自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

想問依家自己想入amway 做會員要點做 ? 只係想買野自用, 唔係做傳銷 !

大宅

好媽媽勳章

我最近又是有野想去anway買,以前曾經是會員,現在應該太耐無用被取消了,我都想知如果只是自用,有什麼途徑!!

版主

減齡達人勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

只要填份好簡單既form就得,話就話要俾$100入會,但可即時買嘢時扣回.如有需要詳情可pm我.

版主

減齡達人勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

原帖由 ylleung 於 09-11-23 11:08 發表
我最近又是有野想去anway買,以前曾經是會員,現在應該太耐無用被取消了,我都想知如果只是自用,有什麼途徑!!

如你曾是會員應該仲有個no的,你仲記唔記得丫,可以做番小小手續開番,應該唔需要再填表,但都是要俾$100會費,同樣可買嘢時扣回

男爵府

2024勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我一直都係買野自用, 唔係做傳銷.依家張會員卡係plastic(可以年年同一張,而且環保d),我通常去causeway bay.
原帖由 Daisy媽咪 於 09-11-23 10:57 發表
想問依家自己想入amway 做會員要點做 ? 只係想買野自用, 唔係做傳銷 !

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章

原帖由 Lovely媽咪 於 09-11-23 11:20 發表

如你曾是會員應該仲有個no的,你仲記唔記得丫,可以做番小小手續開番,應該唔需要再填表,但都是要俾$100會費,同樣可買嘢時扣回

如果我已經忘記了舊的會員no.可否用身份証no.查開呢??我是去年才無續期的!!

別墅

可以. 我都係等有嘢買先去續會.

版主

原帖由 ylleung 於 09-11-23 13:07 發表

如果我已經忘記了舊的會員no.可否用身份証no.查開呢??我是去年才無續期的!!

可以,你可以去開買嘢既時候先同啲人(customer service)講你之前冇續會,佢地會幫你check.
平時買嘢就算唔記得帶証,用身分證no.都得架, 因為我成日都唔記得帶個証就去咗買嘢

大宅

原帖由 Lovely媽咪 於 09-11-23 13:20 發表

可以,你可以去開買嘢既時候先同啲人(customer service)講你之前冇續會,佢地會幫你check.
平時買嘢就算唔記得帶証,用身分證no.都得架, 因為我成日都唔記得帶個証就去咗買嘢 ...

Thanks !

有d乜野產品可以推介 ? 我想買一支萬用清潔液用來洗頭, 聽聞可以洗掉d spray, 化學品, 好好用喎 !

版主

我有用緊呢啲.
DISH DROPS濃縮洗潔精(1公升)---1支可以用好耐,又唔傷手.
保室潔消毒清潔劑 (1 公升) ---用嚟抺地
潤膚沐浴蜜露 (400毫升)---俾仔仔沖涼,因佢皮膚好易乾,用咗呢枝就好好多.
SA8超濃縮洗衣粉(750克)

另外我都有用緊啲美白保濕系列既護膚品,因我好易皮膚敏感,所以好多時用咗1星期左右見唔係好得,我就會拎番去換其他嘢,所以買完嘢記住keep住張單,1個月內可退換.

你講個支用嚟洗頭既我就未試,係點樣架?

版主

版主 好媽媽勳章 BK Milk勳章

你講的"萬用清潔液" 係咪LOC, 其實係去完泳池游水先用黎洗頭, 用少少就得啦, 因為可以 過氯氣, 平時洗頭唔洗用...
「到我這裏來的,我總不丟棄他。」(約6:37)"

大宅

原帖由 貓大姐 於 09-11-23 18:13 發表
你講的"萬用清潔液" 係咪LOC, 其實係去完泳池游水先用黎洗頭, 用少少就得啦, 因為可以 過氯氣, 平時洗頭唔洗用...

應該係, 因為亞女上台表演要用大量 spray 去set 頭, d 朋友話依隻洗得好乾淨 !

侯爵府

請問最近葵涌荃灣區既Amway喺邊? 我都想去望一望有咩產品

版主

最近都要出到油麻地,你可以上網睇吓.serach amyway就得.

版主

得 油麻地, 銅鑼灣 & 屯門先有門市, 澳門都有
或者可以上網睇

http://www.amway.com.hk/amwayNew/html/chi/product/cata_01.asp

原帖由 SmileFoReVeR 於 09-11-23 06:31 PM 發表
請問最近葵涌荃灣區既Amway喺邊? 我都想去望一望有咩產品

男爵府

我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

洗潔精仲可以開1比8(可以買埋個樽跟著黎開)黎洗碗~開希左都超好用~我bb d奶樽都係用佢洗~安全衛生~唔怕食落肚~仲可以用黎洗菜同生果
之前我係餵人奶~人奶係好肥好油~用bb洗潔精完全洗唔到~洗完=無洗~我奶奶仲用刀麥牌洗個奶樽~都係同樣洗唔到~我一用amway呢隻1比8黎洗~即刻乾淨曬
推介使用

原帖由 Lovely媽咪 於 09-11-23 15:49 發表
我有用緊呢啲.
DISH DROPS濃縮洗潔精(1公升)---1支可以用好耐,又唔傷手.
保室潔消毒清潔劑 (1 公升) ---用嚟抺地
潤膚沐浴蜜露 (400毫升)---俾仔仔沖涼,因佢皮膚好易乾,用咗呢枝就好好多.
SA8超濃縮洗衣粉(750克)

...

男爵府

我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 Daisy媽咪 於 09-11-23 18:22 發表

應該係, 因為亞女上台表演要用大量 spray 去set 頭, d 朋友話依隻洗得好乾淨 !

果陣時我睇過示範~d人將香口膠痴落去件衫度~用LOC葉一陣再初~可以初番粒香口膠出黎好乾淨

版主

原帖由 貓大姐 於 09-11-23 18:13 發表

呢隻我只係用嚟洗碗,原來洗頭都得,但會唔會好乾架?

版主

loc 同洗潔精 兩樣野黎 架...

原帖由 Lovely媽咪 於 09-11-26 05:37 PM 發表

呢隻我只係用嚟洗碗,原來洗頭都得,但會唔會好乾架?

首頁

尾頁

跳至