親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

我想新年同3個小朋友, 6歲, 3歲, 半歲去墾丁, 請問有冇經驗可分享....有關交通, 住宿, 行程.
謝謝

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

我都想知.我都係新年去

伯爵府

醒目開學勳章

今年帶左1歲阿仔去,自己渣車,stay 4日,幾乎遊晒所有懇丁景點。。。為安全計,民宿同車都係香港訂晒,當地好多民宿同租車公司要落訂,尤其係民宿,因為好多香港人放佢地飛機。。。
以下2個site有好多資料,亦可以幫你訂民宿酒店。。
http://uukt.idv.tw/
http://www.hotkt.com/

大宅

原帖由 bobbob 於 09-11-21 18:28 發表
今年帶左1歲阿仔去,自己渣車,stay 4日,幾乎遊晒所有懇丁景點。。。為安全計,民宿同車都係香港訂晒,當地好多民宿同租車公司要落訂,尤其係民宿,因為好多香港人放佢地飛機。。。
以下2個site有好多資料,亦可以幫你訂民宿酒店。 ...

thanks !
你有冇寫blog 呀, 可以pm比我參考嗎 ?

不過過年墾丁會唔會好凍 ?

複式洋房

如果會租車的家庭, 可選在海生館的夕陽紅渡假莊園!

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

夏天去好玩, 因有沙灘及游水....
無諗過冬天去海灘

男爵府

我今年暑期都帶左2.5歲阿仔 + 7 歲阿女去,自己渣車,stay 4日,冬天的墾丁可浸溫存,騎馬,沙漠吉普車,墾丁國家公園...,但半歲就不太岩玩沙漠吉普車!海生館就必去,我推介住石牛溪農埸,有好大的草地玩&餵羊,價格又平& d 三文治早餐好好味!

首頁

尾頁

跳至