跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

各位, 現暫定12月28 & 29 (星期一, 二) 去長隆. 如有意者, 請報名.
Pomanc 現正在各旅行社問價問行程, she will have more details later.

因12月尾是旅遊高峯期, 旅行社的價錢會成日有變化, 並且, 越遲報名, 越不能確定能否有位起行. 所以, 現將截止日期定於12月4日下午8pm. 我們會在12月5日去旅行社報名. 請各位留意. 逾時不候.
已報名者, 請將人名(英文名)pm 給我. 謝謝

12月15日update: 上回講到買保險要各人出生日期及身份證號等等, 因私隱問題, 所以冇問到大家拿以上資料購買保險.
現再次提一提大家買保險.
藍十字, 恒生等均可在網上購買.

男爵府

好媽媽勳章

我問咗幾間旅行社啦,佢地多數係兩款行程,一係住返長隆既酒店,一係住其他酒店(會平二百蚊一個人)
問咗五間旅行社啦,貴既去到一千幾一位,平既有八百幾一位(都係住長隆)
其中一間旅行社話,可以同佢地傾包團,不過包團要問清楚個價錢點計囉。
有興趣既報名,咁我再pm詳細資料俾各位!
日期:12月28 & 29 (星期一, 二)
地點:兩日一夜長隆
主要帶bb睇動物同埋馬戲。
暫時會一齊玩既有:
1. Dragonpork (2大1小)
2.pomanc(4大1小)

大宅

行程點嘛? d旅行社係邊度集合? 幾點集合? 搭咩車/船去? 要幾耐時間去到?
第二日幾點返來呀?
聽講有d酒店房可以睇到動物喎, 唔知係唔係呢?

男爵府

好媽媽勳章

間間既行程都差唔多,多數係其中一日下午玩動物園,夜晚睇馬戲,另一日係路經唔同既購物景點囉!
當然亦有無購物區既,不過個d價錢又會貴d。
要再平d就唔住長隆,不過我諗會唔係咁好,似終我地d bb都係細,睇完馬戲都成九點幾,如果住長隆可以即刻返酒店瞓覺,如果唔係,就要再坐一個鐘以內車程返酒店,都幾累!
無寫幾點集合喎,不過有貴團係搭車係香港上去,平d既團係搭船!
呢個問題我都唔清楚,只知貴個幾間會問你想住邊種房,三種房有唔同價錢囉。

原帖由 dragonpork 於 09-11-28 11:12 PM 發表
行程點嘛? d旅行社係邊度集合? 幾點集合? 搭咩車/船去? 要幾耐時間去到?
第二日幾點返來呀?

別墅

多謝pomanc幫大家搜集行程資料呀 , 辛苦晒呀
想問問回程有車或船送我們返港嗎? 我怕有d團只放我們在深圳然後自已過關回港呀, 另外我都覺得住長隆酒店好d, 近近地唔洗四圍走, 帶住bb返大陸始終都有d驚呀!

男爵府

好媽媽勳章

如果要住長隆加埋搭直航船往返,得一間旅行社合要求jar(呢間叫做價錢合理又有上述兩樣野,不過唔係出名既旅行社囉!)。因為其他個d,一係搭車送到皇崗或羅湖,一係唔係住長隆。

原帖由 李做咩 於 09-11-29 11:06 PM 發表 謝pomanc幫大家搜集行程資料呀 , 辛苦晒呀
想問問回程有車或船送我們返港嗎? 我怕有d團只放我們在深圳然後自已過關回港呀, 另外我都覺得住長隆酒店好d, 近近地唔洗四圍走, 帶住bb返大陸始終都有d驚呀! ...

男爵府

我地自己book車同酒店又得唔得? 可能貴d, 不過flexible好多.

男爵府

好媽媽勳章

我諗住如果多家庭join,我直頭同旅行社包團啦!個團都係坐船返到香港喎!

原帖由 elmolly 於 09-11-29 11:29 PM 發表
我地自己book車同酒店又得唔得? 可能貴d, 不過flexible好多.

男爵府

oh...weekday, 好難喎!

大宅

Poman 問咗價, 星期六日貴好多呀

原帖由 babushka 於 09-11-30 10:56 發表
oh...weekday, 好難喎!

別墅

原帖由 dragonpork 於 09-11-30 13:08 發表
Poman 問咗價, 星期六日貴好多呀

龍珠, 遲左見到你攪旅行, 我買左 package 27/28 號去呀! 住長隆新翼既野趣房, 話睇到d動物喎! 我都係搭船 10:40 am 去, 返就 6:00 pm. 我係中旅買 package 㗎!

男爵府

好媽媽勳章

BBB2006 :
你係中旅買package包d乜呀?幾錢呀?

原帖由 BBB2006 於 09-11-30 04:46 PM 發表

龍珠, 遲左見到你攪旅行, 我買左 package 27/28 號去呀! 住長隆新翼既野趣房, 話睇到d動物喎! 我都係搭船 10:40 am 去, 返就 6:00 pm. 我係中旅買 package 㗎!

大宅

路過搭嘴,早幾個月最熱果陣全家去過長隆,玩咗水上樂園,大馬戲,香江野生動物世界,同中旅Book哂全部ticket,住長隆酒店奇趣房,間房好靚好新,不過睇唔倒動物。
提議去野生動物世界坐火車睇動物,大馬戲都OK, 住番長隆酒店好D,因為有小朋友,酒店有穿梭巴士去各景點,酒店食物就麻麻地,可以打的去附近番禺市集食晚飯,平好多又好味。

別墅

Pomanc,
今日睇報紙見到油麻地旅遊有個package話$5XX@包來回船票+長隆酒店, 我打電話去某分行問, 但唔好彩問著個姐姐, 佢話唔知報紙登個package是甚麼, 長隆酒店分兩個價錢, 一個新翼、一個舊翼, 問佢係咪新翼房間可睇到動物, 佢話酒店就係酒店、動物就要係動物園睇, 全部酒店房都睇唔到動物, 佢仲話新、舊翼分別只在於新同舊喎 , 我再問係咪會有某房間睇到動物, 佢話佢只係幫人book酒店, 其他咩都唔知 , 我諗住打去客戶部問個醒d既, 點知好耐都無人聽, 我又趕住帶囝返學, 諗住聽日打去第二間分店再問o下個package包甚麼

原帖由 pomanc 於 09-11-30 22:17 發表
BBB2006 :
你係中旅買package包d乜呀?幾錢呀?

大宅

咦, 咁咪有機會見到你地???
你地個package 揀咗邊個景點呀? 係咪都係野生動物園呀?
有冇加其他景點呀?

原帖由 BBB2006 於 09-11-30 16:46 發表

大宅

咪人嚟架? 搞錯呀乜都唔知!! 點解咁都仲可以出糧俾佢架?
我啱啱問咗中旅社package.. 一陣打出來.. 好長篇....
中旅社個姐姐好好人喎...

原帖由 李做咩 於 09-12-1 00:13 發表
Pomanc,
今日睇報紙見到油麻地旅遊有個package話$5XX@包來回船票+長隆酒店, 我打電話去某分行問, 但唔好彩問著個姐姐, 佢話唔知報紙登個package是甚麼, 長隆酒店分兩個價錢, 一個新翼、一個舊翼, 問佢係咪新翼房間可 ...

大宅

中旅社package 星期日至四係同樣價錢. 即係星期日星期一, 或星期一星期二都一樣.

Package A/ HKD1683: 來回船票2位 + 長隆舊翼酒店 + 酒店早餐2位 + 一個景點 (鱷魚公園, 長隆大馬戲, 香江野生動物世界, 長隆歡樂世界, 五擇其一)

Package B/ HKD1947: 來回船票2位 + 長隆新翼酒店(狩獵房) + 酒店早餐2位 + 一個景點 (鱷魚公園, 長隆大馬戲, 香江野生動物世界, 長隆歡樂世界, 五擇其一)

Package C/ HKD2106: 來回船票2位 + 長隆新翼酒店(野趣房) + 酒店早餐2位 + 一個景點 (鱷魚公園, 長隆大馬戲, 香江野生動物世界, 長隆歡樂世界, 五擇其一)

中旅社姐姐話, 買套票揀長隆歡樂世界就最抵, 因為歡樂世界單賣180元一張, 之不過入面好多機動遊戲, 未必啱小朋友玩. 以下係各景點收費:
鱷魚公園: 56元/每位 (死火, 唔記得問係港紙定人仔)
長隆大馬戲: 153元/每位
香江野生動物世界: 149元/每位
長隆歡樂世界: 180元/每位

@ 小朋友1.2米以下各景點不用收費.
@@ 3歲以下小朋友要買船票架原來. hkd250包來回.
@@@ 3歲以下小朋友酒店早餐要加錢. 40元一位(我估講緊港紙)

係中港城搭船去蓮花山. 中旅社出發時間: 7:50am, 10:40am, 13:50.
回程時間: 16:00, 18:00
船程約2小時. 去到蓮花山有酒店shuttle, 車程約半小時.

舊翼酒店同新翼酒店狩獵房, 野趣房分別:
@舊翼咪就係舊囉
@@新翼酒店狩獵房, 新d囉
@@@野趣房, 係新翼酒店. 係酒店較前排. 酒店會定期放, 換d小動物係前面樹林定唔知乜, 係酒店房可以見到d動物. 不過, 要視乎d動物會唔會走動囉個姐姐話.

大宅

唔記得講埋, 中旅社話, 假如join 團就冇得揀酒店房o既.

複式洋房

辛苦dragonpork & pomanc同其她媽媽,真的好詳細。 Dec28/29正好請了假,我都想去...

1. Dragonpork(2大1小)
2. pomanc(4大1小)
3. spysiub (2大1小)

男爵府

我其實好想去, 不過係weekday去唔到, 無晒假喇. 同事比左d資料我, 你地睇下啱唔啱洗喇

http://www.62844992.com/web/userfiles/file/20058BJ(2).pdf

http://www.62844992.com/web/userfiles/file/20022DJ--091113(1).pdf

首頁
12345...7

尾頁

跳至