婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我62、99系好恨男孫既人,而我已生兩個都系女,三年抱兩,好累呀﹗
我真系念過如果距地兩老成日搞三搞四,我又唔得距兩老鐘意,叫我C6出去穩二奶生過,我會點,我同C6講過,我倆個女都要返,生唔生系我自由,為人開心一下而生,我身體會‘林’架,我唔系鐵人……

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 初一BB 於 09-11-30 18:18 發表
我62、99系好恨男孫既人,而我已生兩個都系女,三年抱兩,好累呀﹗
我真系念過如果距地兩老成日搞三搞四,我又唔得距兩老鐘意,叫我C6出去穩二奶生過,我會點,我同C6講過,我倆個女都要返,生唔生系我自由,為人開心一下而生,我身體會‘林 ...

我6299都係好恨男孫既人 ..
我而家有左bb都講左比佢地聽照左係女仔黎既 ..
佢地都成日話應該照錯左係男仔至岩 ..
我6299又唔太鐘意我 ..
所以我之前都成日有諗呢個問題 ..
不過其實係冇得擔心架 ..
如果你6299真係叫你c6出去搞第二個幫佢生仔 ..
咁你6299都係等天收 ..
同埋做得出既男人都唔值得要啦 ..
唔需要為人地開心而生bb架!!

男爵府

哈, 我陀我女時又係照左同我奶奶講係女, 一日未生出黎佢都話可能係仔, 真係笑死!我地準備生第二個, 我決定誰都唔講佢知係仔定女!

原帖由 applewingyi411 於 09-11-30 19:07 發表

我6299都係好恨男孫既人 ..
我而家有左bb都講左比佢地聽照左係女仔黎既 ..
佢地都成日話應該照錯左係男仔至岩 ..
我6299又唔太鐘意我 ..
所以我之前都成日有諗呢個問題 ..
不過其實係冇得擔心架 ..
如果你6299真 ...

子爵府

好媽媽勳章 大廚勳章 畀面勳章

我諗最主要係睇你老公點諗啫~
邊個敢包2奶一定生'仔'?

大宅

咁搞嘢...
我5個月知道系女女..我都喊咗一陣..因為99會唔鍾意..后尾同佢地講咗...
我99冇咩嘢..仲叫我生一個就夠喇.
我62好開心..請曬我地去流浮山食海鮮...同我慶祝生日先...
我老公大伯爺仲誇張..好似當自己抱孫咁..
蠻咁叫我62擺幾多圍滿月酒..
我99同我一樣好喜歡halokitty...
已經買咗N樣嘢俾BB都系halokitty..
牀鋪..各式用品都系...
其實我惗好多依傢D 6299都開通....
佢地話又唔系自己個BB...點會理得咁多...
何況女仔系香港著數D..起碼唔使擔心俾唔到禮金人地...因為我99生咗2個仔...所以恨女仔多D~~~

複式洋房

原帖由 smpoon 於 09-11-30 21:50 發表
我諗最主要係睇你老公點諗啫~
邊個敢包2奶一定生'仔'?

人地話生左兩個女 ,通常二奶會生‘仔’,幾個朋友D親戚都系甘。

大宅

回覆 6# 初一BB 的文章

我想問樓主有無常識ga?!
仔女唔系個女話事噶...
系個男問題za....
X Y都系取決個男...
關女人咩樹...
要怪...叫你6299怪個仔la....:;pppp:

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 irenelwl 於 09-11-30 21:34 發表
哈, 我陀我女時又係照左同我奶奶講係女, 一日未生出黎佢都話可能係仔, 真係笑死!我地準備生第二個, 我決定誰都唔講佢知係仔定女!

其實生仔生女有咩所謂丫 ..
老實講我自己比較鍾意女多d ..
女仔錫屋企人多d架 ..
好似我個c6咁 .. 唔知我6299生日架 ..
年年都係我姑奶果d提佢先記得 ..
所以話呢 ..唔駛理人地點睇 ..
第時d細路對自己好錫自己就ok啦~!!

大宅

好媽媽勳章

樓主我同你一樣都係兩個囡,我未生時6299都係唔信係囡咖,
生細囡果陣最嬲,初時未知仔定囡就話一定係仔,到知道係囡啦,我姑9就叫我落,好彩我老公唔理佢,
我99仲好笑,我陀細囡果陣(未知仔定囡,但佢認定係仔),佢叫我:生完呢個你紮左去,唔好再生啦,
激到我cc下,我同佢講:唔使我紮啦,阿*(我老公)話佢會紮,佢驚我痛~
嚇c我99

子爵府

我生既都係女~不過我只係生左一個..!!至於我99o係我生完個囡之後無幾耐~就叫我唔好再生喇~因為佢驚我俾佢湊~可能佢太多孫喇~一d都唔想再有喇!!
相反想要仔既係我老公~but因為我地真係無人湊~所以我真係唔想再生~之前我意外有左~又意外又無左心跳~!我更加唔想再生喇~!身心都接受唔到..!我都叫有過我老公搵第二個生~haha~

禁止訪問

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

比著係我,我采佢都傻,個bb係自己嘅!係仔係女我都咁錫咁鍾意,我先係個bb嘅阿媽,其他人冇權干涉!:;pppp:

男爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

我都係生女,我係你既話都唔會理兩老,你話生就生呀!咩年代呀包生仔!仲有你同我養呀!而家女先孝順,將來仔啋你都傻!

公爵府

認識瑞士牛牛第三回

咪就係囉..要怪就怪佢男家d種呀

原帖由 mrmaozi 於 09-11-30 22:07 發表
我想問樓主有無常識ga?!
仔女唔系個女話事噶...
系個男問題za....
X Y都系取決個男...
關女人咩樹...
要怪...叫你6299怪個仔la....:;pppp:

伯爵府

畀面勳章

老土都要講句'仔女都無所謂'
係真架, 生仔/生女咪又係要咁擔心掛心
唔好為別人而活,生出來, 佢既一生係你自己負責 , 你6299無責任架
講就好容易囉

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

我老爺應該係鍾意仔...不過佢好錫我個女+兩個姑奶....
我有打算生多個,如果都係女既,我唔會再生...因為我已經盡左力啦...

又要生,又要養,又要湊....我自問無本事去生多幾個呀...
其實而家都有個女,我已經好滿足架啦....

至於老公會唔會搵2奶生,我控制唔到...就算我有兩個仔,老公都一樣可以去搵2奶,3奶....

大宅

我有一仔一女,原本呀女一直照都係仔,點知出左世係女,我同c6都好鍾意,不過我個仆 街老爺唔知足,一知係女,連利是仔都冇封比過孫女,仲好意思成日話生多個仔就好,叫99借d意問我地生2個夠唔夠,我即刻講:生咁多仲乜?有仔有女仲唔夠?生左你地比錢養?一講到錢,即刻收晒口 ,其實我紮左ga la,不過冇同佢地講,亦都冇需要同佢地講

複式洋房

我都係生左兩個女,老爺從來冇出過聲,反而奶奶係度阿之阿左,成日叫我追個仔,仲嚇我冇仔生c6將來搵二奶,真係唔明,大家都係女人,點解要咁講野。

好彩c6冇介意過兩個都係女,話最緊要係自己既,健健康康,一家人開開心心咪得囉,叫我唔好理佢阿媽講嘜。

講到尾,最緊要c6撐自己,使嘜其他理人。

大宅

如果我生左兩個女, 老爺奶奶又咁恨仔, 我係一定唔會生, 費事佢大細超, 對D小朋友唔好.

複式洋房

回覆 7# mrmaozi 的文章

我梗系明XY關係啦﹗
只系D老人家點會理呢D,距地明唔明我唔知,明都系要追到男孫為止,甘我作為心抱又可以點,C6衣家都可以,人會變,比人搬得是非多倆夫妻感情都差D啦﹗
如果我C6大大聲講︰我倆公婆唔再生,我會好開心,唔負擔甘生活﹗

首頁

尾頁

跳至