度先好d, 我真係好擔心哦, 因上次已小產過一次......... :-(

公爵府

zoelau
而家最緊要養好身體, 等幾個月又可以再來過, 要向前繼續努力呀! 好快你又會再 bingo 同埋有個健康靚 bb 架啦.

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至