影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

子華

水晶宮

I like Wong Tze Wah!
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

男爵府

最喜歡黃子華.
最驚張達明(一點都不好笑) 和詹瑞文(成日扮女人以為好好笑)

原帖由 Hoinam 於 09-11-23 19:27 發表
香港既篤棟笑唔係好多個,你最欣賞邊個,又會買飛去睇?

1. 黃子華
2. 張達明
3. 詹瑞文
4. 林海峰
5. 森美

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章

一定係 黃子華

大宅

醒目開學勳章

別無他選,只有黃子華.

複式洋房

只有子華兄了, 我擁有他所出過的vcd/dvd篤棟笑, 平均每套我番看4次或以上, 因每次都要仔細回味他所說的, 尤其"拾下拾下"o個套, 一流.

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

黃子華...

珍珠宮

黃子華.
現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

水晶宮

一定係子華)))))))~~~

別墅

原帖由 rplyan 於 09-11-24 13:53 發表
只有子華兄了, 我擁有他所出過的vcd/dvd篤棟笑, 平均每套我番看4次或以上, 因每次都要仔細回味他所說的, 尤其"拾下拾下"o個套, 一流.

...

哇, 你好勁呀, 我淨係得"拾下拾下", "冇炭用", "兒童不宜" & "越大鑊越快樂" 咋, 其他果d 搵極都搵唔到, 你果d 係邊處買架? 可唔可以pm 話我知???

子爵府

環保接龍勳章 畀面勳章

原帖由 laamling 於 09-11-24 14:40 發表
一定係子華)))))))~~~

very good......WAH WAH

珍珠宮

叻叻勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

詹瑞文

侯爵府

of coz....no 1 la.....我同老公係子華粉C.特別係我老公...佢Dtalk show我地經常番睇再番睇....

伯爵府

我睇d 好冷門ga, 無睇過黃子華tim!

我幾like黃詠詩 - 破地獄與白菊花 唔知算唔算篤棟笑

子爵府

無得揀, 黃子華
由中學開始睇佢既show(睇碟). 佢自己一個表演就值得睇.. 之前試過同其他人夾(張達明, 吳鎮宇)..悶到嘔...
呢幾年都真金白銀睇佢既 show!!

都試過買飛睇林海峰.. 未必會再買飛睇, 不過, 有人俾隻碟我, 我都會睇既!!
又試過買飛睇詹瑞文, 唔會再俾錢睇lor. 有人俾隻碟我, 我都唔會開黎睇!! 咁我覺得詹瑞文唔算係talk show, 係performance lor

子爵府

1同4囉,其他個d無乜興趣喎

侯爵府

以前O既黃子華....其他都唔想睇

不過近兩年O既黃子華, 已經唔好睇, 用舊橋之餘, 好似講O既野LEVEL低左, 易明, 但無深度....最近一套, 睇到一半就熄機唔睇, 好悶

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

子華 子華

大宅

你咁樣問 : 答案一定係黃子華啦!

黃子華係香港棟篤笑始祖, 佢將外國Stand-up comedy表演方式譯成『棟篤笑』, 其實呢個term應該係佢專用。

所以你睇林海峰唔會話自己開show做棟篤笑, 佢近年通常會叫自己個show做『是但噏』, 明顯想同黃子華劃清界線。

上次睇完黃子華個show, 覺得唔係幾抵, 又唔算有驚喜!

之前睇左Jan同呀葛個show, 反而無咁悶, 不過佢地係開演唱會, 有dancer, 有轉景, 唔可以相提並論。

早排去左澳門睇張達明人仔無敵, 都可以睇得過, 主要以熱門時事話題做主, 睇下笑下唔駛點諗野, 都可以當娛樂,但一定唔會番睇。

詹瑞文唔多想睇, 好扮野。

森美未睇過, 係咪同小儀個d show?

首頁

尾頁

跳至