跳至

首頁
45678...40

尾頁

伯爵府

3點半開始至6點幾日落時段, 就咁望上天就睇到啦 係日環食黎架 我仲諗緊點樣整遮光呀
原帖由 Doraemon_ng 於 10-1-4 23:24 發表

係邊度睇? 就咁望上個天?? 幾點有得點呀??我都有興趣喎~

伯爵府

頭先去接放學見到學校大堂鋪過d磚, 靚左好多呀 不過就大塵d, 佢地話過農曆年前會完工喎 唔知佢地會唔會油過雨天操場d柱呢 個人感覺d畫好唔掂

子爵府

嘩 !!! 好耐冇入來.

大家唔使理d冇關痛養無療的回覆. 反正佢地都唔係保圓家長. 唔使理會佢地d post. 我地越大反應佢越個引,我地唔理佢地.佢會冇引. 

我地講返回個topic.

係呢, 我個女已經開始溫習.  你地呢 ??

今個星期要閉關. 好慘

究竟邊日考邊科? 仲未派notice.

大宅

原帖由 bestwish 於 10-1-10 13:08 發表

大家唔使理d冇關痛養無療的回覆. 反正佢地都唔係保圓家長. 唔使理會佢地d post. 我地越大反應佢越個引,我地唔理佢地.佢會冇引. 

...
del)

大宅

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

考試notice已經係12月中派左囉喎...... 由14/1 - 19/1(英/中/數/常)

原帖由 greedycat116 於 10-1-10 16:11 發表

原來未派notice, 我還以為自己miss!

其實比起其他學校, 我們要習的已算少了!(因為不知到怎樣習)

子爵府

原帖由 3BBs 於 10-1-10 17:20 發表
考試notice已經係12月中派左囉喎...... 由14/1 - 19/1(英/中/數/常)

係wor....我找到了....Thanks....

伯爵府

我都想同佢地溫, 但係問佢地ws時又話樣樣都識喎, 溫2溫就走左去 呢個wk仲有quiz, 又一路開始考副科, 佢地不知考得幾開心
原帖由 bestwish 於 10-1-10 13:08 發表

...

別墅

原帖由 菇芝bebi 於 10-1-11 18:40 發表
我都想同佢地溫, 但係問佢地ws時又話樣樣都識喎, 溫2溫就走左去 呢個wk仲有quiz, 又一路開始考副科, 佢地不知考得幾開心

聽到你既小朋友考試考得咁開心, 我都覺得好好. 我都希望自己既小朋友唔好似我, 一考試就想死. 希望保圓可以keep住啦, 又希望我bb第時可以考得入, hahaha~

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 菇芝bebi 於 10-1-11 18:40 發表

我個個都係咁嫁..科科QUIZ默書我都係叫佢前一晚睇左一次..我識好多小朋友都係咁..佢地一D難度都冇..成績仲好好..番學開心又學到野..學到野又識自己做功課..自己做到功課咁考試真係冇壓力同難度..我自己都過得輕鬆愉快
我小朋友昨日生日收到MISS自制的生日卡..上面仲有全班同學同2位班主任的簽名同祝福語..我小朋友收到之前係一D都唔知道嫁..呢個驚喜令我小朋友開心左成日..呢份心思真係好好好..今日MISS仲請我小朋友分享同父母慶祝生日的經過

伯爵府

我慣左求其睇完一份通告就簽晒2份 點知發現原來佢地中英文考試時間表係唔同架 一個考英文先, 一個考中文先, 差d衰左添mouth:

伯爵府

提下你地留意通告, 記住叫小朋友帶顏色筆返去考試呀 希望佢地生生性性考好d啦

禁止訪問

子爵府

死啦 !! 個女話今天英文有一part只係識得1題. 真係冇眼睇 !!

佢話係改字嗰part....我唔明考咩 ??? 佢話好多同學都做唔晒份paper...

子爵府

原帖由 seababy 於 10-1-13 11:13 發表
快會搬到屯門,囝囝而家k1,我都有諗住俾佢考呢間,難唔難考呀?功課多唔多架?有冇課外活動參加呀??俾d意見我呀,thanks!

面試係用英文同普通話對答. 所以英普能力一定要很高.

功課唔多, 最多三至四樣.

課外活動唔算多又唔算小. 不過全部都要錢. 除左choir & drama.

我個女今年一樣都冇學.

伯爵府

我果2個都係話有d唔識做呀 今日放學之後仲係咁玩, 眼尾都唔望下d野 好似放緊假咁
原帖由 bestwish 於 10-1-14 20:37 發表
死啦 !! 個女話今天英文有一part只係識得1題. 真係冇眼睇 !!

佢話係改字嗰part....我唔明考咩 ??? 佢話好多同學都做唔晒份paper...

...

子爵府

今日考完中文, 個女出奇地話超簡單, 可以攞滿分 (不過都係佢話, 通常都有錯漏).

伯爵府

咁咪好囉 今日我大小b都話好易, 但預計佢地一定會抄都抄錯字
原帖由 bestwish 於 10-1-15 15:50 發表
今日考完中文, 個女出奇地話超簡單, 可以攞滿分 (不過都係佢話, 通常都有錯漏).

子爵府

原帖由 菇芝bebi 於 10-1-15 18:42 發表
咁咪好囉 今日我大小b都話好易, 但預計佢地一定會抄都抄錯字

係呀係呀, 我個囡都係成日抄都抄錯字. wahaha

伯爵府

今次考試跨左個wk end真係仲衰, 我兩個b簡直好似放大假咁, 放學後淨係識玩, 考試前都叫做肯溫下, 呢幾日淨係識玩
原帖由 bestwish 於 10-1-15 22:06 發表

係呀係呀, 我個囡都係成日抄都抄錯字. wahaha

子爵府

原帖由 菇芝bebi 於 10-1-17 22:39 發表
今次考試跨左個wk end真係仲衰, 我兩個b簡直好似放大假咁, 放學後淨係識玩, 考試前都叫做肯溫下, 呢幾日淨係識玩

我個女星期日都冇溫過書. 因為姨生女結婚一早出左去到晚上成點先回家. 好在星期六溫左咋.

其實我又覺得跨左個wk end都幾好, 可以多d時間溫. 晚上唔夠時間溫ka.

今天終於都考完晒嗱........

首頁
45678...40

尾頁

跳至