自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

我舊年在yahoo買左個$30既,用一次d膠就叮溶左 ,所以如果要在yahoo買要小心,有d貨既品質真係好差
http://img12.picsplace.to/img.php?file=img12/1/DSC02836.JPGhttp://ktzhk.com/file/avatar/a1/20050916114800_etQK.gif

大宅

原帖由 @iris@ 於 09-11-24 15:47 發表
我舊年在yahoo買左個$30既,用一次d膠就叮溶左 ,所以如果要在yahoo買要小心,有d貨既品質真係好差

下?! 溶左

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 @iris@ 於 09-11-24 15:47 發表

咁驚, 我叮左幾次都唔溶真係好彩
[管教]必須建立在母子間信任,關懷, 溫柔的基礎上, 至能達到良好的效果. 親情的溫暖比嚴格的管教更為重要.

"在人生道路上面對種種不同的困境時, 最困難不是要面對那個問題, 而是堅持一個信念: 向前看. 就算問題有多複雜都好, 只要你肯正面地面對, 一定可以克服. 當事情過去後, 回望整件事都是不外如是........................"

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

大家都話幾廿蚊就有交易.... 我見到 citysuper 賣2-3百呀... 好貴呀...

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 Jamesmama 於 09-11-24 15:44 發表

大腳板,
PM左比妳啦, 我都係在網上買的, 因佢平D同我幫襯開有信心. $25/個

可唔可以 PM 埋我. THANKS

大宅

我都有試過係YAHOO 買黎用呀~~ 叮左二次溶左啦~ 激死我~

男爵府

原帖由 Jamesmama 於 09-11-24 15:27 發表

clementying,

係喎, 妳比左好多idea 我, 仲有南瓜片, 定我都試下先.thanks

yeah,叮多塊上黎俾我丫
唔該

小少爺係ma mi 既心肝寶貝

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 clementying 於 09-11-24 17:04 發表

唔該

好呀, 等我叮完整張相比妳頂住忍先
[管教]必須建立在母子間信任,關懷, 溫柔的基礎上, 至能達到良好的效果. 親情的溫暖比嚴格的管教更為重要.

"在人生道路上面對種種不同的困境時, 最困難不是要面對那個問題, 而是堅持一個信念: 向前看. 就算問題有多複雜都好, 只要你肯正面地面對, 一定可以克服. 當事情過去後, 回望整件事都是不外如是........................"

水晶宮

熱血金章

一分錢一分貨,

廿幾蚊果 d, 物料可能未必啱用係微波爐!!

所以溶啦

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 clementying 於 09-11-24 17:04 發表

唔該

昨晚叮左啦, 真係好好味, 影左d相但唔識post上來, 等我try 下再post上來, 一個薯仔(中國)要叮2個round, 成 20幾30有片. 我今晚試番薯片.

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 clementying 於 09-11-24 15:12 發表
仲有青豆條?

青豆唔可以生食,
要唔要煮一煮先叮?

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 jennynini 於 09-11-25 09:25 發表

青豆唔可以生食,
要唔要煮一煮先叮?

其實青豆點整呀, 個架"浪"唔起喎

大宅

原帖由 Jamesmama 於 09-11-24 16:06 發表

咁驚, 我叮左幾次都唔溶真係好彩

好多人都話叮到溶wor, 叮唔溶都怕釋出有害物質啦.

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 鑰匙 於 09-11-25 09:40 發表

好多人都話叮到溶wor, 叮唔溶都怕釋出有害物質啦.

妳唔好嚇我啦, 以前bk 有個topic d 媽咪話好用我至買架, so fat ok 喎. 等我留意下再報告.

公爵府

好媽媽勳章

原來我整錯左, 上次切好d薯仔就加鹽, 原來要用水+鹽, 唔怪之得有d咸有d唔夠咸, 昨日找到個website 至知有好方法, 昨日又試整左, 果然唔同, 真係好味. copy 比大家睇下啦.

使用说明: 1.先將要烤的土豆清洗乾淨,然後用切片器將土豆切成薄片,4MM為最佳厚度
2.可以按照各人的口味,把調味放在碗裡加水浸泡5分鐘至10分鐘,取出再把泡過調味的土豆薄片插烤籃上,烤籃上插的密度盡量保持插一片空一片,這樣的話可以使土豆的水蒸氣容易散發。
3.將排列好的土豆片烤籃放在微波爐的中間,按說明書上的示意圖上時間表調好烤的時間。加熱後取出即可食用。

4:加热时间表:

特別提醒:只適於微波爐,不能用於電燒箱之類,不能用微波燒烤檔!產品為外貿產品,包裝為韓文!
溫馨提示:使用時請注意調節微波

珍珠宮

畀面勳章

原帖由 baby_chu 於 09-11-24 12:05 發表
我喺 IFC 間 citysuper 見過有得賣... 2百幾呀... 我平來枇買唻整芋片俾老公食架 , 不過老公話... 去馬莎買一包芋片都係幾廿蚊 , 買嚿嘢返去自己整得唔好食就..... ...

我尋日o係Apita見到, $139咋喎!

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 Teresa 於 09-11-27 10:02 發表

我尋日o係Apita見到, $139咋喎!

有D BK MAMI話 CITYSUPER 要幾佰, 我唔"寫得"買咁貴, 我個 $25 又OK, 佢地話平貴會溶, 好彩我個冇事. 得閑同仔仔一起整, 又親子又有得食.

大宅

原帖由 Jamesmama 於 09-11-25 09:49 發表

妳唔好嚇我啦, 以前bk 有個topic d 媽咪話好用我至買架, so fat ok 喎. 等我留意下再報告.

價錢相差咁多倍....樣子一樣, 但亦是正貨與翻版....

大宅

我果個切片果個野係長方形,同放薯片個圈大隻d,同上面d相唔同,但妳地咁講,我覺得自己買貴左,老公知我鍾意食薯片,特登買比我架....

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 鑰匙 於 09-11-27 10:06 發表

價錢相差咁多倍....樣子一樣, 但亦是正貨與翻版....

我唔知呀, 不過好多地方d野都係made in china架啦, 反正用過又冇野咪ok. 可能有d地方舖租貴人工貴咪賣貴d, 都好正常.

其實我都有比某d媽咪激到架, 佢地話會叮溶, 我試左幾次冇野至放心再用.

首頁

尾頁

跳至