興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 joey_23 於 09-12-1 15:22 發表

今日好似唔見咕b,唔知係唔係唔得閒呢?!!我忙完bank返黎,有d掛住佢添~

係啦, 話哂佢都係顧問嚟架麻, 需然冇糧出

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 眼超超 於 09-12-1 15:23 發表

有時我都好想問米同老豆傾~~~ 唔知佢而家點呢?
我婆同阿哥都過左身,有次我媽返大陸住幾日,順便問米,我明白果d野不能盡信,但為左陪媽及令媽安心,只有同行,響聽個問米婆既過程中,我差d嬲到想打人,比我老公捉住左,同埋老公話,如果咁樣呃媽咪,可以令媽心個心釋懷同唔再難過既話,咪比小小錢人地,當做埸戲咁law,果刻,我明白到,依d都係叫做善意既大話。

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 joey_23 於 09-12-1 15:30 發表
我婆同阿哥都過左身,有次我媽返大陸住幾日,順便問米,我明白果d野不能盡信,但為左陪媽及令媽安心,只有同行,響聽個問米婆既過程中,我差d嬲到想打人,比我老公捉住左,同埋老公話,如果咁樣呃媽咪,可以令媽心個心釋懷同唔 ...

你又知佢呃人既

公爵府

原帖由 babymuimui 於 09-12-1 15:26 發表

係啦, 話哂佢都係顧問嚟架麻, 需然冇糧出
唔通咕b嫌棄我地講d鬼故太屎??

公爵府

原帖由 babymuimui 於 09-12-1 15:32 發表

你又知佢呃人既

唉~
如果係真既,就會整到成檯都係祭品,有香,有火,有"銀紙",重會講乜都中,唔止收20皮人民幣咁小啦...........

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 joey_23 於 09-12-1 15:32 發表

唔會掛, 我已經好驚喇喎, 就嚟厠所都唔咁去

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 joey_23 於 09-12-1 15:35 發表

唉~
如果係真既,就會整到成檯都係祭品,有香,有火,有"銀紙",重會講乜都中,唔止收20皮人民幣咁小啦...........

你老公講得啱, 聽完你阿媽覺得個心舒服咪算囉

子爵府

醒目開學勳章

原帖由 joey_23 於 09-12-1 15:32 發表

唔好亂講.............. 人地係真人真事

複式洋房

真人真事 - #8再再續

賓賓G故事 :

再續3/ 今日屋企冇電, 又係出街食lunch, 食食吓問佢, 見唔見到個little boy la, 佢定眼望住我身後, 然後木冇表情答 : No, mom, he's not here. 都唔知真定假, 攪到食得幾唔安樂, 驚驚

4/ 佢有個friend喺西貢村屋做, 間屋三層高, 佢哋住地下及2樓. 平日weekday僱主二人要返工, 小朋友要返學 (全日). 上工冇耐有日, 得佢一個人喺屋企, 做做吓家務, 聽到 "叮噹" "叮噹", 出去開門la, 冇人, 繼續做嘢, 5分鐘後, 又"叮噹" "叮噹", 出去開門又係冇人, 之後來來回回10次、8次之後, 佢唔再理門鐘聲, 繼續做嘢直至小朋友放咗學返屋企為止, 冇再有門鐘聲.

第日, 又係差不多時間, 又"叮噹" "叮噹", 出去開門都係冇人. 咁佢决定企喺門邊等, 過咗好耐都冇再響, 又繼續做嘢la, 點之, 今次電話響, 佢一拎起聽就收線, 打俾阿sir n 阿mom都冇打過電話返嚟. 如是者, 又門鐘又電話「梅花間竹」咁玩到佢謝晒, 直至小朋友友放咗學返屋企為止先停. 嗰D門鐘及電話聲, 斷斷續續玩咗佢成個星期, 之後佢返church同其他人講, 有個friend俾咗個十字架佢帶喺身, 就再冇事發生過la.

to be continued...............

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

又關我事 呢幾日我已經由打字變咗睇post喇

原帖由 眼超超 於 09-12-1 15:13 發表

問清楚好d嘛.
不過要問咕b先知......

子爵府

醒目開學勳章

原帖由 咕b 於 09-12-1 15:42 發表

咕B 整返D鼻涕比你先

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

星期日打完war game好鬼攰 抖緊......

原帖由 joey_23 於 09-12-1 15:22 發表

今日好似唔見咕b,唔知係唔係唔得閒呢?!!我忙完bank返黎,有d掛住佢添~

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 咕b 於 09-12-1 15:42 發表

台柱, 你返來囉

公爵府

話說....

阿媽好掛住我3哥,唔知佢下邊生活如何,就聽d 3姑6婆講,去村中搵個有幫人問開米既阿毛啦,上大陸前,我以為果個阿毛好勁好勁,曉飛咁劑,半信半疑之下陪媽咪去搵,點知,當個阿毛話開始問米果陣,我見佢口upup似人地唱山歌咁,重不停拍住手,(我心已經諗,乜唔係拍檯咩?) 佢upup下又同我媽講,佢上左黎喇,你依家可以問佢喇!,但係神情自若,直睇,就似係阿毛響度扮我哥,之後,阿毛對我講,"家姐,你都黎左呀?"咁我就直頭知道阿毛呃鬼食豆腐law,我隨即話:阿毛,你有無攪錯左呀?我都無話係"你"家姐!點知個阿毛重切詞攪辨添,重話"我走左咯,你重響陽間嘛,咪應該叫你一聲家姐law"我聽左火都黎埋,幾想搵個茶杯塞住佢把口呀!!

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

唔係咁激下話
原帖由 coco1234hk 於 09-12-1 11:12 AM 發表
又啱啱諗起一個朋友L嘅經歷....

係幾年前朋友L係外國返黎,佢喺係外國長大的鬼妹仔。返左黎香港,就同老豆一齊住。佢地租左港島東的XX廣場。

開始嘅時候無咩事發生,只係瞓得唔係咁好成日發夢.....L成日都夢見同一個女人 ...

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

絕對冇咁嘅事mouth: mouth:

公爵府

原帖由 babymuimui 於 09-12-1 15:35 發表

唔會掛, 我已經好驚喇喎, 就嚟厠所都唔咁去
咁你要睇就上畫既檔案39喇~嘿嘿嘿嘿~

公爵府

原帖由 babymuimui 於 09-12-1 15:37 發表

你老公講得啱, 聽完你阿媽覺得個心舒服咪算囉
之不過我聽完好唔舒服呢~

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

咁客氣呀 你留返慢慢自己嘆啦

我啱啱先好返咋.......唔好亂嚟

原帖由 眼超超 於 09-12-1 15:44 發表

咕B 整返D鼻涕比你先

公爵府

原帖由 眼超超 於 09-12-1 15:37 發表

唔好亂講.............. 人地係真人真事