自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

原帖由 LedanCo 於 09-11-22 21:03 發表
如果唔過份, 我會比

因為, 好嚟好去嘛....

同埋, 怕佢會喺d按金上留難我...

我就係咁諗, 叫佢第二日佢又唔肯唉!

男爵府

原帖由 小倩 於 09-11-22 21:05 發表

就算佢第日加租, 好少何會追收按金㗎喎~
不過佢話得賣盤, 就算連約賣唔出, 你都唔好expect佢會繼續租俾你...
我個agent話連約賣無得睇樓, 通常個價會賤啲...
如果你差2-3個月就滿約, 佢隨時等你完咗約收樓先再賣, ...

我都預左搬架啦! 我係驚佢唔知會唔話 e.g.幅牆花左要扣錢呀廁所舊左又要扣之類既野咁. 到時我第搬哂野走佢玩野點算呀?? 到時會唔會好蝕底架??

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 LedanCo 於 09-11-22 21:03 發表
如果唔過份, 我會比

因為, 好嚟好去嘛....

同埋, 怕佢會喺d按金上留難我...
agree, 好來好去。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 可愛的天使 於 09-11-22 21:07 發表

咁你果時要唔要再簽多次份租約架. (舊業主轉新業主時份約又未到期)

唔使, 淨係收到新業主個入數戶口啫

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 可愛的天使 於 09-11-22 20:45 發表

但係佢打黎十幾二十次請求我,我話第二日先因屋企得我同仔仔, 但佢係都要今日, 都唔知點好唉! 仔仔而家重訓緊覺tim. 我唔開門比佢我會唔會好衰呢?? ...

晤會.

你肯開門, 已經好好人...

大宅

我上手業主都係咁, 一知我地唔租,就成日打電話來話要睇樓,係任何時間都有可能,我一早講唔得,拖下佢,最後同佢講只會開放某一日時間一個鐘, 叫佢約好有心睇樓人先好上黎, 最後佢都叫人上來睇,C6好驚佢HOLD住D按金,我都驚,好彩最後佢都無玩野,如果佢玩,我就釘佢契...

首頁

尾頁

跳至