興趣嗜好

跳至

首頁
34567...70

尾頁

珍珠宮

原帖由 小bie豬 於 09-11-23 16:01 發表
直到早2個幾月前,有晚細女係房訓訓下大喊話驚驚,指住個廳要出去,咁咪抱佢出去訓梳化囉,一出廳佢即刻收晒聲,但一陣之後佢又喊住咁要入房,如是者成晚出出入入,仲要連續幾晚都係咁,跟住c6同我亞媽講,我呀媽黎我屋企拜神 ...

水晶宮

小bie 豬, 希望你地一家搬到新屋大吉大利

我都記得 咕b 呀
我係佢fans 呀

洋房

我有帶佢地去睇樓(只係日頭), 就係因為佢地冇野, 咁我咪買囉....

而家冇住啦, 之後立即放左...住返old hse

原帖由 米妮 於 09-11-23 13:57 發表

好驚呀 依家你仲係咪喺呢間屋度住呀??

子爵府

醒目開學勳章

原帖由 小bie豬 於 09-11-23 16:01 發表
直到早2個幾月前,有晚細女係房訓訓下大喊話驚驚,指住個廳要出去,咁咪抱佢出去訓梳化囉,一出廳佢即刻收晒聲,但一陣之後佢又喊住咁要入房,如是者成晚出出入入,仲要連續幾晚都係咁,跟住c6同我亞媽講,我呀媽黎我屋企拜神 ...

好嘢, 你c6終於肯搬, 恭喜你......

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原帖由 thunder_bunny 於 09-11-23 15:35 發表 嘩, 小bie 豬, 你講故仔真係一流
好吊引呀~ 正

不如呢個 topic "期間限定"
每日 朝9晚5講 鬼故啦 ~
好過飲咖啡頂眼瞓 ~~

唔係故仔呀,係真人真事黎架,住我附近d人仲話
我搬走之後唔知邊個咁好彩會搬入黎住,
我初初就係比佢d裝修吸引,有邊度租屋會包你全屋電器(7成以上新),廁所仲要全套按摩花洒

子爵府

醒目開學勳章

原帖由 thunder_bunny 於 09-11-23 15:35 發表
嘩, 小bie 豬, 你講故仔真係一流
好吊引呀~ 正

不如呢個 topic "期間限定"
每日 朝9晚5講 鬼故啦 ~
好過飲咖啡頂眼瞓 ~~

死嘢, 係真人真事呀.....

ok, 一陣間改topic.

子爵府

醒目開學勳章

原帖由 小bie豬 於 09-11-23 16:17 發表

唔係故仔呀,係真人真事黎架,住我附近d人仲話
我搬走之後唔知邊個咁好彩會搬入黎住,
我初初就係比佢d裝修吸引,有邊度租屋會包你全屋電器(7成以上新),廁所仲要全套按摩花洒 ...

小bie豬, 你有無check過, 會唔會係兇宅? 因為連左右隔離都咁講, 仲有業主仲比咁好offer租客, 其實根本係兇宅都未定呀..............

你真係可以用地址check吓喎.......

侯爵府

原帖由 thunder_bunny 於 09-11-23 16:10 發表
小bie 豬, 希望你地一家搬到新屋大吉大利

我都記得 咕b 呀
我係佢fans 呀

多謝先,我地之前搬入去冇拜四角,雖然唔知關唔關事,但今次會做番足,求心安!!

禁止訪問

侯爵府

原帖由 眼超超 於 09-11-23 16:27 發表

小bie豬, 你有無check過, 會唔會係兇宅? 因為連左右隔離都咁講, 仲有業主仲比咁好offer租客, 其實根本係兇宅都未定呀..............

你真係可以用地址check吓喎....... ...

有check過呀(問條村嘅人),呢間係佢地袓屋,冇聽過人講有野,之前係業主同佢老公住,但好似走得好趕咁,連結婚相,哥爾夫球棍,碗碟等都留左係度,要我地攞落去比佢呀媽,佢父母係住係我留下,但就冇直接問佢地,因為有佢都唔會講

禁止訪問

子爵府

醒目開學勳章

原帖由 小bie豬 於 09-11-23 16:44 發表

有check過呀(問條村嘅人),呢間係佢地袓屋,冇聽過人講有野,之前係業主同佢老公住,但好似走得好趕咁,連結婚相,哥爾夫球棍,碗碟等都留左係度,要我地攞落去比佢呀媽,佢父母係住係我留下,但就冇直接問佢地,因為有佢都唔 ...

好猛喎........

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 小bie豬 於 09-11-23 16:44 發表

有check過呀(問條村嘅人),呢間係佢地袓屋,冇聽過人講有野,之前係業主同佢老公住,但好似走得好趕咁,連結婚相,哥爾夫球棍,碗碟等都留左係度,要我地攞落去比佢呀媽,佢父母係住係我留下,但就冇直接問佢地,因為有佢都唔 ...

就係祖屋先.......

公爵府

wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

子爵府

醒目開學勳章

早晨各位.

仲有無恐怖經歷呀??

快d post 上黎啦!! 仍然是眼瞓.....

禁止訪問

侯爵府

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 bvei 於 09-11-23 13:41 發表
呢個係我親身經歷...早前, 我買了新屋(而家後悔睇樓時, 夜晚冇去睇過)..因為後來入住唔夠2wk, 我已經見過"她"3次...每次都係我沖涼時, 佢坐係我床上, (因我個係主人套房, 而個toilet係改左用玻璃間格, 所以係可以望 ...
WA

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 眼超超 於 09-11-24 11:02 發表
早晨各位.

仲有無恐怖經歷呀??

快d post 上黎啦!! 仍然是眼瞓.....

其實你係咪.................根本無訓過覺呀?

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

一個關於我同事既, 事緣佢第2個女出世, 唔夠地方住, 搬左去一個幾層高既屋苑住, 怪事就發生喇, 個大女(3歲)自己一間房, 佢媽媽晚晚tum完佢就話夠鐘訓喇, 咁女女就話媽咪唔好熄燈啦! 我同事以為佢新地方怕黑就一直由佢開住燈訓, 如事者過左一排, 同事同囡囡講, 你大個女喇, 訓覺要熄燈。 跟住既第一晚熄燈, 第二晚熄燈...第三晚囡囡同媽媽講: 媽咪!你可唔可以唔好熄燈呀? 媽媽:點解呀? 囡囡:你一熄燈, EE就出黎嫁喇(手指住牆角) 我同事仲好勇敢咁行埋牆角度睇, 話邊度有EE遮, 快D訓啦, 無理個女, 跟手熄左阿囡燈叫阿囡訓.第二日, 阿囡開始發燒, 又無其他病徵, 而我同事又係無神論者, 無想過關鬼神事, 但佢同左佢99講, 佢99即刻叫佢買野燒, 燒完後佢個囡真係退左燒, 而又好似無咩事。最後同事都係賣左個間屋搬走左。

子爵府

醒目開學勳章

原帖由 HAZEL920 於 09-11-24 12:02 發表
一個關於我同事既, 事緣佢第2個女出世, 唔夠地方住, 搬左去一個幾層高既屋苑住, 怪事就發生喇, 個大女(3歲)自己一間房, 佢媽媽晚晚tum完佢就話夠鐘訓喇, 咁女女就話媽咪唔好熄燈啦! 我同事以為佢新地方怕黑就一直由 ...

你個同事好勇敢呀...........

首頁
34567...70

尾頁

跳至