自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

原帖由 *師奶仔* 於 09-11-27 22:58 發表

我好安慰....我個女妳長大了.....妳的一字一句也是我和爸爸的心聲....支持妳....支持基新中學 !!! 我估唔到同妳講完 BK 之前既負面回應....妳走黎澄清....GOOD JOB... ...

男爵府

畀面勳章

如果唔想人地對你學校有咩誤會,你同你d同學就要更加做好d,千祈唔好做d失禮你學校既事。仲有,話俾你校長知佢今次好勇敢,直情係其他學校既典範,其他學校都應該好似你地咁,同警方合作。

大宅

好媽媽勳章

其實我唔係香港~所以唔知香港d人點諗~
但都有留意你地d新聞~~
講真我覺得傳媒播道好有問題~~
佢地根本唔應該播道你地間學校出黎!!
每一間學校總有壞學生,乖學生,我好認同你既講法!!
所以清者自清~~你地唔洗氣餒~~香港好多人都明白你地既^^
時間會沖淡呢一切!!!

只要自己問心無愧~~唔好理人地講咩!!

無論世界點變都好~媽媽永遠都愛熹熹同楓楓
熹熹豬2006年4月10日出世.楓楓豬2008年2月4日.
健康才是財富~希望2隻豬身體健康^-^

珍珠宮

原帖由 toto8 於 09-11-28 08:17 AM 發表
如果唔想人地對你學校有咩誤會,你同你d同學就要更加做好d,千祈唔好做d失禮你學校既事。仲有,話俾你校長知佢今次好勇敢,直情係其他學校既典範,其他學校都應該好似你地咁,同警方合作。 ...

現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

洋房

我好安慰....我個女妳長大了.....妳的一字一句也是我和爸爸的心聲....支持妳....支持基新中學 !!! 我估唔到同妳講完 BK 之前既負面回應....妳走黎澄清....GOOD JOB... ...

好睇唔過眼ma,校長佢都好辛苦..有d人唔知咩事又亂講野..

@@比人知道哂我係你個女喇

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 學生 於 09-11-28 08:41 發表

好睇唔過眼ma,校長佢都好辛苦..有d人唔知咩事又亂講野..

孩子, 清者自清, 只要問心無愧, 不需要懼怕別人的眼光, 就像基新校長一樣...

加油

子爵府

好媽媽勳章

咪係,十幾歲女乍,青春少艾,咁快叫個女上c9竇

春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

洋房

原帖由 renren 於 09-11-28 13:33 發表

哈哈,呢到多野睇呀

大宅

原帖由 renren 於 09-11-28 13:33 發表

bk 多野睇嘛...我老公都有上嫁....但以前好多舊會員都唔知去哂邊樹....
朋友,你變了沒有? 離上次衝動已經多久?
何時發現笑聲都可以心痛快樂也可以哭!!! 
解釋不透,時間...教了你智慧沒有?!
還是會揀擇處理傷口 !
原來每事本質一貫如舊,沒有帶喜與悲 ,
變的只是你的感受...........

大宅

我認同妳嘛....人地會以為妳係打手黎嫁....知冇!!!
還是會揀擇處理傷口 !

洋房

回覆 50# *師奶仔* 的文章

係既,我都見到有d人好似唔信

象牙宮

Dont worry ,be happy ar....

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我地自己都做過學生~好明白不論學校定社會都有d唔好既人,但我好欣賞你地學校既學長保護學生既行為~~ 我相信你都第時亦會係一個負責任既人 支持你同你地學校既師生呀

子爵府

好媽媽勳章

八卦下,你同媽係咪各自各上bk?定一齊上?爸爸呢?一家三口上bk?

原帖由 學生 於 09-11-28 15:50 發表
係既,我都見到有d人好似唔信
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

別墅

樓主雖然我唔知道之前有人討論過你既學校
不過我會支持你
這次既事件我唔作評論,不過我覺得你地既校長好好
知道點樣去保護佢既學生,我反而覺得佢做得好arm呢
http://img12.picsplace.to/img.php?file=img12/1/DSC02836.JPGhttp://ktzhk.com/file/avatar/a1/20050916114800_etQK.gif

洋房

原帖由 renren 於 09-11-28 17:29 發表
八卦下,你同媽係咪各自各上bk?定一齊上?爸爸呢?一家三口上bk?

各自各上嫁@@daddy都係呀.佢放工返黎又上下咁

子爵府

好媽媽勳章

支持基新, 支持基新校長申張正義, 支持基新學生正面面對問題, 支持基新*師奶仔*的家庭教育

支持驚方卧底計劃, 不過下次小心d la:cry: :cry: :cry:

(可能冇下次)

多謝李少光還基新一個公道.

男爵府

香港實在有太多誘惑, 學生又易受朋輩影響, 校長深明大義至真, 明白學生係邊度跌低, 係邊度爬起身, 而作出與警方合作既決定, 好值得一些只顧面子既學校效法, 今後睇怕無毒犯敢係基新學校引誘學生犯毒.....

事實得益既係教而不善既子女..請代為轉告校長這決定是得到各界支持, 這有教無類精神令人敬佩!

相反..警方言而無信, 洩漏機密這缺德事, 一定要嚴懲洩密者, 對警方連串的失行失德, 敗壞警方威信, 令港人絕對失望!

水晶宮

醒目開學勳章 BK Milk勳章

我都支持你+校長.

鄧竟成道歉態度不真誠!

大宅

原帖由 chunheimama 於 09-11-29 12:21 發表

支持基新, 支持基新校長申張正義, 支持基新學生正面面對問題, 支持基新*師奶仔*的家庭教育

支持驚方卧底計劃, 不過下次小心d la:cry: :cry: :cry:

(可能冇下次)

多謝李少光還基新一個 ...

衰鬼...妳番留言睇到我地好窩心...多謝妳地呀
還是會揀擇處理傷口 !

首頁

尾頁

跳至